zupa - 39805 przepisów (strona:1709/2654)

Pyszny przecier z dyni na zimę 157

Świetnie uzupełni lub dopełni smak ciast, deserów. Doskonałe także jako baza do sosów czy też dodatek do farszów. A Wy w jakiej postaci lubicie to jesienne warzywo? Dynia pieczona, zupa krem z dyni, placki z dyni, a może ciasto z dyni? Zapraszamy, podzielcie się opiniami na naszym Facebook lub w komentarzach pod postem. Pyszny przecier z dyni na zimę Składniki

Kuchnia Na Wypasie
Czy wiecie co to jest dukkah? 162

bardzo lubię dukkah z dodatkiem suszonej mięty pieprzowej i kminu rzymskiego. Jest pyszna. Zapytacie pewnie do czego stosować taką mieszankę? Ja dodaję dukkah praktycznie do wszystkiego. Posypuję nią kremowe zupy, sałatki, a ostatnio użyłam nawet do panierowania. Taka orientalna mieszanka świetnie podkreśla smak podpłomyków z ciecierzycą . Można nią również posypać twarożek na śniadanie. Dukkah przypomina nieco zaatar , na który przepis

codojedzenia
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Pieczona w pomidorowym sosie. 166

cukini. Świetny na zimno i na ciepło :) Cukinia faszerowana szynką, pieczarkami i serem.  Leczo cukiniowo-paprykowe z dodatkami. Piersi z kurczaka duszone z cukinią, papryką i pomidorami. Zupa krem z cukinii. Smaczna, szybka, pożywna. Marchewka duszona z cukinią. Smaczna jarzynka do obiadu. Placuszki z cukinii. Smaczne i chrupiące. Cukinia panierowana w chipsach paprykowych.  Cukinia marynowana na zimę. Domowe

Kuchnia z widokiem na ogród
CIASTO CZEKOLADOWE Z MUSEM MALINOWYM – bez pieczenia! 176

rozpuszczamy w kąpieli wodnej, lekko studzimy, dokładnie mieszamy z żelatyną ( powinna się rozpuścić ). Twaróg ucieramy ze śmietaną i cukrem pudrem. Do utartego dodajemy czekoladę z żelatyną ( hartując wcześniej jak zupę ) – miksujemy. MUS MALINOWY: Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie. Puree z malin gotujemy z 200 g śmietany, lekko studzimy. Po lekkim wystudzeniu dodajemy żelatynę, rozpuszczamy. Śmietanę ubijamy na puch dodając

Ostra na Słodko
Boczniaki z fasolką w pomidorach 165

Najbardziej z warzyw lubię zieloną fasolkę. Dlatego u mnie na blogu można jej znaleźć sporo. Dodaję gdzie się da. Do zup, omletów, sałatek. Zapiekam i gotuję.  Boczniaki z zieloną fasolką.  250 gram boczniaków cebula 2 garście zielonej fasolki liść laurowy sól i pieprz chili w płatkach 1-2 łyżki sosu tamari lub sos sojowy 2 łyżki wina białego

AZgotuj!
Sakiewki z ciasta francuskiego z kurczakiem 130

align="aligncenter" width="901"] Sakiewki z ciasta francuskiego z kurczakiem[/caption]   Zobacz inne przepisy z wykorzystaniem ciasta francuskiego: Pizza Na Cieście Francuskim Szybkie Paszteciki Z Kapustą I Pieczarkami Zupa Cebulowa Pod Ciastem Francuskim Mięso Mielone Z Warzywami W Cieście Francuskim Ciastka Francuskie Z Dżemem I Kruszonką Artykuł Sakiewki z ciasta francuskiego z kurczakiem pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Pieczone pomidory na zimę 205

Pyszne, pieczone pomidory, idealne na zimową, pomidorową zupę lub sosy. Lato zamknięte w słoiku

Stare Gary
Pasta z papryki, pasta paprykowa z czosnkiem i chili. 245

gotowałam do uzyskania ulubionej konsystencji). Rozlać do słoików i pasteryzować 15 min. Artykuł Pasta z papryki, pasta paprykowa z czosnkiem i chili. pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Makaron w sosie z kurkami i cukinią 176

