Koktajl wzmacniający odporność. Kiedyś usłyszałam, nie pamiętam gdzie, że jedzenie jednego jabłka dziennie chroni przed infekcjami. Powiem szczerze, że nie wiem ile w tym prawdy, ale
Apetyt na ZieloneSałata z sosem Cezar to propozycja na obiad. Jest sycąca i bardzo prosta w wykonaniu. Wystarczy wcześniej kupić składniki do sosu. Kiedyś jadłam sałatę lodową z
Apetyt na ZieloneJajecznica, jeden z najprostszych przepisów, a jednak jadłam ich bardzo wiele i często jest za wodnista, lub za sucha. Ja robię jajecznice z cebulką, a dziś
Apetyt na ZieloneKoktajl typowo jesienny. Miły w smaku, bez dodatku cukru. Dziś go zrobiłam po raz pierwszy i mój mąż mówi, że to jeden z najlepszych jakie pił
Apetyt na ZieloneNie wiem jak nazwać to danie. Nazwałam najprościej jak potrafiłam, ale to danie trochę przypomina kuchnię arabską. Jest bardzo proste, minimalistyczne i sekretem są przyprawy. Na
Apetyt na ZieloneKapuśniak warzywny tylko z białej kapusty. Mocno rozgrzewający i aromatyczny. Robię go jesienią i w zimę, żeby się rozgrzać. Kapuśniak można podawać z chlebem. Przepis jest
Apetyt na ZieloneTen pasztet cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem na blogu. Wchodzicie na niego najchętniej :) Spróbowałam zatem zrobić, wersję na Thermomixa. Wyszedł wspaniały
Apetyt na ZieloneNadchodzą chłodne dni. Jesień w tym roku nie rozpieszcza. Wieje, pada, zimno. Najmilej jest usiąść z szklanką herbaty, kawałkiem jabłecznika i wprawić się w dobry nastrój
Apetyt na ZieloneMacie dynię, mąkę pełnoziarnistą, miód? To świetnie, bo za 30 minut muffiny będą gotowe :) Dynia gości u mnie już od jakiegoś czasu. Zupa dyniowa, placuszki dyniowe
Apetyt na ZieloneKolejne ciasto mojej mamy, tym razem piernik. Zapach cynamonu i świąt. Piernik ten robi się bardzo szybko. Kilka minut przygotowań i do piekarnika. Mi najlepiej smakuje
Apetyt na ZielonePierogi z soczewicą i pieczarkami. Smakują trochę jak mięsne. Ja dodaję dość dużo pieprzu cayane, żeby pierogi były ostre, ale jak ktoś woli wersję łagodniejszą może
Apetyt na ZieloneLeczo jest jednym z moich ulubionych przepisów. Robi się go szybko i zawsze wychodzi dobre. Ja proponuję Wam leczo w wersji ostrzejszej z groszkiem cukrowym, który
Apetyt na ZieloneWegańska wersja indyjskiego napoju przyrządzanego z jogurtu, wody, przypraw i mango. Spożywany dla orzeźwienia w upalne dni. Napój powinien być schłodzony, ale ja piję go też
Apetyt na ZieloneMakaron z cukinią w obłędnym sosie cytrynowo-miętowym. Jeżeli jesteście nieprzekonani do takiego połączenia, to koniecznie wypróbujcie, na prawdę warto. Cukinia jest jednym z warzyw, które
Apetyt na ZieloneCukinia z makaronem w obłędnym sosie miętowo-cytrynowym w wersji wegetariańskiej i wegańskiej. To danie powstało w 15 minut i zaskoczyło mnie smakiem. Dwa składki bazowe
Apetyt na Zielone