Jako, że moja córa ostatnio najchętniej jadłaby tylko kiełbasę i buły kombinuję jak tu jej przemycić trochę warzyw inaczej niż tylko w zupie i tak powstały te muffiny. Pyszne, wilgotne, a przede wszystkim zdrowe, idealne by zabrać je ze sobą do pracy, czy na piknik, albo po prostu zjeść na podwieczorek czy kolację. W wersji dla dorosłych proponuję je nieco
Cynamonowe szczęścienajłagodniejsza. Może zainspiruje Cię TEN przepis. Z czasem możesz także wprowadzić ciecierzycę, groch czy fasolę. Możesz robić z nich pyszne pasty do pieczywa, kotleciki czy zwyczajnie dodawać je do zup. 9. Nabiał i produkty mleczne . Wbrew powszechnemu przekonaniu, wcale nie trzeba czekać z nimi do pierwszych urodzin dziecka. Można spokojnie podawać jogurty, kefir, maślankę, serki homogenizowane, czy twarogi już wcześniej
Natka Pietruszkiobowiązkowo chociaż raz na 2 tygodnie musi się przewinąć. Moja wersja jest nieco mniej „ pływająca ” , ale wystarczy, że dodacie dodatkowo jedną puszkę pomidorów i będzie już jak zupa.😀 Ja wolę wersje ze stonowaną ilością płynów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Uwielbiam leczo za jego lekkość. Warzywa zawierające mnóstwo błonnika sycą na długo i dają niezłą ucztę smakową. Przygotowanie też jest bardzo
zdrowo i aktywnierydze się zakiszą! Warto wspomnieć, że niegdyś w kuchni góralskiej kiszone rydze były bardzo powszechne, jadane jako przekąska - na ogół do potraw świątecznych i weselnych. Były podstawowym składnikiem zupy rydzowej (żuru na kiszonych rydzach) podawanej w okresie świąt Bożego Narodzenia, góralskiego karnawału i tradycyjnych posiadów. Przez ostatnich kilkadziesiąt lat niemal zupełnie zapomniane. Obecnie wracają do łask jako… prawdziwy rarytas. (adsbygoogle
Gotujemy i jemyPieczona dynia Pieczona dynia to smak jesieni. Można przygotować z niej zupy, ciasta, kluseczki. Świetnie smakuje także jako samodzielne danie - podana z masłem, oliwą, kozim serem. Pieczona dynia Jedna mała dynia lub ćwiartka dużej Oliwa do skropienia Sól Masło szałowiowe listki szałwii 3 łyżki masła Dynie przeznaczoną do pieczenia dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze części. Uwaga, koniecznie zostawiamy skórkę
Gotujemy i jemySolony koperek w słoiku Solony koperek w słoiku jest idealnym składnikiem na zupę koperkową lub sos. Oczywiście można kupić taki koperek w sklepie jednak wystarczy dosłownie 10 minut, aby przygotować własny słoiczek z dwóch pęczków świeżego kopru
Gotujemy i jemydietach odchudzających mają niski indeks glikemiczny Przepisy z ogórkiem 1) CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ 2) SURÓWKA Z SAŁATY I OGÓRKA 3) SEROWE KULECZKI Z OGÓRKIEM I ZIOŁAMI 4) ZUPA ZE ŚWIEŻYCH OGÓRKÓW 5) SOS OGÓRKOWO-CZOSNKOWY
Kuchnia MagdaLenyLukier Składniki wymieszać na gładki lukier. Polukrować ostudzone ciasto. Artykuł Pyszne ucierane ciasto ze śliwkami, kruszonką i lukrem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkulasach grzybów zatrzęsienie i to jakich! Niedawno w moje ręce trafił kosz prawdziwych skarbów. Rydzów, prawdziwków, maślaków i podgrzybków… Oprócz klasycznej już mojej ZUPY GRZYBOWEJ powstało kilka innych dań, a Facebookową ankietę na pierwszeństwo wygrała prezentowana tarta na kruchym spodzie z rydzami i podgrzybkami. Składniki: Kruche ciasto (dla tarty o średniej wielkości, 6-8 porcji): 200 g mąki
Kate's KitchenPyszny, prosty pomysł na obiad. Spróbujcie, polecam. Jeśli szukacie innych obiadowych inspiracji mój blog kulinarny jest ich naprawdę pełny. Wystarczy zajrzeć do zakładki Obiady . Znajdziecie tam najróżniejsze mięsne propozycje, zupy, ryżowe kotleciki, naleśniki, gofry, kluseczki na słono i słodko i wiele więcej. Zachęcam do przeglądania tej zakładki. Mam nadzieję, że mój blog kulinarny będzie dla Was inspiracją i każdy znajdzie
Słodkie okruszkiRisotto z kurczakiem i kurkami to niezwykle aromatyczna, delikatna i kremowa w smaku potrawa. Przygotowanie risotto wymaga od nas odrobine cierpliwości, bowiem musimy pilnować gotowania się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jedne są z takiego mięsa, a drugie z innego, że jedne się najpierw smaży, drugie od razu gotuje, jedne są z sosem, drugie bez, jedne to dodatek do zupy, a drugie do drugiego dania… Wiele, naprawdę wiele opcji. Każdy miał na ten temat coś do powiedzenia. A prawda jest inna: to jest dokładnie to samo danie. Po prostu w różnych
Marder&Marder Manufacturelasach grzybów zatrzęsienie i to jakich! Niedawno w moje ręce trafił kosz prawdziwych skarbów. Rydzów, prawdziwków, maślaków i podgrzybków… Oprócz klasycznej już mojej ZUPY GRZYBOWEJ powstało kilka innych dań, a Facebookową ankietę na pierwszeństwo wygrała prezentowana tarta na kruchym spodzie z rydzami i podgrzybkami. Składniki: Kruche ciasto (dla tarty o średniej wielkości, 6-8 porcji): 200 g mąki
Kate's Kitchenkuchni. Niestety przez upalne lato ogórki z małosolnych szybko robiły się kiszone, a te już mniej kocham. Za każdym razem powstawał problem co z nimi robić – ile można jeść zupy ogórkowej, a przechowywać ich nie mam gdzie. I pewnego dnia przypomniałam sobie jedno z moich pierwszych spotkań w restauracji u Karola Okrasy, gdzie poznałam ogórki kiszone liofilizowane. Niestety urządzenia
królestwo garówdzieci w domu dobrze wie, jak trudno czasami jest wygospodarować chwilę dla siebie. I kiedy posty pisze się na 15 minutowej drzemce malucha, w międzyczasie robiąc pranie i gotując zupę. To tyle :) Kawę wypiłam, ciasto zjadam :) Sto lat, My simple kitchen - mój trzeci brzdącu :) No ale żeby tradycji stało się zadość, jak w każdą rocznicę urodzin bloga nie mogło się
My simple kitchen