zupa - 39353 przepisów (strona:1947/2624)

Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką 285

proszek budyniowy. Wolniutko wlewamy olej cały czas miksując 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/kruche-ciasto-owocami-budyniowa-pianka/ BosowKuchni Artykuł Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Naleśnik ze szpinakiem z domowym sosem czosnkowym 271

samemu zdecydować jak gęsty ma być sos. Wszystko razem miksujemy blenderem. Jeżeli będzie za gęsty dodaj jeszcze wody lecz nie dużo aby nie przesadzić i nie zrobić sobie zupy. Gotowe ;) Jeżeli mamy mikrofalówkę możemy iść na łatwiznę i szpinak rozmrozić właśnie w niej, lecz jeżeli jesteśmy na etapie takim jak ja i nie posiadamy mikrofalówki idziemy na piechotę i wrzucamy

W Moim Magicznym Domu
Ratafia – nalewka owocowa 175

grudnia i potem dopiero przecedzić i rozlać do butelek. Najlepsza będzie dopiero po roku     Artykuł Ratafia – nalewka owocowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Meksykańskie pierogi empanadas 335

Doprawiamy. Jeśli feta była bardzo sucha dodajemy 1 łyżkę oliwy. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/meksykanskie-pierogi-empanadas/ BosowKuchni   Zapisz Artykuł Meksykańskie pierogi empanadas pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
LECZO Z CUKINI Z DOMOWEJ SPIŻARKI 228

warzywny,dodać starte warzywa i mięso mielone.Gotujemy 30 minut.Dodać przyprawy,ryż,cukinię wraz skórkę pokrojoną w kostkę i serek topiony oraz przecier.Zagotować aby serek się roztopił a zupa trochę zgęstniała.Zaprawić mąką ziemniaczaną rozrobioną z odrobiną wody,zagotować ,można dodać kubek jogurtu naturalnego lub śmietany.Posypać zieleniną,szynką i oliwkami.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Fusilli ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i selerem – omnomnom… 131

niezbyt dobrze założone i marszczyły się na nogach, tworząc okrągłe fałdki. Raz po raz słyszało się komendę: “podciągnij selery!” 😉   Odkąd zaczęłam samodzielnie gotować, traktuję selera jako dodatek do zupy albo do surówki […] Artykuł Fusilli ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i selerem – omnomnom… pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
zupa- krem z białych szparagów 167

muszę się przyznać, Zdecydowanie się od nich uzależniłam, Szparagi próbuje wkładać praktycznie do każdej możliwej potrawy. Nedawno robiłam zupę krem z zielonych szparagów, Tym razem skusiłam się na delikatniejszą w smaku białą zupkę. Czytaj więcej

Pasja tworzenia
Mielonka warzywna zamiast kostki do słoików na zimę 97

kostek bulionowych w swojej kuchni. Trzeba jednak przyznać, że czasem ciężko uzyskać oczekiwany smak potrawy bez spożywczych dodatków. Dlatego postanowiłam przygotować własną mieszankę warzywną, która podkreśli smak moich zup, sosów i innych dań na bazie wywarów. Składniki: 1 kg marchewki ½ kg selera 1 kg kapusty włoskiej 1 kg pietruszki 1 kg cebuli 1 kg kalarepki 1 kg soli Wykonanie

Tradycyjna Kuchnia
Turecki chlodnik ogórkowy 126

można przygotować w 15 minut. Szybko i smacznie, czyli w sam raz na gorące lato, gdy nie chce się stać w kuchni a ma się ochotę na coś smacznego. Zupa swoim składem i konsystencją przypomina greckie tzatziki. Nie jest jednak używana jako sos tylko jako pierwsze danie obiadowe. Z doświadczenia powiem, że w zupełności może wystarczyć jako cały obiad

Milion Smaków
Drobiowe pulpeciki z ziołami i miodem 247

mokrymi dłońmi, dzięki czemu mięso nie będzie się do nich kleić. Im mniejsze uda nam się zrobić, tym lepiej. Gotowe mięso gotujemy lub smażymy. Doskonały obiad lub dodatek do zupy meksykańskiej! Smacznego

MarcinChef
FLAMICHE – WIEDŹMIN 3: DZIKI GON KREW I WINO – tarta z porami 205

około 1-1,5h w zależności od temperatury otoczenia. 3. KARMELIZOWANIE PORA (10 min) Z pora odcinamy mocno zieloną część (możecie ją zamrozić i użyć później do gotowania zupy), natomiast biało-zielonkawą część dokładnie myjemy, również pomiędzy liśćmi, gdyż tam może znajdować się piasek. Następnie kroimy por wzdłuż na dwie części i w plasterki. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy

Nerds Kitchen
Sałatka z chleba i pomidorów. Panzanella. 204

wykorzystanie resztek. Przecież często mamy problem, co zrobić ze starszym pieczywem, a zbyt dojrzałe pomidory nie zawsze wzbudzają entuzjazm i w warzywniaku lądują w przegródce z napisem na zupę . W tej sałatce wszystkie ich soki musimy starannie zebrać, by kostki upieczonego chleba dobrze nimi nasiąkły. Nic się nie zmarnuje, a w efekcie powstanie przepyszna prosta sałatka w wiejskim stylu. Kiedy

zadanie-gotowanie
Bułeczki żytnio-orkiszowe 111

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni, pieczemy ok 20 min. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/buleczki-zytnio-orkiszowe/ BosowKuchni   Zapisz Artykuł Bułeczki żytnio-orkiszowe pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
prawdziwki z polędwiczkami kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym... 225

pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, masło do smażenia 1/4 kostki, prawdziwki 30 dag, cebula 1 sztuka, woda 2 szklanki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, śmietana gęsta 1 szklanka, koperek 1 pęczek polędwiczki pokroić w grubsze kawałki, posypać papryką, pieprzem ,kucharkiem, na maśle klarowanym zrumienić mięsko dodać pokrojoiną

W Mojej Kuchni Lubię
Przepisy konkursowe- kasza w roli głównej- GŁOSOWANIE 157

Nawet nie spodziewałam się, że tyle pyszności wymyślicie ! Niby kasza, wydawać by się mogło że "cóż można z niej wymyślić..." A jednak!  Pojawiły się ciasta, chleby, zapiekanki, kotlety, zupy, pudding, sałatki ! Na pewno będę korzystać z waszej pomysłowości :) Jednego zwycięzcę wyłonię po waszym głosowaniu (przypominam, że jednego wybieram ja, a dwóch Wy) A teraz czas na głosowanie. Poniżej znajdziecie

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania