zupa - 39353 przepisów (strona:1934/2624)

pieczarki w śmietanie z koperkiem... 888

kostki, cebula 2 sztuki, cukier 1 łyżeczka, pieczarki 60 dag, kostka rosolowa 1 sztuka/grzybowa, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, śmietana gęsta 200 ml, koperek 1/2 pęczka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku cebulę pokrojoną w kostkę posypaną cukrem podsmażyć na połowie masła, pod koniec dodać resztę masła wsypać pieczarki pokrojone w dość drobną kostkę, dodac kostkę rosołową

W Mojej Kuchni Lubię
Hasło tygodnia - dynia. 153

nich pełni jedynie funkcje ozdobne. Mnie to pomarańczowe cudo kojarzy się przede wszystkim z Halloween :) Co nie oznacza, ze nie gości w mojej kuchni. Bardzo lubię przygotowywać pikantną zupę dyniowo-kokosową. Jest niezwykle rozgrzewająca. Ale dynia to warzywo, które sprawdzi się również w deserach. Chyba nie ma osoby, która by nie słyszała o amerykańskiej tarcie dyniowej, czyli pumpkin pie. Można

zadanie-gotowanie
Naleśniki gryczane z sosem dyniowym i grillowaną kukurydzą. Pycha! 169

się działo, oj pachniało i jak smakowało! Mniammm! Sezon na dynię ruszył pełną parą. Moja ulubiona to dynia piżmowa Hokkaido, bardzo mocno pomarańczowa, o gęstym miąższu, idealna do zup, sosów, ciast czy do wytwarzania syropu do kawy. Jest dość słodka a jej miąższ po upieczeniu aksamitny w smaku. Dzisiaj właśnie z takiej dyni przygotowałam pyszny i gęsty sos pomarańczowy

SMYKWKUCHNI
Pieczone warzywa 186

często, oczywiście jako dodatek do mięsa. Warzywa możemy dodać takie jakie lubimy, nie podaję ilości, bo oczywiście kroimy tyle warzyw na ile mamy apetyt... Z niezjedzonych warzyw można zrobić zupę krem (to taka podpowiedź dla tych co nie lubią marnować jedzenia):-) Składniki: buraki ziemniaki marchew pietruszka seler tymianek przyprawa do pieczonych ziemniaków olej Wykonanie: Wszystkie warzywa obieramy i kroimy

IMPRESJA SMAKU
Spaghetti z zielonym pesto, fetą i pomidorkami koktajlowymi, Wrocław 203

większa od rzeszowskiej, również pokazy laserowe na tle wody)   4. Gastronomia: bar Vega na rynku  (niedrogo, duże porcje i smacznie,  choć nie wszystkie dania; najlepsze żurek, zup jarzynowa i placki z soczewicą), na parterze znajdziecie kuchnię tradycyjną, na 1. piętrze dania z całego świata;     Cafe Rozrusznik : pyszna kawa i ciasta Mechanica Organica : kawa ok, orientalny

Qlinarnie i Qlinarnie
Przepis na… – Tagliatelle ai funghi porcini, włoski smak jesieni 408

grzybami jest mnóstwo. Grzybami nadziewa się tortellini, z grzybów i cukinii przyrządza się risotto. Grzyby się smaży na oliwie, faszeruje nimi lasagne, układa na pizzy i gotuje wyborną zupę. Trufle znajdują jeszcze inne, ekskluzywne zastosowania. Oto jeden z najprostszych przepisów na popularne danie z grzybami, którego przygotowanie zajmuje kwadrans. Składniki: 350 g makaronu tagliatelle 400 g prawdziwków 2 ząbki czosnku

Bon Ton Italia
Bieszczadzkie racuchy z dyni – kuchnia podkarpacka 259

sezonie jesiennym podkarpackie gospodynie dynię wykorzystywały na różne sposoby. Najpopularniejsza była zupa z dyni na mleku, często z kluseczkami. Używając miąższu z dyni piekły też drożdżówki. A ja dzisiaj polecam bieszczadzkie racuszki z dyni. Są delikatne w smaku i konsystencji, pięknie pachną i wybornie smakują. Według „Leksykonu podkarpackich smaków” przepis ten jest dobrze znany gospodyniom z Soliny, Baligrodu, Cisnej, Olszanicy

