zupa - 39749 przepisów (strona:1748/2650)

Krokiety z nadzieniem z mięsa po rosole 168

Jest weekend więc najprawdopodobniej i u Ciebie w domu właśnie pyrka na ogniu gar rosołu :) Lubię w rosole to, że to niby jeden garnek z zupą a jedzenia z niego może być potem na pół tygodnia - rosół, pomidorowa, sałatka z warzyw, a z mięsa proponuję zrobić krokiety. Wystarczy zmielić mięso z serkiem, natką pietruszki i podsmażoną cebulką i włożyć

Smaczny zeszyt
Puree z brokuła – super zdrowe! 144

poradnik Jak ugotować brokuła . Razem z nim gotujemy ząbki czosnku. Potem brokuła wyjmujemy z wody w której się gotował (taką wodę możemy zostawić sobie i wykorzystać jako wywar na zupę lub do ugotowania kaszy – ma wartości odżywcze brokuła). Następnie brokuła zostawiamy do wystudzenia. Potem brokuła i czosnek polewamy oliwą, solimy, pieprzymy i miksujemy na puree. Jeśli jest za gęste

Dorota Smakuje
Przechowywanie żywności - rób to dobrze 147

zależności od rodzaju mięsa od 4 do nawet 12 miesięcy; potrawy mączne - dania typu pierogi czy pyzy możesz trzymać w lodówce nawet tydzień lub w zamrażarce kilka miesięcy;  zupy - w lodówce możesz spokojnie trzymać ją 3-4 dni, z kolei w zamrażarce ok. 2-3 miesiące. Odpowiednio przechowując żywność zadbamy z pewnością o lepsze jej wykorzystanie i zdecydowanie mniejsze

Z notatnika dietetyka
Prosty chleb pszenno-orkiszowy na drożdżach 98

pieczemy 40 min. Zdejmujemy pokrywkę i dopiekamy jeszcze 10-15 min. Studzimy na kratce. Artykuł Prosty chleb pszenno-orkiszowy na drożdżach pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Zapiekana zupa cebulowa 119

minut, doprawiając solą i pieprzem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. W formie lub garnku do zapiekania ułożyć połowę pieczywa i posypać połową startego sera. Wlać do formy zupę i ułożyć na niej resztę pieczywa, a potem resztę startego sera. Wstawić do piekarnika na 10-12 minut, ustawiając od razu funkcję grilla lub pieczenia od góry. Wyjąć i podawać

Weekendy w domu i ogrodzie
Domowe smaki dzieciństwa z restauracji 115

kolor konfitury, stanowi idealne nadzienie do pączków. W przypadku warzyw i grzybów, oferta jest również zasilona gotowymi włoskimi produktami z importu. Krojone trufle zlane oliwą, przeciery pomidorowe, używane do zupy pomidorowej, lub pasty z papryki i bakłażanów są produktami najwyższej jakości, tylko naturalnie pasteryzowanymi. Wśród polskich produktów znajdują się również naturalnie kiszona kapusta z marchewką i odrobiną soli

Codogara
Wędlina twarogowa na kanapki, terrina ogórkowo-koperkowa 765

ożywcza i lekka terrina będzie w punkt składniki na małą keksówkę : 2 kostki twarogu półtłustego, mielonego ( 2 x 200 g ) 1/2 szklanki słodkiej, gęstej śmietany ( ja użyłam takiej do zup 18 % ) 1 płaska, łyżka żelatyny rozpuszczonej w 5 łyżkach gorącej wody lub odpowiednik ilościowy agaru 1 mały ogórek szklarniowy 1 pęczek koperku 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru sól, pieprz

Ogrodnik w podróży
Pasztet drobiowy 132

wyrównujemy ręką wierzch. Kilka razy stukamy wypełnionymi foremkami o blat stołu. Pasztet pieczemy w 180 stopniach ok 90 min. Artykuł Pasztet drobiowy pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Piwo imbirowe na herbacie Earl Grey. Z procentami 159

diecie pudełkowej. Jeśli teraz będą się pojawiać nowe wpisy możecie się spodziewać jak zwykle szybkich, pysznych i niekoniecznie do końca zdrowych przepisów Na pewno niebawem pojawi się kilka kiszonek, zup, zdrowych deserów, past, lekkich lunchów i obiadów oraz… parę lekkich alkoholi. I’m so crafty I make beer!   Czy muszę pisać że przy szykowaniu domowych napojów fermentowanych ważna jest

Karo in the Kitchen
Spiżarnia Schronisko Smaków, czyli podhalańska natura na talerzu 123

wątpienia przyciągnie Cię w pierwszej kolejności do tego miejsca, to najbardziej znane i kojarzące się z tą częścią Polski smaki – grzyby, sery, nalewki, ale również… zupy, buraczki czy też kapusta z grzybami. To idealny sposób na poznanie oraz promocję tego miejsca – jeśli raz zakochamy się w tym smaku, to przy najbliższej okazji będziemy chcieli dokładniej poznać pozostałe dania

Ugotowane pozamiatane
Fasolka po bretońsku 166

Fasolka po bretońsku to taki typ dania, które mogłabym jeść naprawdę często! Ale! Smakuje mi tylko domowa. Dwa razy zaryzykowałam taką gotową w

Kolorowy Przepisownik
Przechowywanie żywności 149

już masz w lodówce – jeżeli na dolnej półce od kilku dni zalega włoszczyzna nie planuj pierogów z kapustą. Wykorzystaj włoszczyznę do przygotowania aromatycznego bulionu stanowiącego świetną bazę do wielu zup (pomidorowej, krupniku, pieczarkowej, brokułowej, kalafiorowej), sosów czy innych świetnych potraw (np. wykwintnego risotto czy bardziej pospolitej potrawki z kurczaka). 2. Zakupy z listą! Gdy już będziesz mieć zaplanowane poszczególne posiłki

moj przepis na
Sernik słoneczny 116

możecie przygotować ten oto serniczek dyniowo-czekoladowy. Nazwałam go Sernik słoneczny, bo ma śliczny żółciutki kolor. Smakuje wyśmienicie, przynajmniej dla mnie, mój mąż stwierdził że od sernika woli jednak zupę dyniową ;) Sernik w przygotowaniu jest bardzo prosty, ja wykorzystałam zalegające zapasy serka wielskiego i jogurt grecki, ale Wy możecie użyć dowolnego sera białego (twarogu, ricotty, mascarpone, philadelphi). Ze względu

moj przepis na
Przepisy na Wielkanoc 169

więc zacząć planować, co znajdzie się na świątecznym stole. Przygotowałam więc dla Was mini ściągę z przepisami na świąteczne śniadanie, które z pewnością zasmakują Waszym bliskim 😉 COŚ NA CIEPŁO Zupa chrzanowa z jajkiem COŚ NA ZIMNO Faszerowane jajka Jajka faszerowane fetą i pomidorami   Jajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane szpinakiem i fetą Jajka faszerowane śledziem i burakiem Rolada szpinakowa

Z notatnika dietetyka