zupa - 39353 przepisów (strona:1716/2624)

Garnki miedziane – czy warto je wybrać? 144

każdej kuchni . Takie garnki od razu przykuwają uwagę Jakie jeszcze mają zalety? O tym przeczytacie poniżej. Oczywiście pisząc „garnki”, mam tu na myśli zarówno garnki do gotowania zupy czy ziemniaków, jak i patelnie oraz rondle. Jakie są zalety garnków miedzianych? gotowanie w naczyniach miedzianych ma bardzo prozdrowotne działanie dla naszego organizmu – miedź ma działanie bakteriobójcze, usuwa pleśń

Słodkie okruszki
Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami 116

Cukinią I Pieczarkami – Pyszny I Prosty Przepis Cukinia Faszerowana Kaszą Jaglaną I Mięsem Zapiekane Krokiety Z Cukinią I Mięsem Mielonym Kotleciki Warzywne Z Cukinii I Marchewki (29 Kcal) Jesienna Zupa Krem Z Marchewki I Cukinii Makaronowa Zapiekanka Z Warzywami Artykuł Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto kakaowe z cukinią 130

cukini. Świetny na zimno i na ciepło :) Cukinia faszerowana szynką, pieczarkami i serem.  Leczo cukiniowo-paprykowe z dodatkami. Piersi z kurczaka duszone z cukinią, papryką i pomidorami. Zupa krem z cukinii. Smaczna, szybka, pożywna. Marchewka duszona z cukinią. Smaczna jarzynka do obiadu. Placuszki z cukinii. Smaczne i chrupiące. Cukinia panierowana w chipsach paprykowych.  Cukinia marynowana na zimę. Domowe

Kuchnia z widokiem na ogród
PRZECIER POMIDOROWY 141

kocem i czekamy aż całkowicie wystygną. Przechowujemy w zimnym miejscu w spiżarni lub w piwnicy. 8. Taki przecier jest baza do różnych pomidorowych dań -zima możemy użyć np robiąc zupę pomidorowa, lub jako dodatek do sosu do pizzy.  SMACZNEGO

Kulinarnie z Polką na Kresach
Leczo z wołowiną 111

przygotowałam na wołowinie, która niesamowicie podbija smak dania. To dzisiejsze leczo to takie trochę danie w duchu zero waste. Kawałek wołowiny bez kości często wykorzystuję do gotowania rosołu czy zupy pomidorowej – potem idealnie nadaje się właśnie do dań jednogarnkowych bo jest już miękkie i nie trzeba marnować czasu na gotowanie wołowiny. Leczo – jak robicie? Na kiełbasie, boczku

Dorota Smakuje
Skrzydełka w jarzębinie i sosie sojowym 111

garnka wraz z marchewką, cebulą i pietruszką, dodajemy listek laurowy, ziele angielskie i lubczyk. Gotujemy skrzydełka do miękkości.  Skrzydełka wyjmujemy z rosołu (rosół użyjemy np. na bazę do zupy) W głębokiej patelni umieszczamy miód, konfiturę z jarzębiny, wino i sos sojowy, doprowadzamy do wrzenia i wkładamy skrzydełka. doprawiamy pieprzem. Po kilku minutach duszenia mąkę ryżową mieszamy z niewielką ilością

Gotowanie jest łatwe
Dlaczego śniadaniownia to świetny biznes? 101

rodzimej tradycji przygotowywanie posiłków zawsze była ważnym momentem każdego dnia. Wiele rodzin do dzisiaj wspólnie spożywa śniadanie, bardzo często składające się z kakao, kawy czy herbaty oraz jajecznicy lub zupy mlecznej. Mimo tego obecnie mało kto ma czas na poranne smażenie czy gotowanie, a szybkie zjedzenie kanapki z nieświeżego pieczywa raczej nie zadowala większości ludzi. Właśnie dlatego spora część osób

ProstePesto.pl
Ciastka francuskie z żółtym serem 116

Wytrawne ciastka francuskie z żółtym serem to idealna zakąska do piwa albo dodatek do czystych zup, taki szybki rodzaj „pasztecika” z ciasta francuskiego! Ciasto francuskie umożliwia nam wykonywanie wielu dań. Wystarczy odrobina wyobraźni, a można stworzyć coś wykwintnego np. kurczaka w cieście francuskim lub bardzo prostego jak dzisiejsze ciastka. Przeważnie ppisy z ciastem francuskim są proste, bardzo smaczne i dają

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Cukinia z kaszanką – szybkie danie 99

cukinia jest bardzo uniwersalna, delikatna w smaku, dość tania a jeśli macie gdzie ją wyhodować niesamowicie obradzająca. Można z niej przygotować dania zarówno wytrawne jak i słodkie, dodać do zupy, zrobić dżem. Cukinię można jeść na surowo, ja bardzo lubię grillowaną. Podsmażona chwilę na patelni zmięknie i można dodać do niej wszystko to co lubimy a ona przyjmie smak: kiełbasę

Dorota Smakuje
Risotto pomidorowe 119

gazu, dodajemy parmezan, masło i mieszamy. Posypujemy bazylią. Sprawdź również przepis na: Wege burrito Makaron z szynką parmeńską i suszonymi pomidorami Sałatkę z pomidorów ze smażoną mozzarellą Zupę z pieczonej papryki i pomidorów Pastę z soczewicy i suszonych pomidorów Hummus pomidorowy

Czarnawisienka
8 pomysłów na cukinię 142

Zupa z cukinii z groszku   Tortille z kurczakiem i cukinią   Cukinie faszerowane   Mielone w cukiniowych krążkach   Cukinia w cieście curry   Curry z cukinią   Jajka … Czytaj dalej 8 pomysłów na cukinię

czarrna od kuchni
Sałata z gruszek – kuchnia galicyjska 76

sposób przyrządzenia oraz użyte przyprawy i dodatki. „Książka kucharska czyli jasna i dokładna nauka sporządzania potraw mięsnych i postnych” zawiera instrukcje odnoszące się między innymi do kolejności serwowania dań. Zupa podawana przed daniem mięsnym nie jest traktowana jako pierwsze danie, a jako „ entr é es ”, po którym następuje część główna uczty, czyli pierwsze danie. „Liczba półmisków (assiettes) należących do pierwszego

Trzeci talerz

Proponowane wyszukiwania