mięsa kaczki, gęsi i dziczyzyny. Dlatego właśnie teraz jesienią i zimą ma największe powodzenie. Najpopularniejszą z dodatkiem jabłka i cydru prezentowałam tutaj , duszoną w soku pomarańczowym i dodatkiem żurawiny tu . Dzisiaj kolejny przepis na czerwoną kapustę duszoną z dodatkiem marmolady z pigwy. Okazuje się, że pigwa sprawdza się nie tylko na słodko, w wytrawnych potrawach jest równie ciekawa
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!szkl cukru 4 jajka 1 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szcz. soli 4 łyżki rumu 1/2 szkl. mieszanki keksowej 2 garści suszonej żurawiny garść siekanych orzechów włoskich 2 łyżki kandyz.skórki pomarańczowej Lukier: 1,5szkl przesianego cukru pudru łyżka rumu kandyzowana skórka pomarańczowa do posypania Ciasto: Miękką margarynę utrzeć na puch z cukrem
Smakołyki AsiZaglądajcie, będzie pysznie i zdrowo. Na to chwilę odsyłam Was do strony producenta, gdzie oprócz pasty z czarnych jagód, którą mam okazję testować znajdziecie również pastę z brusznicy i żurawiny. http://superjagoda.pl/
Słodkie okruszkichodzi o słodkości szczególnie kuszą świąteczne ciasteczka z makiem i lukrem, ciasteczka korzenne z cynamonowym lukrem, domowy makowiec, sernik pomarańczowo-kokosowy, keks "na bogato" z ciemnym rumem, babeczki z żurawiną i lukrem cytrynowym, pyszne i lekkie bananowe brownie czy placek z mielonych migdałów z pomarańczą. Na koniec czekają na nas pyszne napoje - herbata z pomarańczą, cynamonem i imbirem, wigilijny kompot
Plate of Joyowocami 6. Jesienny omlet dyniowy z cynamonowym jabłuszkiem (na mące ryżowej) 5. Waniliowa babka z rodzynkami. Szybka i bez miksera. 4. Nocna owsianka z chia, cynamonowymi ziarenkami i żurawiną. ... na podium: 3. Babeczki "Czarny ląd". Idealne słodkości dla dzieci. 2. Świąteczny daktylowiec. Delikatne ciasto o wspaniałym aromacie, do kawy lub herbaty. 1. Miękkie pierniczki domowe. Przepis na świąteczne pierniczki. Dziękuję
Słodkie okruszkimąki pszennej 110 ml gorącej wody 30 gram masła 1/2 łyżeczki soli Farsz z kapustą kiszoną i suszonymi grzybami: 1/2 porcji z tego przepisu na kapustę z grzybami i żurawiną Farsz przygotowujemy według podanego przepisu, dzień lub nawet dwa dni wcześniej, będzie najsmaczniejszy. Masło rozpuszczamy. Do przesianej mąki dodajemy sól, gorącą wodę, rozpuszczone masło i wyrabiamy gładkie ciasto przez kilka
Mango Papajasałatek do słoików, jabłka, z których można przygotować mus idealny do razowych naleśników, truskawki, maliny, jagody, borówki, śliwki i inne letnie owoce możemy przerabiać na szereg konfitur i dżemów, żurawina – zmiksowana z dodatkiem cukru i spasteryzowana w słoiczkach to znakomity dodatek do herbaty na jesienne zimowe wieczory, stanowiący porządną dawkę witaminy C. Nie należy również zapominać o pysznym warzywie jesiennym
moj przepis napół wszerz, następnie tłukąc w niego łyżką drewnianą „wydobywać” owoce. Ciasto pokroić na kwadraty, podawać, przechowywać w lodówce. *moja mieszanka zawierała maliny, jeżyny, borówki bruszwica, porzeczki, jagody, żurawinę ** można użyć śmietanki kokosowej, w tym celu puszkę z mlekiem kokosowym otworzyć, zrobić dwie dziurki np. słomką, przechylić puszkę wylewając wodę kokosową, wyjąć śmietankę łyżką. Smacznego! Leśny skrzat Leśny skrzat
moj przepis nachwilę wrzątkiem, a następnie dokładnie odsączyć na sicie – i te z paczki, i te naszykowane samemu. Gdy przestygną – otoczcie je, potrząsając, w mące ziemniaczanej. Jeśli używamy rodzynek bądź suszonej żurawiny, warto pamiętać żeby je dużo wcześniej namoczyć – zmiękną i staną się lżejsze. Orzechy są tłuste i ciężkie, na pewno opadną na dno. Możecie ich użyć do dekoracji, ale raczej
Karo in the KitchenOkazało się, że serek znakomicie komponuje się z wiórkami kokosowymi. Krem to połączenie tych dwóch składników i jogurtu naturalnego. Możecie podać go z ulubionymi dodatkami takimi jak orzechy, żurawina, gorzka czekolada czy rodzynki tak jak u mnie :) Składniki: 4 łyżki serka wiejskiego 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka masła kokosowego (mleko kokosowe z puszki w lodówce twardnieje) Składniki dokładnie
Chocolate Muffin Blogchlebek wg domowej receptury. Tym razem z marchewki. Pycha! Składniki: 2 szklanki startej marchewki 4 szklanki maki 4 jajka 1 szklanka cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 4 łyżki suszonej żurawiny tłuszcz do formy Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki, dokładnie wyrobić ciasto, przełożyć do przygotowanej formy. Piec w temperaturze 190 stopni przez pół godziny, do zrumienienia
Tradycyjna Kuchniadoradzali, co można by dodać dla polepszenia smaku potraw :) Postanowiłyśmy wykonać rybną zupę a'la leczo z rybą i rybnym bulionem i burgera z mielonym mięsem (rybn ym oczywiście) , żurawiną i suszonymi śliwkami. Hitem okazał się sos, który powstał przy udziale jednego z Kucharzy. Kapusta kiszona duszona w mleku kokosowym z curry - świetnie pasował do naszych kanapek. Na wierzchu położyłyśmy
Moje Kuchenne RewelacjeMiód Bio polecany jest dla osób wyczerpanych pracą fizyczną i umysłową. Swietnie wpływa na przemianę materii. Owoce leśne -z dodatkiem daktyli, rodzynek, słonecznika, kaszy jaglanej, aronii, jeżyn, żurawiny, siemienia lnianego, chia i amarantusa. Aronia jest niezwykłym źródłem antyutleniaczy przeciwdziałających niszczącemu działaniu wolnych rodników
R'n'G Kitchenłyżek) 1 jajko 170 g masła 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka miodu 1 dojrzały banan 50 g rodzynek ciemnych 50 g żurawiny 100 g różnych orzechów szczypta soli łyżeczka cynamonu szczypta kardamonu pół łyżeczki soli Sposób przyrządzenia: 2 szklanki płatków zblendować na mąkę Masło utrzeć
pieprzny smaczekcranberries popped) . Remove from oven and drizzle with additional, orange juice, honey or balsamic (if desired) . Enjoy. Chcesz przeczytać po polsku? Kliknij tu: “ Dynia piżmowa, pomarańcze i żurawina… Trójca święta, za którą jestem wdzięczna w to Święto Dziękczynnienia
Food Polka