awokado - 6329 przepisów (strona:304/422)

Warsztaty kulinarne z Darią Ładochą- Bez laktozy? Bez glutenu? W LIDLU bez kłopotu! 151

sklepach Lidl. Zachęcam Was do zapoznania się z przepisami, jak i ofertą sklepu, podczas najbliższych zakupów! Przygotowaliśmy cztery posiłki (przepisy na poniższym zdjęciu): 1. Pasta z zielonego groszku i awokado z prażonym słonecznikiem, chili i kolendrą 2. Krem z białej rzodkiewki z oliwą truflową i suszonymi pomidorami 3. Krewetki duszone na winie z dodatkiem pietruszki z ryżem cytrynowo- miętowym

SMYKWKUCHNI
Warsztaty z Lidl Polska i Darią Ładochą 168

sposobu odżywiania. Odpowiadała na wszystkie pytania, doradzała i wskazywała, jakie elementy warto zmienić w swojej diecie, a co z niej wyeliminować. Na warsztatach przygotowaliśmy: Pastę z zielonego groszku i awokado Zupę krem z białej rzodkwi i pora z oliwą truflową i suszonymi pomidorami Krewetki z ryżem jaśminowym Sorbet z mango ze śmietanką kokosową i orzechami. Zapraszam do krótkiej fotorelacji

Kuchnia Bon Appetit
Serowe enchiladas 170

półka) i piec przez około 15 - 20 minut, aż ser się rozpuści, a sos zacznie bulgotać. Podawać gorące, bezpośrednio po upieczeniu, oprószone posiekanym szczypiorkiem lub (jak u mnie) pokrojonym awokado i pomidorami, skropione sokiem z limonki. SMACZNEGO!   Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi od 16 do 18 enchiladas, przygotowanych z tortilli w rozmiarze do Taco, co daje

Gospodyni Miejska
ZIOŁOWY SEREK Z AWOKADO 171

jest w przypadku poniższej "zielonej" pasty :)   SKŁADNIKI :   200 g twarogu ( może być chudy lub półtłusty , a dla osób z nietolerancją laktozy - bez laktozy ) kilka plasterków awokado  garść szczypiorku/bazylii/pietruszki/koperku ( w zależności czym dysponujemy ) 2 łyżki jogurtu Greckiego 1 łyżeczka czubrycy  1/2 łyżeczki mielonego czosnku  1 łyżeczka soli świeżo mielony pieprz   PRZYGOTOWANIE : Wszystkie składniki

Marcepanowa kuchnia
Koktajl owocowy z jarmużem 120

przyrządzam taką warzywno -owocową bombę witaminową. Idealna porcja zdrowia! Przepis poniżej. Koktajl owocowy z jarmużem  Składniki: 1 duża łodyga jarmużu (bez twardych części) 1 jabłko 2 kiwi 1/2 awokado 1 gruszka 2 gałązki selera naciowego 1 banan 1/2 pomarańczy 2/4 szklanki wody mineralnej Przygotowanie: Wszystkie składniki wrzucamy do miksera bądź blendera. Po około 3 minutach mamy gotowy pyszny

Moja Mama Gotuje
Surówka z kopru włoskiego i selera naciowego 142

podsmażyć na oliwie z czosnkiem   albo upiec. Można dodać do zupy lub   spożywać na surowo,   w postaci surówek i sałatek łącząc na przykład z papryką, jabłkiem, awokado, rukolą, sałatą zieloną, orzechami i oliwą z oliwek oraz kurczakiem. Ja lubię wieczorem chrupać na surowo. Wskazane zarówno dla dzieci jak i osób starszych. Fenkuł czyli koper włoski

Moja Mama Gotuje
Zielony koktajl z awokado 103

usunąć nagromadzone toksyny. Energetyzujący i orzeźwiający smak umili Wam cały dzień, a wieczorem uzupełni niedobory witamin i wyreguluje przemianę materii. Zielony koktajl Składniki: 2 łodygi selera naciowego kiwi ½  awokado banan ½ szklanki wody Przygotowanie: Warzywa i owoce pokroić, dodać wodę i zmiksować w blenderze

Moja Mama Gotuje
Podpłomyki z oregano 138

podpłomyku z pesto z rucoli Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Podpłomyki z hummusem i chrupiącą cukinią Podpłomyk z jajkiem sadzonym i ziołowym jogurtem Podpłomyki z pastą z awokado, jajkiem i parmezanem Flatbread z patelni Proziaki Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Podpłomyki z oregano Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka suszonego oregano woda szczypta soli Przygotowanie: Mąkę przesypujemy

Moja smaczna kuchnia
Lekka sałatka z kurczakiem 166

idzie będziemy mieć więcej chęci do pracy :-)  Składniki: sałata lodowa pół główki, pomidor 1,5 szt, cebula mała pół główki, kukurydza konserwowa 5 łyżek, ser feta pół opakowania, awokado pół szt, pierś z kurczaka 1 szt, przyprawa kebab-gyros 1 łyżka, olej do smażenia, zioła prowansalskie pół łyżeczki, oliwa z oliwek 50 ml, sok z limonki do skropienia sałatki

kulinarne odsłony pati
Albertino – dlaczego mi to zrobiłaś? 111

kryształowe i wymięte obrusy – no nie jest to najlepszy pomysł. Ok. Miało być o jedzeniu. I tak przed nami lądowały kolejno dania: Tatar z tuńczyka / Ponzu / Galaretka z Prosecco / Awokado / Mus z chrzanu / Werbena cytrynowa – galaretka z Prosecco była super. Sam zamysł dania fajny. I słowo daję, że nie wiem, jak można spierniczyć danie tak proste i z takim potencjałem

Kate's Kitchen
Tacos z wołowiną 202

taco nie może tez zabraknąć warzywnej salsy z chili, świeżej kolendry oraz soku z limonki. Tacos możemy podawać z słynnym meksykańskim sosem guacamole, który zrobiony jest na bazie awokado - uwielbiam! Składniki: muszle do tacos 6 szt, wołowina mielona 250 g, cebula pół szt, koncentrat 2 łyżki, majeranek pół łyżeczki, czosnek 1 ząbek, chili pół szt, s ó l i pieprz

kulinarne odsłony pati
9 najlepszych przepisów na pieczywo z patelni 249

podpłomyku z pesto z rucoli Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Podpłomyki z hummusem i chrupiącą cukinią Podpłomyk z jajkiem sadzonym i ziołowym jogurtem Podpłomyki z pastą z awokado, jajkiem i parmezanem Flatbread z patelni Proziaki Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym

Moja smaczna kuchnia
Przekąska z brukwi czyli bogactwo przeciwutleniaczy. 160

przed negatywnym działaniem szkodliwych substancji oraz działać tak skutecznie podczas prewencji chorób cywilizacyjnych. Do głównych przeciwutleniaczy możemy zaliczyć: beta – karoten (zawarty w pomarańczowych i zielonych warzywach) glutation (zawarty w awokado, truskawkach czy pomidorach) likopen (zawarty w arbuzach, morelach czy pomidorach) kwercetyna (zawarta w czerwonej cebuli czy czerwonych winogronach) ubichinol (zawarty w orzechach oraz rybach) witamina C (zawarta między innymi

wysmienity
Rozgrzewajaca zupa krem z awokado 138

mnie osobiście jest bardzo pożywna i smakuje rewelacyjnie, polecam. Przepis pochodzi z książki "Odmładzająca książka kucharska według diety strukturalnej" dr. Marka Bardadyna. Rozgrzewająca zupa krem z awokado. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pizza bezglutenowa paleo 183

pizza wychodzi pyszna i chrupiąca. Jak dla mnie ta Pizza bezglutenowa jest idealna, z dodatkiem ulubionych warzyw i sosów – tutaj można uwolnić swoją kuchenną fantazję i zaszaleć. Dodałem awokado i szczerze polecam, niewiarygodnie smakuje w połączeniu z rukolą, pomidorkami truskawkowymi, salami i oliwkami. Składniki: 1 szklanka mąki z tapioki 2 jajka łyżka oliwy (lub oleju kokosowego) łyżka wody

PaleoLife