Trzeci talerz
Ciasto jogurtowe z figami 108

Pieczemy ok 45 min - do suchego patyczka, w temp. 180 stopni. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-ucierane/ciasto-jogurtowe-figami/ BosowKuchni Artykuł Ciasto jogurtowe z figami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Delikatne pulpeciki z indyka i kaszy jaglanej z sosem pomidorowym 251

pietruszki kurkuma wędzona papryka sól pieprz olej kokosowy do smażenia Sos pomidorowy: 300 ml passaty pomidorowej 1/2 szklanki wody 1 łyżeczka cukru trzcinowego sól pieprz oregano bazylia śmietanka do zup i sosów Kaszę daję na sitko i przelewam ciepłą wodą, żeby pozbyć się goryczki. Gotuje w 2 szklankach wody, do momentu, aż kasza wsiąknie całą wodę. Do miski daje mięso

kruche babeczki
zrazy z karkówki... 175

duża, papryka czerwona 1 sztuka, pieczarki 4 sztuki, mąka pszenna - ile potrzeba, smalec 1 łyżka, woda 6 szklanek, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku zrazy gotowałam wieczorem, rano zebrałam tłuszcz z sosu = porcje mało tłustej karkówki rozbić tłuczkiem na duże plastry, boczek wędzony, cebule, paprykę, pieczarki, ogórek kiszony pokroić

W Mojej Kuchni Lubię
Kiszone pomidorki 260

mama, która w tym roku ma wyjątkowy, pomidorowy urodzaj. Krzaczki aż uginały się od pomidorków. Kiszone pomidorki mają zaskakujący smak. Sprawdzą się w kolorowych koreczkach. Są niezastąpione do zrobienia zupy pomidorowej, która jest o niebo lepsza niż ta z pomidorów z puszki czy przecieru. Wtedy dodają do niej także zalewę razem ze wszystkimi dodatkami a pomidorki przecieram przez sitko, żeby

Bon Appetit Małgorzaty
Gorączka Lodu "Gotujemy pełną parą" z Katarzyną Błażejewską - Stuhr 193

pierwsze: jajko czy kura? Z czego zrobiony jest cukier i jak działa na nasz organizm, a przede wszystkim uczy kreatywności.  Podział książki i przepisy : Śniadania: Drugie śniadanie: Obiad zupa: Obiad drugie danie: Podwieczorek: Kolacja: Książka według mnie jest rewelacyjna. Mój syn, jak ją tylko zobaczył, to od razu stwierdził, że jest jego i zaraz na drugi dzień robiliśmy kolorowe

kruche babeczki
Sos tysiąca wysp – sos do mięsa, sałatek, dip 130

mieszamy. Próbujemy i dodajemy ewentualnie cukier. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/sosy/sos-tysiaca-wysp-sos-miesa-salatek-dip/ BosowKuchni Artykuł Sos tysiąca wysp – sos do mięsa, sałatek, dip pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Krem z selera i gruszek 152

chleba wieloziarnistego Oliwa, zioła Chleb kroimy w kostkę. Oliwę wraz ziołami wylewamy na sporą patelnie. Na gorący tłuszcz przekładamy chleb. Smażymy do uzyskania brązowego koloru. Podajemy na gorąco z zupą. Najlepiej użyć chleba „wczorajszego”.  Wracając do tematu rozpoczętej współpracy z wcześniej wspomnianą firmą. Po dosłownie 2 dniach od złożenia zamówienia na produkty, które w przyszłości będę mógł wykorzystać

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Sos boloński. 102

Producent zapewnia, że produkt nie zawiera konserwantów, co jest dla mnie bardzo istotne. Przecier jest gęsty i przyjemny w smaku. Świetnie nada się nie tylko do sosów, ale też zup czy zapiekanek. Składniki: 300 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe lub wieprzowe)  125 g wędzonego boczku 1 cebula 2 łodygi selera naciowego 1 marchew 300 g passaty pomidorowej (u mnie

zadanie-gotowanie

Proponowane wyszukiwania