rozpadła. Odlewamy troszkę płynu i rozprowadzamy w nim mąkę. Następnie zawiesinę wlewamy do garnka i mieszamy. Gulasz powinien znacznie zgęstnieć. Doprawić solą, pieprzem i ewentualnie curry lub przyprawą do zup. Trzymać na małym ogniu aż dynia zmięknie. Podawać z ryżem
My simple kitchenczasie wypij wino, obierz szparagi, pokrój ser, zadzwoń do znajomych, przecież gotujesz :) Nim obierzesz szparagi- połam je- część od główki do złamania jest wyśminita na pizzę, resztę wykorzystaj do zupy lub sosu. KIEDY CIASTO PODWOI OBJĘTOŚĆ rozsmaruj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, ja używałam szpatułki silikonowej i dłoni. Ułóż szparagi, ser, posyp tymiankiem i zacnie skrop oliwą
Kuchnia bezglutenowa Loliwarzyw... i kawa, koniecznie z mleczkiem sojowym... mmm... jeszcze kilka dni :) Muszę dotrwać co najmniej do 10 dnia (czyli zalecanego minimum) i zobaczymy co dalej ;) Moje dzisiejsze menu: Śniadanie: - zupa krem z buraków - ogórki kiszone - jabłko II śniadanie: świeżo tłoczony sok z marchwi Obiad: - wczorajszy eksperymentalny ogórko-kapuśniak jest pyszny :) nawet Mąż zajadał :) - chipsy z buraka - pomidory z ząbkiem czosnku
pyszne zdrowościparzony 20 dag, papryka czerwona 1 duża, pieczarki 2 duże, cebula 3 średnie, ząbki czosnku 10 duże MARYNATA: olej rzepakowy 3/4 szklanki, sok z cytryny 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, grill - przyprawa pikantna 2 łyżki z podanych składników wymieszać marynatę i zostawić w lodówce umytą pierś osuszyć ręcznikiem papierowym, każdą połowę piersi pokroić
W Mojej Kuchni LubięZupa ryżowa ze szparagami! Pyszne połączenie szparagów, świeżej pietruszki, ryżu jaśminowego, mleka kokosowego i chili. Moje ulubione smaki! Smak Lata! ZAPRASZAM! SKŁADNIKI: - 1 szklanka ryżu jaśminowego suchego - 1 puszka mleka kokosowego - 1 szklanka wody - 1 szklanka bulionu warzywnego - chili świeże - 1/2 pęczka natki pietruszki - paczka szparagów - 1/4 kostki masła - czosnek 2 ząbki W garnku rozpuść masło dodaj przeciśnięty czosnek, chwilkę
SMYKWKUCHNIdoskonale go podkreśla. Z wyglądu, smaku i klejenia się do zębów kojarzy mi się z sosem serowym robionym niegdyś z serków topionych (ło matko!) - idealny do nachosów, zapiekanek, warzyw, zupy cebulowej, itd. Same płatki drożdżowe są super również do posypywania spaghetti i innych dań makaronowo-warzywnych, fajnie podrasowują smak, a przy okazji mamy strzał witamin z grupy B, więc naprawdę
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEJako, że jestem ostatnio na diecie przed latem, to mało ostatnio gotuję. W tym miesiącu może być więc trochę mniej dań, ale postaram się coś powrzucać ... - głównie zupy i z archiwum. Żeberka typowo po amerykańsku lekko słodkie. (planuje wrzucić jeszcze po polsku z kapustą do kompletu po diecie). Ja dostałam trochę tłuste co widać na zdjęciach ale w sumie były
Lubczyk i WaniliaMiał być krem z porów, ale mi porów zabrakło;) Trochę zmodyfikowałam mój kulinarny plan. Wyszło pysznie:) Zupa bardzo aromatyczna, słodkawa i ostra. Ze względu na swoje rozgrzewające właściwości świetnie nadaje się na obiad czy kolację w chłodne dni. Składniki: Bulion warzywny 1,5 l 4 spore cebule 1 por łyżka kurkumy łyżeczka pieprzu cayenne Składniki na bulion: 4 marchewki
pyszne zdrowościdojrzały "na później". Pod tym punktem mieści się też zamrażanie - w okresie letnim kupuj więcej, część zamroź, żeby w zimie wykorzystać niedostępne już owoce i warzywa do szejków czy zup. Zawsze robię tak z truskawkami i szpinakiem - kiedy jest okres, że te produkty są najtańsze, kupuję więcej, myję, rozdzielam w woreczki i mrożę. 4. Nie zapominaj o prostych i niepozornych
Bananowe Poleopis dań i nasze ewentualne uwagi. Śniadanie. Tofucznica. Bardzo smaczna i bardzo syta. Lunch. Kotlety z dyni z ciecierzycą + przepyszna surówka jabłko-ogórek kiszony-chrzan-musztarda-limonka-agawa + zupa ziemniaczano-selerowa. Wszystko przepyszne! Był to nasz pierwszy posiłek zjedzony tam i zdecydowanie przekonał nas, aby przychodzić tam częściej :) Lunch. Falafelki + frytki + surówka. Jak zwykle pyszne! Do tego zielona herbata
Bananowe PoleSzparagi są jeszcze dostępne na sklepowych półkach i straganach, dlatego kupiłam jeszcze pęczek białych... Część zużyłam do zupy, a kilka sztuk dodałam do pizzy. Delikatne białe szparagi pasowały do sosu, który w swoim składzie nie ma pomidorów. Jest jednak wyrazisty za sprawą użytego w nim sera Lazur. Ciasto: 1 szklanka ciepłej wody 2 i 1/3 szklanki mąki pszennej chlebowej
Czerwień i błękitNastępnie blendujemy i gotowe. Sos będzie gęstszy jeżeli po blendowaniu jeszcze na parę minut wstawimy go na ogień. O właściwościach pomidorów można przeczytać w przepisie na kremową zupę pomidorową
My Chcemy Jeść