zupa - 39353 przepisów (strona:1748/2624)

Kaszotto z dynią, indykiem i fetą 84

tyle wygodne, że nie musimy za każdym razem kupować włoszczyzny i zagotowywać bulionu. Wystarczy ugotować wodę i rozpuścić w niej koncentrat, by otrzymać przepyszną bazę do kaszotta, risotta, czy zupy. Przepis na niego znajdziecie u mnie na blogu tutaj ( klik ). Składniki na 4-5 porcji: – 1l bulionu warzywnego (1l wody + 2 łyżki koncentratu bulionu warzywnego ) – 500g piersi

Be Fit Be Strong
Salceson golonkowy 135

proces. Mięso powinno być bardzo miękkie, w szybkowarze gotowałam je ok 1 godziny. Po ugotowaniu mięsa zostaje nam pyszny, intensywny wywar. Część zużyjemy do salcesonu, na reszcie warto zrobić zupę. U mnie była to świetna kartoflanka. Farsz mięsny trzeba dobrze przyprawić, po sparzeniu będzie delikatniejszy niż przed.  Użyłam osłonek białkowych o śr 6 cm - akurat takie miałam w domu

Stare Gary
Zakwas buraczany na barszcz czerwony z nutką chrzanu 90

votes ) Zakwas buraczany na barszcz czerwony z nutką chrzanu Zakwas buraczany z nutka chrzanu, daje niesamowity barszcz. Dzięki niemu ta zupa wkracza w trzeci wymiar, ma głęboki aromat i jest po prostu obłędna. Do tego wszystkiego jest tez bardzo zdrowa. Sam zakwas można tez pić, bez gotowania. Ta kiszonka ma całe mnóstwo witamin i mikroelementów, zdrowa tak że aż trudno

Ogrodnik w podróży
Ciasto dyniowe 83

Koniec października, a początek listopada to dni, w których króluje dynia. Warzywo to można spotkać wszędzie: na bazarach, wystawach sklepowych i w ogródkach przydomowych. Można z niego przyrządzać pyszne zupy-kremy , przetwory, a także ciasta. Ja właśnie wykorzystałam dynię do zrobienia smakowitego tortu z kremem budyniowym. Ciasto jest pulchne, wilgotne i bardzo dobre. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na tortownicę

Danka Pichci
Surówka z pora i marchewki 79

warzywo, które w kuchni wykorzystujemy głównie jako dodatek do zup czy sosów. Jednak można z niego też przygotować pyszną sałatkę (na przykład ziemniaczaną ) lub surówkę, na którą przepis znajdziecie poniżej. Jest ona bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 por (jasna część) 1 marchewka 1 jabłko 2 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny pieprz (adsbygoogle

Danka Pichci
Doskonały sernik nowojorski Marthy Stewart 88

trakcie pieczenia przykryć ponownie folią) , pieczemy jeszcze 60 min. Najlepiej kroić dopiero kolejnego dnia. Artykuł Doskonały sernik nowojorski Marthy Stewart pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Szybki krem brokułowo szpinakowy 92

Brokuły i szpinak to zielone dobro, z którego możemy czerpać w zasadzie cały rok. Warto spróbować połączenia obydwu warzyw w zupie. Poniżej przepis na szybki krem brokułowo-szpinakowy, który sprawdzi się […] The post Szybki krem brokułowo szpinakowy appeared first on matyldagotuje.pl

Matylda Gotuje
Barszcz czerwony 200

Barszcz czerwony to jedna z najpyszniejszych polskich zup. Mój przepis na barszczyk czerwony jest bardzo stary i sprawdzony. Zazwyczaj gotuję dla mojej rodziny barszcz czerwony z ziemniakami. Zapraszam! - najlepszy przepis na barszcz - gotowany na bulionie z kury rosołowej - w przepisie kilka wersji podania barszczu

AniaGotuje.pl
Kluski z makiem 86

makaronem. Fajnie kluski smakują odgrzane w piekarniku następnego dnia lub kilka dni później, polane sosem waniliowym. Artykuł Kluski z makiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania