obgotować, ok 10 minut na maleńkim ogniu. Wykorzystałam domowy dżem z czerwonej porzeczki, nada się jednak każdy inny dżem z kwaśnych owoców; w oryginalnym przepisie użyto dżemu z żurawiny. Chrupiąca skórka kiełbaski pod słodko-pikantną pastą smakuje wybornie. Polecam:) składniki: 5 białych kiełbas 2 łyżki kwaśnego dżemu 3 łyżki startego chrzanu łyżka wódki 2-3 łyżki oliwy Kiełbasę ponakłuwać wykałaczką
6niebośniadanie. Dzięki niemu nie zmarnujemy czerstwego chleba, z którym nie wiadomo co zrobić. Składniki: 6-7 kromek chleba łyżka miodu 3 jajka 2 szklanki mleka ok 150 g bakalii (żurawiny, rodzynek, daktyli, itd.) łyżeczka cynamonu Przygotowanie Jajka mieszamy z mlekiem i miodem. Chleb kroimy w kwadraciki i zalewamy mlekiem. Bakalie, jeśli są zbyt duże przekrawamy, dodajemy do chleba. Wsypujemy cynamon
e-PrzepisyKulinarnewykorzystaniem pysznych bakalii firmy HELIO 100% NATURY BEZ konserwantów :) Składniki (15 sztuk): 50g suszonych śliwek firmy HELIO 60g suszonych moreli firmy HELIO 40g rodzynek sułtańskich firmy HELIO 20g żurawiny firmy HELIO 50g słonecznika 40g wiórek kokosa + wiórki do obtoczenia kulek 10g ciemnego kakao Cynamon Sposób przygotowania: Suszone owoce zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około 15-30 minut odsądzamy owoce
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćłyżki miodu 2 łyżki miękkiego masła 20 ml whisky lub likieru (opcjonalnie) dżem z czarnej porzeczki Do dekoracji: bakalie (np. suszone morele, pistacje, migdały, suszona żurawina, kandyzowany imbir, kandyzowany ananas) Przygotowanie: Ciasto: W garnku rozpuszczamy masło, następnie wrzucamy kawałki czekolady – całość podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się czekolady. Białka ubijamy na sztywną pianę, podczas ubijania stopniowo
Malinowo w kuchnipasztet połączyliśmy z efektowną galaret z domowej nalewki berberysowej, suszonymi owocami berberysu i czerwonym pieprzem. Nalewkę możecie zastąpić słodkim winem (Porto lub Malaga) lub w wersji bezalkoholowej sokiem z żurawiny, granatów lub bulionem. Nie ma potrzeby rezygnowania z tradycyjnych potraw w domowym menu, ale zawsze można przygotować ich zdrowszą wersję :) Szeroki wybór superfood znajdziecie w sklepie internetowym sklepagnex.pl
SzczyptaSmaQszklanki mąki + 1 łyżka do obtoczenia bakali 1 łyżka maki ziemniaczanej cukier waniliowy -1 op pół kostki (125g) stopionego masła 1 szklanka dowolnych bakali ( u mnie suszone morele , suszona żurawina i skórka pomarańczowa ) Wykonanie : Bakalie namoczyć w ciepłej wodzie lub w rumie .Te większe pokroic na mniejsze kawałki. Drożdże wkruszyć do letniego mleka , dodać 2 łyżki cukru
Malinowa Kawiarenkapotrzeby zjedzenia czegoś słodkiego-inaczej! Niezwykle proste w przygotowaniu, gdyż tutaj z pomocą przyszły mi niezwykłe dania Babci Zosi firmy SYS Do dzieła! Składniki kasza jaglana z żurawiną, siemieniem lnianym i migdałami SYS suszone figi 100 % organic Symbio brązowy cukier 3 jabłka cukier puder- opcjonalnie- do potrzepania przed podaniem owoce granatu listki mięty Ugotuj kaszę zgodnie
Z Kuchni Do Kuchnipłatków owsianych górskich (ja użyłam pełnoziarnistych) 50 g siemienia lnianego 50 g nasion chia 60 g miechunki suszonej + 40 g suszonej morwy białej (można zastąpić 100 g suszonej żurawiny, jagodami goji lub innymi bakaliami) 100 g pestek słonecznika 50 g pestek dyni 50 g nasion amarantusa bio 50 g posiekanych orzechów nerkowca lub orzechów włoskich 50 g posiekanych 3 białka
Smiling Shrimpłyżki masła 6 łyżek musli z rodzynkami 3 łyżki wiórków kokosowych 2-3 łyżki pokruszonych migdałów w płatkach 3 łyżki posiekanych orzechów nerkowca (mogą być dowolne inne) 1 łyżka żurawiny suszonej wiórki kokosowe i kakao do obtoczenia Przygotowanie: Czekoladę połam i razem z masłem i mlekiem rozpuść w kąpieli wodnej. Cały czas mieszaj aż do uzyskania gładkiej masy. Składniki sypkie
Anioszek w kuchniminut- jeśli trzeba. Wystudzić. Do kajmaku dodać 2 łyżki spirytusu. Rozłożyć na całość kajmak gotowy lub z gotowanego mleka skondensowanego. Na wierz ułożyć kolaż z dowolnych bakalii u mnie: żurawina, miechunka. migdały
AZgotuj!omlet: 3 jajka łyżka płatków owsianych 1 banan łyżka żurawiny suszonej olej kokosowy do smażenia kiwi polewa: 1 miarka odżywki, u mnie ciasteczko 3 łyżki mleka sojowego Wszystkie składniki na omlet dokładnie mieszamy i smażymy z dwóch stron. Łączymy mleko z odżywką białkową, za pomocą trzepaczki. Po usmażeniu dekorujemy kiwi oraz polewamy naszą polewą. Smacznego
Bike By Lifepieczenia. Nie przerywając miksowania dodajemy na przemian sypkie składniki oraz herbatę do ich wyczerpania. Całość mieszamy aż uzyska jednolitą konsystencję. Wg. Uznania możną dodać rodzynki namoczone w rumie, suszona żurawinę czy posiekane orzechy. Przekładamy do formy z kominem i pieczemy w 180 stopniach C przez około 40 minut do tzw. „suchego patyczka
Pyry na Gazmleka, 250g mąki, 150g cukru, 1 łyżka cukru waniliowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 opakowania kandyzowanej skórki keksowej MAKAR , 1/2 opakowania kandyzowanej skórki pomarańczowej MAKAR, 50g rodzynek i żurawiny MAKAR, 1 tabliczka białej czekolady, kandyzowana papaja w kostkach MAKAR do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Mąkę mieszam z cukrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i bakaliami. Jajka mieszam trzepaczką z mlekiem
Tradycyjna kuchnia Kasizarumienienia. Po upieczeniu odstawiamy cisto do całkowitego wystudzenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na masę kajmakową: 100-150 g gotowej masy kajmakowej 30 g masła, miękkiego dodatkowo do dekoracji: migdały, żurawina, pestki z dyni, kandyzowana skórka pomarańczowa wykonanie: Masło miksujemy na puch, dodajemy masę kajmakową i całość miksujemy, aż uzyskamy gładką konsystencję. Gotową masę równomiernie rozsmarowujemy na kruchym cieście. Wież dowolnie
Domowy Smak Jedzeniamąki kukurydzianej - 1/2 szklanki mąki jaglanej - 1/2 szklanki ksylitolu - 2 jaja wiejskie - 10 dag roztopionego masła - szczypta soli - 1 łyżeczka proszku do pieczenia lub sody - szczypta soli - 3/4 szklanki żurawiny lub innych bakalii Po produkty na ciasteczka zajrzyjcie na stronę www.Skworcu.com.pl 1. Mąkę przesiać do miski, dodać resztę składników, zagnieść. Formować ciasteczka, układać na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik
Apetyczna babeczka