Coś pysznego i delikatnego. Nie oderwiecie się od patelni. 200 g makaronu wstążki szerokie 1 cukinia mała 6 pomidorków koktajlowych 250 g kurek 200 g śmietany 18 % ukwaszonej do zup masło klarowane 1 cebula natka pietruszki sól, pieprz czarny i czerwony 250 ml mleka migdałowego lub mleko krowie Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie, odcedzam. Cukinię kroję w cienkie paski

wesoła kuchnia
Wyciskarka czy blender – Co bardziej Ci się przyda? 128

jest możliwe. Do tego przecier czy mus. Niektóre modele są przystosowane do mielenia mięsa czy robienia puree warzywnego. Blendery przydadzą się z kolei do kruszenia lodu bądź mieszania zup. A w obu tych urządzeniach zazwyczaj możliwe będzie przygotowanie lodów lub shake’a. Wyciskarka czy blender – użytkowanie Wydaje się, że użytkowanie w przypadku blendera jest łatwiejsze. Wrzucasz wszystko do kielicha

Smaki Na Talerzu
Domowy przecier pomidorowy 149

środka - pomidory zblenduj na płynną konsystencję, dopraw i gotuj aż woda wyparuje, a przecier zrobi się gęsty - przelej do słoiczka lub od razu wykorzystaj domowy przecier pomidorowy do np. zupy pomidorowej lub sosu spaghetti :)   Lubicie sos pomidorowy? Robiliście już domowy przecier? Jeżeli tak, podzielcie się swoimi spostrzeżeniami w komentarzach. Być może dodajecie coś, czego nie dodaję ja, a dzięki

MintTaste
Pełnoziarnista tarta z cukinią i serem kozim 208

wagą, ale w czasach, gdy modny był heroin chic i look Kate Moss, ciężko było nie wpaść w dietetyczną zasadzkę. Modne diety – czy warto? Najpierw wszyscy gotowali zupę kapuścianą, bo tak nakazywała dieta prezydencka. W podobnym czasie pojawiła się słynna niskowęglowodanowa dieta Atkinsa, stosowana ponoć przez hollywoodzkie gwiazdy. Jeśli ktoś chciał mieć menu jak znane, amerykańskie gwiazdy musiał zrezygnować

Na-talerzu.pl
Passata pomidorowa 136

cudownie po prostu, są wspaniałe na przetwory zimowe. Moje przetwory robię  z pomidorów Lima, niektórzy mówią o nich "paprykowe". Przygotowałam z nich dzisiaj passatę. Można ją wykorzystać na zupę, sos czy rozcięczyć, aby otrzymać pyszny sok. SKŁADNIKI: 5 kg dojrzałych pomidorów polnych sół, pieprz, cukier (niekoniecznie) do smaku 5 ząbków czosnku WYKONANIE: pomidory dokładnie umyć, sparzyć wrzątkiem, obrać

Kuchnia Beaty
Makaron z pesto z liści rzodkiewek i fetą 127

zjadło, bo przecież rośnie, a ten nic, nawet do stołu podejść nie zechce, a jeśli już przypadkiem zaszczyci nas swoją obecnością przy tym stole, to męczy się nad tą zupą, jakby największe katusze przeżywał. Nikt go nie karmi i na siłę mu do ust jedzenia nie pakuje, bo to przecież niehumanitarne, ale człowiek ostatnie pokłady cierpliwości uruchamia, żeby

Na kulinarnym poligonie
Makaron z dynią, szynką parmeńską i suszonymi pomidorami 125

Urosła nam (nam czyli rodzicom w ogródku ;) duża dynia, a więc nie tylko zupy, ale i makarony z żółtym sosem królować zaczęły na naszym stole. Dynia sama w sobie mi nie smakuje, ale za to w połączeniu z pikantną chili, albo z aromatycznymi suszonymi pomidorami smakuje wspaniale. Dodam, że po cichu liczyłam, że słoneczny, żółty sos skusi mojego Niejadka

Na kulinarnym poligonie

Proponowane wyszukiwania