zupa - 39353 przepisów (strona:1749/2624)

Makaron z boczkiem i cukinią z patelni 104

porcje/ 25 dag makaronu kokardki 40 dag chudego parzonego boczku 1 mała cukinia 2 cebule ½ żółtej papryki 4 ząbki czosnku 150 ml słodkiej śmietanki  do zup 18% 5 dag miękkiego serka typu brie Sól himalajska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Szczypta chili do smaku natka pietruszki do oprószenia Sposób przygotowania: Boczek pokroić w cienkie paseczki, obraną cebulę

Wanilia i Kardamon
10 książek na prezent 125

przepisy, które brzmią czasem znajomo, ale nazwa nie ta – zobaczycie jak kuchnia wnika w nasze życie, jak dużo przejmujemy od innych, nawet o tym nie wiedząc. 5. „Ramen. Zupa szczęścia i miłości” Tove Nilsson Wkoło tej książki narosło sporo dyskusji i kontrowersji. Ramen stał się bardzo modny. Internet codziennie przynosi kolejnego specjalistę, który o ramenie wie wszystko. Zarzucano

ladykitchen
Krewetki z czosnkiem i imbirem 132

limonki i posypać świeżą kolendra. Podawać z bagietką. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Risotto z małżami (risotto di vongole) → Sałatka z awokado, szparagami i krewetkami → Zupa Tom Yum z krewetkami → Curry Laksa → Stir – fry z polędwiczką wieprzową, grzybami shiitake i pak choi

Oryginalny smak
Barszcz Wigilijny 135

Nigdy nie możemy się zdecydować którą zupę podać na Wigilijną kolację grzybowa czy barszcz ? Więc zazwyczaj są obie :) Grzybowa jako główna a barszczyk do popicia w bulionówkach :) 500 ml zakwasu buraczanego 500 gramów  buraków 20 gramów grzybów suszonych 1 duża pietruszka pół średniego selera 1 duża cebula  3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 1 duży ząbek czosnku

Andzia Pichci
Krem z grzybów leśnych 98

miękkości. Ziemniaki i marchewkę obrać i pokroić w kostkę dodać do wywaru grzybowego i gotować aż zmiękną. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle dodać do zupy wraz z przyprawami i śmietanką z wymieszać i zmiksować na jednolity krem.  Jeżeli krem wyjdzie zbyt gęsty dolać odpowiednią ilość przegotowanej wody i doprawić do smaku. Podajemy z grzankami, groszkiem

Andzia Pichci
Pulpety z wątróbki 151

mięsem mielonym i grysikiem to danie, które koniecznie musicie zrobić w domu. Pulpety są lekkie, smaczne i idealne podane nie tylko jako danie główne ale także jajko dodatek do zup. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki pulpety z wątróbki. 55 dkg wątróbki drobiowej 35 dkg mięsa mielonego wieprzowego lub z drobiu 15 dkg drobnego

mecooks
Włoska kapusta duszona z boczkiem wędzonym 136

Kapusta włoska jest mniej popularna u nas niż biała, ma ona delikatniejszy smak, a liście są bardziej miękkie. Można z niej zrobić gołąbki, dodawać do zup lub przygotowywać na ciepło jako dodatek do obiadu. Robiąc barszcz ukraiński, dodałam do niego właśnie tę kapustę, a pozostałą część główki udusiłam z boczkiem wędzonym i koperkiem. Zazwyczaj po tę odmianę kapusty sięgam jesienią

Danka Pichci
Sól ziołowa 120

preferowanej grubości soli. Ostatnia propozycja jest najmniej czasochłonna ze wszystkich - wystarczy ze sobą wymieszać sól i suszone zioła. Jest też najbardziej uniwersalna. Nadaje się do dań z pomidorów, zup, sosów ryb czy makaronu. Sól z oregano i bazylią Składniki: 100 g soli gruboziarnistej 5 g suszonej bazylii 5 suszonego oregano  2 g granulowanego czosnku Sól wymieszać z suszonymi ziołami

My simple kitchen
Ciasto czekoladowe z musem truskawkowym 105

posiada końcówkę miksującą wykonaną ze stali nierdzewnej, a więc można używać go do miksowania zarówno zimnych, jak i gorących składników. Dla mnie to ważna informacja, zwłaszcza podczas przygotowywania różnych zup kremów, które uwielbiam, a których już nie muszę przed miksowaniem schładzać. Poza tym blender jest mocny i ma aż 20 stopniową skalę mocy. Radzi sobie nawet z kruszeniem lodu

Smaki Na Talerzu
Normalność 80

człowiek zdał sobie sprawę, że “niepełnosprawność jest także w jego zasięgu” (czego nikomu nie życzę!). Wystarczy nieszczęśliwy wypadek, nagła choroba, nieudany poród czy operacja albo statystyczna fluktuacja w genetycznej zupie powstającego w łonie matki dziecka, która skaże je na mniejsze lub większe nieuleczalne problemy zdrowotne i ograniczenia życiowe… To może być Twój Mąż, Twoja Żona, Twoje Dziecko lub Twój Wnuk

Lamarida.pl
Jaki blender kupić? Na co zwrócić uwagę? 116

prawdziwego pasjonata kuchni. Niezależnie od tego czy gotujesz codziennie czy tylko sporadycznie, blender zawsze pomoże Ci w przyrządzaniu mniej lub bardziej wyszukanych potraw. W mgnieniu oka zmiksuje Twoją ulubioną zupę krem lub owoce na domowy koktajl. Bez problemu rozdrobni także mieszankę aromatycznych przypraw, a mocniejsze [...] Artykuł Jaki blender kupić? Na co zwrócić uwagę? pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Moje kolejne zakupy w sklepie Bee.pl 89

przypadku staram się, aby zwykły makaron zawierał troszkę zdrowych składników i sprawiał, aby każda potrawa wyglądała nietuzinkowo. Kolorowe księżniczki, zamki, kwiatuszki oraz autka wyglądają naprawdę zachęcająco! Ostatnio do zupy dodałam tego makaronu i uwierzcie, że poczułam się jak dziecko wcinając pomidorówkę z uroczymi kształtami. Podsumowanie:  Chyba nie muszę pisać, że po raz kolejny jestem zadowolona z moich zakupów

Di gotuje
Prosty makowiec na cieście jogurtowym, bez miksera 167

palcach na farfocelki. Posypać wierzch ciasta. Piec ok 45 min w 180 stopniach. Artykuł Prosty makowiec na cieście jogurtowym, bez miksera pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ciasto na grzańcu 176

kostka masła 250g   lub margaryny do pieczenia 4 jajka 1i 0,5 szklanki mąki pszennej tortowej 1i 0,5 szklanki cukru 6 pełnych stołowych łyżek ( to, te do zupy) czerwonego wina „Grzaniec” 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 2 łyżeczki cukru waniliowego Przygotowanie: Masło rozpuścić w garneczku, dodać do niego cukier, cukier waniliowy, kakao oraz wino. Podgrzewać

W garach u Gosi
Pyszne kapuśniaczki z kruchego ciasta 120

Pyszne kapuśniaczki z kruchego ciasta Delikatne, maślane i niezwykle kruche paszteciki z kapustą i grzybami. Świetnie sprawdzą się zarówno jako pyszna przekąska i jako dodatek do zup: barszczu, grzybowej, cebulowej, rybnej itp.     Składniki: Ciasto: 350g mąki 200g masła 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 100g gęstego jogurtu naturalnego Dodatkowo: 1 jajko + 2 łyżki mleka – do posmarowania pasztecików Farsz

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania