żurawina - 4361 przepisów (strona:178/291)

Pierś z gęsi pieczona na jabłkach 177

plastry, podajemy z jabłkami i ulubionymi dodatkami.  Smacznego :) Inne przepisy na gęś: Pieczona gęś nadziewana jabłkami z majerankiem Piersi z gęsi w czerwonym winie z gruszką i żurawiną   źródło inspiracji

Moje Kuchenne Rewelacje
Kruche ciasteczka kakaowe (bezglutenowe) 100

pieczenia kopiasta łyżka cukru trzcinowego 90 g ciemnego kakao 60 g zimnego masła 2 łyżki śmietany 18% 2 jajka   dowolne orzechy i bakalie jako dodatek (użyłam migdałów, żurawiny i suszonych śliwek) Mąki przesiewamy z kakao i proszkiem do pieczenia. Siekamy z cukrem i masłem po czym dodajemy śmietanę, żółtka i jedno białko. Zagniatamy na gładkie ciasto i odstawiamy

Mienta blog
Jabłkowe "kanapki" z masłem orzechowym 191

całym internecie. Pyszna i bardzo pożywna w sam raz jako przekąska do zabrania ze sobą do szkoły czy pracy. Możecie ją podawać z dowolnymi dodatkami tj. orzechy, płatki rodzynki, żurawina, miód itp.  Oto moja propozycja, zachęcam do wypróbowania :) Potrzebujemy: - duże jabłko -2 łyżki masła orzechowego -1 łyżkę miodu -1 łyżeczka cynamonu -dodatki: orzechy, płatki, rodzynki Jabłko umyć. Następnie usunąć

Fit & Healthy Life
Szpajza cytrynowa 127

żółtkami. Do masy powoli wlać ostudzoną żelatynę i dokładnie rozmieszać. Deser przelać do pucharków i wstawić do lodówki, aby stężał. Udekorować wg uznania. Ja użyłam brzoskwiń w puszce, suszonej żurawiny, pokruszonych herbatników i kandyzowanych owoców. Polecam też bitą śmietanę

Di gotuje
Kukurydziano-dyniowe scones czyli ekspresowe bułeczki 184

słodkie śniadanie. Są popularne i bardzo lubiane na Wyspach Brytyjskich. Podaje się je podczas tzw. tea time . Tradycyjnie w cieście można znaleźć także suszone owoce, np. rodzynki lub żurawinę. Wczoraj zakupiłam mąkę kukurydzianą, a po chlebku dyniowym pozostał mi caaały słoik gęstego p ur é e . No i jak tu się powstrzymać przed ich wykorzystaniem? :D Tak więc postanowiłam poszperać

Kuchnia Ellie
Granola z naturalnym jogurtem 157

się martwić o głód ;) Składniki: 2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 50 g chipsów z banana 50 g suszonego mango 150 g mieszanych bakalii-orzechy włoskie, nerkowce, pekan, migdały,  żurawina, rodzynki 2 łyżki płatków kokosu 1/3 szklanki płynnego miodu 3 łyżki syropu   trzcinowego 4 łyżki oleju kokosowego Szczypta soli do smaku Dowolne świeże owoce- u mnie winogrona i mandarynki

Wanilia i Kardamon
Żytnio-ryżowe korzenne babeczki dyniowe 149

szklanki syropu z agawy lub klonowego lub nieco mniej miodu ·          150-200 g bakalii (rodzynek, żurawiny, orzechów) ·          170 g (1 szklanka) mąki żytniej razowej ·          170 g (1 szklanka) mąki ryżowej

Bazując na smaku
Dzik w kuchni i purée z selera! 140

brew pozorom lekki i przyjemny. Jeśli dziczyzna kojarzy się Wam tylko z czerwonym winem to oczywiście lampka czerwonego, wytrawnego wina jest wskazana i zalecana do tego dania. Jarzębina lub żurawina też będą idealnie pasować. Smacznego

Kuchnia Pani Wiosny
Placki gruszkowe z kuskusu i nutelli 198

masą na placki łyżką. Rozgrzewamy olej rzepakowy na patelni i smażymy z obu stron. Po uzyskaniu złotego koloru wykładamy na papier do odsączenia. Bardzo fajnie smakują z dodatkiem żurawiny. Smacznego

ChilliJemy
Ciasteczka musli czyli Pyszne muslinki! 168

dałam niesłodzone) * 250 g płatków owsianych górskich * 75 g wiórków kokosowych (ja nie dawałam) Wg mnie tych składników dajemy wg upodobania ale w przepisie jest tak: * 100 g suszonej żurawiny * 125 g mieszanki nasion (pestki słonecznika, dyni,siemie) * 125 g niesolonych fistaszków (ja w ogóle nie dawałam fistaszków tylko delikatnie uprażone na patelni orzechy włoskie i laskowe) Dodatkowo 4 łyżki

sierotka maRysia w kuchni
Białka? I co dalej? 176

stopniach bardzo łatwe Składniki ciasto 6 białek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka zmielonych orzechów laskowych - zastąpiłam siekanymi  migdałami 50 g posiekanych suszonych fig - użyłam siekanych daktyli 50 g żurawiny suszonj 50 g siekanej gorzkiej czekolady 50 g siekanej mlecznej czekolady - stanowczo stwierdzam, że 100 g gorzkiej czekolady stanowczo bardziej mi tu pasuje krem 250 g serka mascarpone 6 łyżek

sierotka maRysia w kuchni
Porzucona kromka chleba – piknik kulinarny Banku Żywności w Lublinie 116

można pomieszać 30% i np 12 lub 18% - można wykorzystać po prostu resztki z lodówki 1/2 szklanki mleka 1/4 łyżeczki cynamonu dowolne ulubione bakalie - u mnie rodzynki, żurawina - polecam dodać orzech włoskie Do dzieła!!! Drożdżówki rwiemy lub kroimy na drobne kawałki i układamy w wysmarowanej masłem blasze lub formie do zapiekanek. Posypujemy je bakaliami Jajka, żółtka i 1/3 szklanki cukru

sierotka maRysia w kuchni
Piernik jabłkowy bez jajek 155

suchego patyczka - u mnie ok 50 minut. Smacznego!!! Moje sugestie: Spróbuj przecieru jabłkowego przed użyciem - jeśli jest bardzo słodki zmniejsz ilość cukru. Do piernika można dodać dowolne bakalie np żurawina

sierotka maRysia w kuchni
Pyszne drożdżówki z białym serem 241

cukru 400 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 2 jajka 50 g masła Nadzienie: kostka sera białego 1 żółtko łyżeczka budyniu śmietankowego lub waniliowego łyżeczka rodzynek łyżeczka żurawiny łyżka cukru Dodatkowo: 1 jajko Do dzieła!!! Mleko delikatnie podgrzewamy i łączymy je z drożdżami, łyżką cukru i 3-4 łyżkami mąki - zaczyn ma mieć konsystencję gęstej śmietany - odstawiamy

sierotka maRysia w kuchni
Ciasteczka z płatkami owsianymi i słonecznikiem 174

szklanki cukru 2 jajka 2 szklanki płatków owsianych górskich 1,5 szklanki mąki szczypta soli szczypta cynamonu łyżeczka esencji waniliowej pół szklanki wiórków kokosowych szklanka ziaren słonecznika pół szklanki żurawiny suszonej pół szklanki rodzynek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Do dzieła!!! Słonecznik chwilę prażymy na suchej patelni. Studzimy. Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku

sierotka maRysia w kuchni

Proponowane wyszukiwania