zupa - 39805 przepisów (strona:1942/2654)

Pasta z zielonego groszku 150

pasta jest wyjątkowa jak na smarowidło do chleba bo jest lekko słodkawa. Jednak dodatek wina nadaje jej ciekawego aromatu. W sumie to oryginalnie był to przepis na zupę. Jako, że nie ma dla... Source

Szybko Tanio Smacznie
Pasta z cukinii do chleba 149

Cukinię uwielbiam chyba pod każdą postacią: w zupie, w leczu, w formie kotletów, a nawet w cieście ( brownie z cukinii ) czy chlebie ( chlebek z cukinii ). Dziś w postaci pysznej pasty na kanapki. Składniki: 1/2 kg cukinia 2 cebule 4 ząbki czosnki odrobina cytryny olej sól, pieprz natka pietruszki Wykonanie: Cukinię, cebulę obrać, pokroić w kostkę włożyć na rozgrzany olej, usmażyć

Tradycyjna Kuchnia
Sałatkowy bob, czyli bób w sałatce 153

Bób w zupie, bób w plackach, bób jako przekąska i bób w sałatce. I o tej sałatce chwilę będzie mowa. W mojej sałatce poza bobem znalazła się fasolka szparagowa, pomidor, jajko i plastry szynki parmeńskiej na chrupko, prosto z patelni. Przepisu nie podam, bo wszystkiego było na oko. Tak to w sałatce bywa :) Szynkę usmażyłam tak, by wytopić tłuszcz

Kucharzyca
Bezglutenowe kluseczki cętkowane 126

language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kluseczki cętkowane to jeden z moich ulubionych przepisów na szybki obiad. Super są też jako dodatek do dań głównych, albo zamiast makaronu do zupy. Przepis oparty jest na idei klusek kładzionych, przerobionych na bezglutenowe. Składniki: 1 szklanka ugotowanej na sypko czerwonej quinoy 2 szklanki BG mąki owsianej 2 jajka pieprz sol masło (lub olej

Quinoa Raz!
Peruwiańska polewka śniadaniowa z quinoy 141

language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} W Peru dużą popularnością cieszą się uliczne garkuchnie.   W drodze do pracy można kupić kanapkę, owsiankę, a nawet zupę, a po południu smażonego w cieście ziemniaka lub ryż na mleku. Jedną z najpopularniejszych propozycji śniadaniowych jest gorąca polewka z quinoy, którą właścicielki ulicznych kramów nalewają bezpośrednio do plastikowych butelek

Quinoa Raz!
Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką 314

proszek budyniowy. Wolniutko wlewamy olej cały czas miksując 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/kruche-ciasto-owocami-budyniowa-pianka/ BosowKuchni Artykuł Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Naleśnik ze szpinakiem z domowym sosem czosnkowym 293

samemu zdecydować jak gęsty ma być sos. Wszystko razem miksujemy blenderem. Jeżeli będzie za gęsty dodaj jeszcze wody lecz nie dużo aby nie przesadzić i nie zrobić sobie zupy. Gotowe ;) Jeżeli mamy mikrofalówkę możemy iść na łatwiznę i szpinak rozmrozić właśnie w niej, lecz jeżeli jesteśmy na etapie takim jak ja i nie posiadamy mikrofalówki idziemy na piechotę i wrzucamy

W Moim Magicznym Domu
Ratafia – nalewka owocowa 196

grudnia i potem dopiero przecedzić i rozlać do butelek. Najlepsza będzie dopiero po roku     Artykuł Ratafia – nalewka owocowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Meksykańskie pierogi empanadas 358

Doprawiamy. Jeśli feta była bardzo sucha dodajemy 1 łyżkę oliwy. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/meksykanskie-pierogi-empanadas/ BosowKuchni   Zapisz Artykuł Meksykańskie pierogi empanadas pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Fusilli ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i selerem – omnomnom… 151

niezbyt dobrze założone i marszczyły się na nogach, tworząc okrągłe fałdki. Raz po raz słyszało się komendę: “podciągnij selery!” 😉   Odkąd zaczęłam samodzielnie gotować, traktuję selera jako dodatek do zupy albo do surówki […] Artykuł Fusilli ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i selerem – omnomnom… pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
zupa- krem z białych szparagów 208

muszę się przyznać, Zdecydowanie się od nich uzależniłam, Szparagi próbuje wkładać praktycznie do każdej możliwej potrawy. Nedawno robiłam zupę krem z zielonych szparagów, Tym razem skusiłam się na delikatniejszą w smaku białą zupkę. Czytaj więcej

Pasja tworzenia
Mielonka warzywna zamiast kostki do słoików na zimę 127

kostek bulionowych w swojej kuchni. Trzeba jednak przyznać, że czasem ciężko uzyskać oczekiwany smak potrawy bez spożywczych dodatków. Dlatego postanowiłam przygotować własną mieszankę warzywną, która podkreśli smak moich zup, sosów i innych dań na bazie wywarów. Składniki: 1 kg marchewki ½ kg selera 1 kg kapusty włoskiej 1 kg pietruszki 1 kg cebuli 1 kg kalarepki 1 kg soli Wykonanie

Tradycyjna Kuchnia
Turecki chlodnik ogórkowy 144

można przygotować w 15 minut. Szybko i smacznie, czyli w sam raz na gorące lato, gdy nie chce się stać w kuchni a ma się ochotę na coś smacznego. Zupa swoim składem i konsystencją przypomina greckie tzatziki. Nie jest jednak używana jako sos tylko jako pierwsze danie obiadowe. Z doświadczenia powiem, że w zupełności może wystarczyć jako cały obiad

Milion Smaków
Drobiowe pulpeciki z ziołami i miodem 306

mokrymi dłońmi, dzięki czemu mięso nie będzie się do nich kleić. Im mniejsze uda nam się zrobić, tym lepiej. Gotowe mięso gotujemy lub smażymy. Doskonały obiad lub dodatek do zupy meksykańskiej! Smacznego

MarcinChef
FLAMICHE – WIEDŹMIN 3: DZIKI GON KREW I WINO – tarta z porami 228

około 1-1,5h w zależności od temperatury otoczenia. 3. KARMELIZOWANIE PORA (10 min) Z pora odcinamy mocno zieloną część (możecie ją zamrozić i użyć później do gotowania zupy), natomiast biało-zielonkawą część dokładnie myjemy, również pomiędzy liśćmi, gdyż tam może znajdować się piasek. Następnie kroimy por wzdłuż na dwie części i w plasterki. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy

Nerds Kitchen