awokado - 6329 przepisów (strona:315/422)

Pstrąg z Patelni z Masłem Czosnkowym i Koperkiem 133

śmietaną. Składniki: 2 świeże pstrągi pieprz cytrynowy mieszanka przyprawy do ryb i owoców morza (jak nie używam tej mieszanki po prostu tylko solę) oliwa (u mnie olej z awokado) domowe masło czosnkowe mały pęczek koperku kilka plasterków cytryny Sposób przygotowania: Pstrągi bardzo dokładnie myję pod zimna bieżącą wodą, osuszam ręcznikiem papierowym. Nacieram solą lub mieszanką przypraw i pieprzem cytrynowym

Blondynka Gotuje
Krem czekoladowy (awokado, banan) z kokosową kruszonką 149

wersji klasycznej. Deser powinien być podawany jeszcze z ciepłym crumble, ale po ostygnięciu również jest... pycha! Musicie go spróbować, a sami się o tym przekonacie! (6 porcji) 3 awokado (najlepiej dojrzałe) 1,5 banana (dużego) 6 łyżek kakao (płaskich) 2 łyżki syropu z agawy (użyłam miodu) Kruszonka: 80g mąki pszennej 60g masła/margaryny 20g cukru 30g wiórek kokosowych Przygotować kruszonkę

Di gotuje
maślankowy zdrowy koktajl z białkiem serwatkowym... 142

Składniki: maślanka 1 litr, białko 2 łyżki/serwatkowe, mango 1/2 sztuki, banan 1 mały, truskawki 1/2 szklanki/mrożone, konfitura z pigwy 1 łyżka do dzbanka blendera włożyć obrane awokado, banana, wsypać truskawki dodać konfiturę z pigwy, wsypać białko serwatkowe:użyłam smak bananowy /białko jest suplementem dla ćwiczących osób na wzmocnienie tkanki mięsniowej lub osób po chorobach i operacjach zwłaszcza

W Mojej Kuchni Lubię
Pasta z awokado i twarogu 140

dość. Świeży domowy chleb i puszysta, pyszna pasta do niego, czego chcieć więcej na śniadanie? no chyba tylko kubka aromatycznej kawy czy herbaty. Zapraszam na znakomite śniadanie. Pasta z awokado i twarogu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
{Mocno kakaowe} Brownie bananowe bez mąki. Z borówkowym sosem (GF, V). 218

nowym, siwym włosem na głowie. Rok 2011, tak piękny bo zakochałam się po raz pierwszy i tak trudny bo mieszkałam z dala od najbliższych. Pierwsze było też ciasto z awokado. Było dobre, ale pamiętam, że już nigdy potem mi nie wyszło. Na szczęście sporo eksperymentowałam z innymi warzywami. Przyszedł czas na brownie z fasoli, cukinii, buraka. Burak jest upierdliwy

Fill The Bowl
Sałatka z batatem, marchewką, groszkiem cukrowym z dressingiem miętowym i pestkami dyni. 175

orientalnych takich jak batat, rzepa biała i groszek cukrowy. Możecie ją zajadać w różnych wariacjach – jeśli lubicie (i możecie) to dodajcie do niej kawałki sera koziego, suszonej żurawiny i/albo awokado. Dobrze smakuje także w wersji podstawowej. Smacznego! Składniki /na 1 porcję/ na sałatkę Dwie garście miksu sałat (u mnie rukola, roszponka, sałata lodowa) 1/2 batata 1/2 dużej marchewki 6 groszków

Fill The Bowl
Sałatka z ogórka i czerwonej cebuli 181

połączenie smaku ogórka oraz cebuli. Jeśli macie ostrą czerwoną cebulkę, aby złagodzić jej smak, warto posypać ją delikatnie solą. A następnie odlać powstały sok. Do sałatki można dodać rzodkiewkę, awokado, miks sałat czy tak naprawdę co przyjdzie Wam do głowy. Krewetki też doskonale się sprawdzą. Sałatka sprawdza się świetnie jako przystawka do mięs pieczonych czy grillowanych ale również ryb. Bardzo

Mieszam w Garnku
Sałatka z pszenicą samopsza i awokado ,jako drugie śniadanie do pracy-szkoly 98

Gotować na średnim ogniu w garnku we wrzącej osolonej wodzie około 40-45 minut. Tak ,aby ziarna były zakryte wodą.( w szybkowarze szybciej Odcedzić i ostudzić całkowicie Następnie dodać awokado i jabłko pokrojone w kostkę ,lub na małe kawałki. Dodać suszone pomidory pokrojone w kostkę oraz pora pokrojonego w plasterki .Wszystko doprawić sola i pieprzem według własnego smaku ,oraz skropić

w mojej kuchni
Smoothie z jarmużu i bananów. 89

roku taka a nie inna, to jednak dni krótkie, szare i ponure. Jarmuż jest doskonałym składnikiem wszelkich napojów. U mnie w towarzystwie bananów, ale można je zastąpić gruszkami, awokado czy kiwi. Smoothie bardzo smakowało mojemu mężowi, poprosił nawet o dokładkę, a właściwie dolewkę :) Zapewniam, że to dopiero początek moich eksperymentów z jarmużem. Składniki: 100 g jarmużu  2 banany

zadanie-gotowanie
Kolorowe pasty kanapkowe. 146

Smak, który będzie stanowił jedność z kolorem! Nie chodzi tu o to, żeby jakąś sztuczką zafarbować wszystko na jakikolwiek odcień. Chodzi o harmonię zmysłów;) Pasta zielona: 1 dojrzałe obrane awokado 1 łyżeczka soku z limonki lub cytryny 1 łyżeczka oliwy sól i pieprz         Wszystkie składniki ugnieść widelcem do konsystencji pasty. Pasta czerwona: 1 czerwona papryka - upieczona

zadanie-gotowanie
Mix dal curry z brokułem 150

koktajlowych        -  ¼ łyżeczki   kurkumy - roszponka (lub inne sałaty)                 -    ¼ łyżeczki imbiru - kawałek awokado                                   - ¼ łyżeczki brązowego cukru - ząbek czosnku

Wegańska kuchnia orientalna
Jajka z pastą chrzanową 200

trochę jogurtu naturalnego. Następnie gotową pastą napełnić połówki jajek. Ułożyć na talerzu posypać rzeżuchą oraz oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Polecam też: Jajka z pastą sardynkową Jajka faszerowane pastą z awokado

Monia miesza i gotuje
Jajka nadziewane łososiem 161

jajka nadziewane, nie tylko na Wielkanoc. Uwielbiam jajka! Mogę je jeść codziennie. Na moim wielkanocnym stole nie zabraknie jajek z całą pewnością. Przygotuję również jajka faszerowane boczkiem i awokado . Specjalnie dla mojego męża jajka faszerowane pieczarkami . Będzie bardzo jajecznie! Jajka nadziewane Składniki: 4 porcje 4 duże jajka 4 łyżki domowego majonezu, tutaj przepis 3 łyżki creme fraiche 2 łyżki koperku

codojedzenia
Hello Spring! 136

których szukacie najczęściej na blogu. Kolorowe sałatki, coś do kanapki i jakieś dobre ciacho idealne do niedzielnej kawy. Jeżyny i chrupiący boczek ZOBACZ Ciecierzyca i feta ZOBACZ Jajko i awokado ZOBACZ Focaccia z pomidorami i pietruszką ZOBACZ Muffinki z kremem czekoladowym ZOBACZ Pesto z rukoli i słonecznika ZOBACZ Tarta z truskawkami ZOBACZ Tarta z rabarbarem ZOBACZ Bezy z lemon curd

Pink Envelope
Wielkanocny kremowy, pikantny sos z maślanki,kminku i awokado 121

Składniki 1 średnie awokado 3/4 szklanki maślanki sok z połowy cytryny 1 ząbek czosnku 1 pęczek szczypiorku 1/4 szklanki kolendry zielonej 1/4 szklanki majonezu (lub jogurt grecki) 1/2 łyżeczki nasiona kminku świeżo zmielone sól i pieprz do smaku - Trzeba pamiętać ,że majonez jest doprawiany ,więc lepiej posolić po spróbowaniu. Wykonanie Wszystkie składniki zmiksować na gładko. Jeśli cos zostanie to można

w mojej kuchni