awokado - 6329 przepisów (strona:307/422)

68 przepisów na koktajle 297

innych, bo naprawdę warto pić koktajle każdego dnia! Korzystajcie z przepisów, inspirujcie się! Koktajl ananasowy z płatkami owsianymi Koktajl ananasowo - bananowy Koktajl bananowo - pomarańczowy z kaki Koktajl bananowy z awokado Koktajl bananowy z kiwi Koktajl bananowo - truskawkowy z zieloną sałatą Koktajl bananowo-brzoskwiniowo Koktajl bananowo - pomarańczowy z sałatą Koktajl bananowo - pomarańczowy z kurkumą Koktajl bananowo - pomarańczowy z zielonym jęczmieniem

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z kapusty pekińskiej, awokado i oliwek 185

pasuje do obiadu i nie tylko. Zajadajcie na śniadanie i kolację i bądźcie zdrowi bo taka ona jest. Oliwki dodałam zielone ale można i czarne. Sałatka z kapusty pekińskiej, awokado i oliwek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Czekoladowy krem z awokado i borówkami 139

Bardzo czekoladowy Bardzo prosty Bardzo szybki Bardzo bardzo :) Idealny na niekaloryczny a czekoladowy deser. Nawet mój mąż, który nie przepada za awokado bo jak sam mówi :"mało w nim mięsa" prosił o dokładkę :) Czytaj więcej

Pasja tworzenia
“Zdrowe słodkości na każdą porę dnia” – recenzja 133

zrobić z czekolady, suszonych owoców i innych naturalnych zdrowych składników. Oprócz przepisów są też porady jak ograniczyć w naszych przepisach ilość tłuszczu i cukru, przez zastąpienie ich jogurtem, bananem, awokado, olejem kokosowym, albo miodem, ksylitolem i syropem klonowym. Możemy więc przerobić nasze ulubione ciasta, żeby były bardziej zdrowe. A co bym ugotowała ze “Zdrowych słodkości”, żeby wejść w ten słodki

Ugotowane pozamiatane
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 09.12.2016r. 127

Szybkie pomarańczowe ciasto z kisiele m   Marta Moskole     Aga Makowe muffinki z serem   Agnieszka  Wigilijne babeczki   Danuta Tatar z makreli wędzonej i awokado    Joanna  Błyskawiczne ciasteczka migdałowe   Andruty biszkoptowo - kokosowe    Magdalena  Świąteczne ciasteczka z orzechami i czekoladą     Sabina  Stroik na stół Małgorzata  Koreczki

Magiczne Życie Marty
"Kolorowa kuchnia roślinna" - recenzja książki 237

doskonale zastępuje cukier! Potem śniadania - tu ciekawe przepisy na jaglankę, owsiankę, bananowe placuszki czy tofucznicę z pomidorami. Następnie smarowidła do chleba - świetne roślinne pasty do pieczywa - np.z bobu i awokado, z pieczonego selera. Czas na zupy: tu bardzo fajne połączenia smakowe - np. dyniowa z soczewicą czy krem z pieczonych buraków z malinami. Potem bardzo ciekawe dania główne, tu m.in. zapiekanka

Moje Kuchenne Rewelacje
Bezglutenowe podróże, czyli kulinarny Berlin w 3 dni. [przewodnik] 196

miska Kalifornijska – ponoć najpopularniejsza ze wszystkich. Bardzo prosta kombinacja, którą bez problemu przygotujecie też w domu – frytki z batata (jak dla mnie odrobinę za mało chrupiące, ale dobrze przyprawione), awokado w sezamie (super pomysł!), cytrynowa komosa ryżowa, superfood dressing (cokolwiek to znaczy), sałatka jabłkowo-marchewkowa i sos teriyaki-hibiskus. Bez szału, ale bardzo smacznie… No i na pewno

Fill The Bowl
Pomysł na weekendowe śniadanie! Tosty francuskie 194

talerz polewamy obficie miodem i posypujemy owocami. Tosty możesz podać też z dżemem bądź konfiturą albo domową nutellą ( w tym celu zmiksuj 1 sztukę bardzo dojrzałego banana, 1/2 awokado, 2 łyżeczki kakao i 2 łyżeczki miodu). Gotowe! Smacznego! Ktoś z Was się pisze na takie śniadanko

SMYKWKUCHNI
Ulubieńcy listopada 128

codziennego przemywania twarzy i uważam, że świetnie tonizuje i poprawia wygląd cery. Można też używać go schłodzonego na płatkach kosmetycznych na opuchnięte oczy.  Ostatnim pielęgnacyjnym ulubieńcem olej z awokado. Najbardziej lubię go używać do olejowania włosów. Wygładza je i pozostawia pełne blasku. Bardzo często nakładałam go też na twarz i tak również bardzo dobrze się sprawdza.  Szukając opcji

wegujemy
Dietetyczna pasta jajeczna bez majonezu 148

majonezu. Wiadomo, że same jajka pasty nam nie stworzą, bo są zbyt suche, więc trzeba całość czymś związać. Można do tego użyć jogurtu greckiego, można również oliwy a nawet awokado. Ja pomieszałam ricottę i jogurt, żeby stworzyć lekki a zarazem całkiem smaczny spajacz, zwięzacz czy jak to zwać Pasta jajeczna z samym jogurtem jak dla mnie jest nieco jałowa

Mieszam w Garnku
"Kolorowa kuchnia roślinna" Magdalena Gembacka 120

śniadania: tutaj same pyszności: migdałowa kasza jaglana z truskawkami, wegański omlet z kurkami, groszkiem i cukinią lub kolorowa miska zdrowia :-) smarowidła do chleba: pasty do kanapek z bobu i awokado, pora i orzechów włoskich i inne zupy: np: czosnkowo - jaglana,  z pieczonych buraków z malinami (chętnie, oj chętnie) i inne :-) dania główne: zapiekanka pasterska, tort kapuściany z farszem warzywno

kruche babeczki
Superfood czyli superżywność 126

internet. W najbliższym czasie przedstawię bliżej poszczególne produkty i opiszę w skrócie, dlaczego są takie super. Światowe superfood to między innymi: – algi – amarantus – awokado – jagody goji i acai – kakao – kiełki – komosa ryżowa quinoa – nasiona chia – oliwa – orzechy i migdały Polskie superfood to: – brokuły

To co kocham
Południowoamerykańska sałatka z quinoą i mango 156

mango 3 pomidory pół czerwonej cebuli mały pęczek kolendry 2 plastry ostrej papryki rocoto (można użyć innej) sok z jednej limonki  3 łyżki oleju sacha inchi, lub z awokado sól Wykonanie: Mango, pomidory i cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do miski, dodajemy posiekane rocoto i kolendrę, quinoę, sok z limonki i olej, delikatnie solimy. Mieszamy wszystko dokładnie

Quinoa Raz!
Jak przygotować wołowe hamburgery? 140

nimi zajadają i zachwycają! No więc stwierdziłam, że i ja muszę podjąć kolejną próbę ich przygotowania... Palce lizać! Składniki: 1/2 kg wołowiny pieprz ziołowy szczypta soli - naprawdę niewiele 1 awokado 1 cebulka 2 ogórki kiszone keczup majonez sałata  a w zasadzie to Wasze ulubione dodatki Najważniejsze w tym wszystkim tak naprawdę jest przygotowanie mięsa, dlatego nie będę szczegółowo podawać

Szczęśliwa kuchnia
Sałatka z awokado, marchewki i papryki mocno fit 188

Taką miałam dziś kolację. Surową. Taką jaką lubię. Szybką, to ważne. Bo byłam głodna. Skombinowałam ją z tego co miałam w lodówce. Często tak robię. Składniki awokado marchewka papryka żółta, czerwona, zielona oraz igołomska natka pietruszki bazylia czarnuszka olej z ostropestu (łyżeczka na porcję) sól himalajska różowa glassa sojowa z octem balsamicznym z Modeny Podane składniki (w różnych proporcjach

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania