zupa - 39805 przepisów (strona:1942/2654)

Bezglutenowe kluseczki cętkowane 170

language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kluseczki cętkowane to jeden z moich ulubionych przepisów na szybki obiad. Super są też jako dodatek do dań głównych, albo zamiast makaronu do zupy. Przepis oparty jest na idei klusek kładzionych, przerobionych na bezglutenowe. Składniki: 1 szklanka ugotowanej na sypko czerwonej quinoy 2 szklanki BG mąki owsianej 2 jajka pieprz sol masło (lub olej

Quinoa Raz!
Peruwiańska polewka śniadaniowa z quinoy 188

language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} W Peru dużą popularnością cieszą się uliczne garkuchnie.   W drodze do pracy można kupić kanapkę, owsiankę, a nawet zupę, a po południu smażonego w cieście ziemniaka lub ryż na mleku. Jedną z najpopularniejszych propozycji śniadaniowych jest gorąca polewka z quinoy, którą właścicielki ulicznych kramów nalewają bezpośrednio do plastikowych butelek

Quinoa Raz!
Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką 382

proszek budyniowy. Wolniutko wlewamy olej cały czas miksując 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/kruche-ciasto-owocami-budyniowa-pianka/ BosowKuchni Artykuł Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Naleśnik ze szpinakiem z domowym sosem czosnkowym 336

samemu zdecydować jak gęsty ma być sos. Wszystko razem miksujemy blenderem. Jeżeli będzie za gęsty dodaj jeszcze wody lecz nie dużo aby nie przesadzić i nie zrobić sobie zupy. Gotowe ;) Jeżeli mamy mikrofalówkę możemy iść na łatwiznę i szpinak rozmrozić właśnie w niej, lecz jeżeli jesteśmy na etapie takim jak ja i nie posiadamy mikrofalówki idziemy na piechotę i wrzucamy

W Moim Magicznym Domu
Ratafia – nalewka owocowa 245

grudnia i potem dopiero przecedzić i rozlać do butelek. Najlepsza będzie dopiero po roku     Artykuł Ratafia – nalewka owocowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Meksykańskie pierogi empanadas 405

Doprawiamy. Jeśli feta była bardzo sucha dodajemy 1 łyżkę oliwy. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/meksykanskie-pierogi-empanadas/ BosowKuchni   Zapisz Artykuł Meksykańskie pierogi empanadas pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Fusilli ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i selerem – omnomnom… 189

niezbyt dobrze założone i marszczyły się na nogach, tworząc okrągłe fałdki. Raz po raz słyszało się komendę: “podciągnij selery!” 😉   Odkąd zaczęłam samodzielnie gotować, traktuję selera jako dodatek do zupy albo do surówki […] Artykuł Fusilli ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i selerem – omnomnom… pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
zupa- krem z białych szparagów 264

muszę się przyznać, Zdecydowanie się od nich uzależniłam, Szparagi próbuje wkładać praktycznie do każdej możliwej potrawy. Nedawno robiłam zupę krem z zielonych szparagów, Tym razem skusiłam się na delikatniejszą w smaku białą zupkę. Czytaj więcej

Pasja tworzenia
Mielonka warzywna zamiast kostki do słoików na zimę 155

kostek bulionowych w swojej kuchni. Trzeba jednak przyznać, że czasem ciężko uzyskać oczekiwany smak potrawy bez spożywczych dodatków. Dlatego postanowiłam przygotować własną mieszankę warzywną, która podkreśli smak moich zup, sosów i innych dań na bazie wywarów. Składniki: 1 kg marchewki ½ kg selera 1 kg kapusty włoskiej 1 kg pietruszki 1 kg cebuli 1 kg kalarepki 1 kg soli Wykonanie

Tradycyjna Kuchnia
Turecki chlodnik ogórkowy 186

można przygotować w 15 minut. Szybko i smacznie, czyli w sam raz na gorące lato, gdy nie chce się stać w kuchni a ma się ochotę na coś smacznego. Zupa swoim składem i konsystencją przypomina greckie tzatziki. Nie jest jednak używana jako sos tylko jako pierwsze danie obiadowe. Z doświadczenia powiem, że w zupełności może wystarczyć jako cały obiad

Milion Smaków
Drobiowe pulpeciki z ziołami i miodem 362

mokrymi dłońmi, dzięki czemu mięso nie będzie się do nich kleić. Im mniejsze uda nam się zrobić, tym lepiej. Gotowe mięso gotujemy lub smażymy. Doskonały obiad lub dodatek do zupy meksykańskiej! Smacznego

MarcinChef
FLAMICHE – WIEDŹMIN 3: DZIKI GON KREW I WINO – tarta z porami 293

około 1-1,5h w zależności od temperatury otoczenia. 3. KARMELIZOWANIE PORA (10 min) Z pora odcinamy mocno zieloną część (możecie ją zamrozić i użyć później do gotowania zupy), natomiast biało-zielonkawą część dokładnie myjemy, również pomiędzy liśćmi, gdyż tam może znajdować się piasek. Następnie kroimy por wzdłuż na dwie części i w plasterki. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy

Nerds Kitchen
Sałatka z chleba i pomidorów. Panzanella. 253

wykorzystanie resztek. Przecież często mamy problem, co zrobić ze starszym pieczywem, a zbyt dojrzałe pomidory nie zawsze wzbudzają entuzjazm i w warzywniaku lądują w przegródce z napisem na zupę . W tej sałatce wszystkie ich soki musimy starannie zebrać, by kostki upieczonego chleba dobrze nimi nasiąkły. Nic się nie zmarnuje, a w efekcie powstanie przepyszna prosta sałatka w wiejskim stylu. Kiedy

zadanie-gotowanie
Bułeczki żytnio-orkiszowe 221

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni, pieczemy ok 20 min. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/buleczki-zytnio-orkiszowe/ BosowKuchni   Zapisz Artykuł Bułeczki żytnio-orkiszowe pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
prawdziwki z polędwiczkami kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym... 278

pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, masło do smażenia 1/4 kostki, prawdziwki 30 dag, cebula 1 sztuka, woda 2 szklanki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, śmietana gęsta 1 szklanka, koperek 1 pęczek polędwiczki pokroić w grubsze kawałki, posypać papryką, pieprzem ,kucharkiem, na maśle klarowanym zrumienić mięsko dodać pokrojoiną

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania