Rogaliki babci Marysi

Rogaliki babci Marysi

Rogaliki babci Marysi

Rogaliki "topione", to połączenie ciasta drożdżowego bowiem posługujemy się rozczynem, ale technika wykonania, zagniatania, to nic innego jak ciasta kruchego, ale właśnie to połączenie i leżakowanie w zimnej wodzie daje wspaniały efekt; nadzienie można zastosować rozmaite, np. serowe, makowe, z owoców sezonowych, smakują wyśmienicie, są warte polecenia! Składniki: 70 gram drożdży 2 jajka 1 kostka masła 0,5 kg mąki 1,5 łyżki cukru słoiczek powideł śliwkowych Wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę dodajemy masło, s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kgwjanczewo

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Autor

Kgw JanczewoKgw Janczewo

Jesteśmy kobietami które cenią tradycje. Nasze koło jest jednym z nielicznych z tak długim stażem działania. Naszą pasją jest rozpieszczanie podniebienia naszych rodzin oraz gości.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, rogale, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, drożdżowe, ciasteczka, rogaliki drożdżowe, kruche ciasteczka

Inne przepisy z kgwjanczewo

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.