Rulon jabłcowy

Rulon jabłcowy

Rulon jabłcowy

Pierwsza odsłona strudla. Tutaj w wersji bardziej tradycyjnej. Jest to również moja pierwsza konfrontacja z tego rodzaju wypiekiem i jednocześnie pierwszy mój przepis konkursowy dla  #gallorosso  ( Roter Hahn ). Po trzykroć pierwszy raz, a rezultat smakowity! Składniki na ciasto 250g mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki ulubionej oliwy lub oleju 90ml mleka sól Składniki na farsz 2 jabłka "Szara Reneta" i 1 gruszka (razem 1kg owoców) 90g cukru 100g niesolonego masła suszona żurawina i kandyzowana skórka z pomara... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karczma Honorietty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję