minut. Wystudzić w szybkowarze w chłodnym miejscu, po wyjęciu szynki jest smalec do pieczywa i wywar ( z wywaru można zrobić sos lub zamrozić i dodać do gulaszu, bigosu, zupy ), z szynki usunąć nić i kroić w cienkie plasterki - bardzo smaczna rolada z szynki wieprzowej z szybkowara, jest idealna do pieczywa ale też można podać grubsze porcje na obiad z sosem
W Mojej Kuchni Lubięfeta. Najczęściej kupuję owczy. Uwielbiam smak feta. Jest to jeden z moich ulubionych serów solankowych. Mięta pieprzowa to zioło popularne w wielu kuchniach światach. Dodaję je do perskiej zupy noworocznej , do warzywnych sałatek, koktajli . Mięta w połączeniu z fet a jest niesamowita. Jako dziecko nigdy nie przepadałam za miętą ale teraz nadrabiam i stosuję ją w mojej kuchni bardzo często
codojedzeniapuszka krojonych pomidorów 1 puszka mleka kokosowego light 100 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku papryczka chili sól chlebki naan: 100 g mąki 10 … Czytaj dalej Zupa z ciecierzycą z chlebkami naan
czarrna od kuchnipyszne, jędrne, do tatara w sam raz. Kiedy mamy składniki, możemy brać się do przygotowań. Składniki: 500 g mięsa wołowego 1 łyżka wody 2 łyżki przyprawy do zup w płynie 3 łyżki oleju sól, pieprz 1 duża cebula 6-7 ogórków kwaszonych Wykonanie
Z Majeczką w kuchniGreckie Pulpety. Greckie Pulpety z ryżem, mnóstwem ziół, orzeźwiającą cytryną, czyli Youvarlakia-Γιουβαρλάκια. Youvarlakia czyli Greckie Pulpety w sosie-zupie jajeczno-cytrynowym Avgolemono , który znajdziesz tutaj , choć moją wersja wykorzystuję jogurt grecki, oczywiście możesz wykorzystać Avgolemono . Youvarlakia lub Giouvarlakia, to danie prawdopodobnie pochodzi, z Turcji i jest bardzo popularne również na Cyprze, słowo – Giouvarlakia – z tureckiego oznacza okrągły
RafalCookmleko i cukier. Do masy dodaj mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, kardamon i szczyptę soli. Wymieszaj dokładnie, a na samym końcu dodaj 2/3 płatków. Ciasto nabieraj łyżką (taką do zupy), kładź od razu na blachę, na wierzchu każdego ciastka wduś kilka płatków. Piecz około 15 minut w temp. 180 C na środkowej półce piekarnika. Artykuł
greenscarfiełbasy z piersią Z Kurnej Półki Cedrob Uwielbiamy ją! Mąż zazwyczaj robi sobie z nią kanapki do pracy, a ja najczęściej dodaję ją do różnych dań. Czy to do zupy, chłopskiego garna lub do farszu. Generalnie polecam Wam też inne produkty Cedrob Z Kurnej Półki. Pyszne i z dobrym składem. The post Drożdżowe paszteciki z drobiową kiełbasą, pieczarkami
Słodkie okruszkiPolskiej i przepadłam ; ) Znalazłam fajny, prosty i jakże smaczny przepis na popularne paluszki grissini, tyle że w wersji polskiej . Pikantne, chrupkie, ale nie twarde- znakomity dodatek do dipów i zup. Polecam! Składniki na ciasto: 250 g maki pszennej 15 – 20 g drożdży świeżych ( max: 1/5 kostki) 5 g cukru ( mała łyżeczka) 1 żółtko ½ szklanki mleka 40 g roztopionego masła
Domowe ciastaporcjowanego. Jeśli wolicie filety z piersi kurczaka również jest to dobra alternatywa. Często podchodzę do gotowania ekonomicznie. Kupując kurczaka w całości odcinam udka i piersi, a z tuszki gotuję zupę. Dlatego mój przepis zawiera różne części kurczaka. Osobiście wolę udo z kurczaka niż pierś. Mniejsza o to. W tym daniu najważniejsza jest marynata do mięsa jak również pyszne greckie dodatki
codojedzeniapieczemy w 180st ok 45 min. Finalnie w lunchboxie układamy kilka kotletów, dokładamy warzywa. Dieta dr Dąbrowskiej Dieta dr Dąbrowskiej – przepisy Przepisy na Koktajle i Soki – dieta dr Dąbrowskiej Zupy – dieta dr Dąbrowskiej Przepisy na Kiszonki – post dr Dąbrowskiej Jadłospis tygodniowy – dieta dr Dąbrowskiej Artykuł Lunchbox do pracy dieta dr Dąbrowskiej pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujetylko serwatki. Placuszki sodziaki w ekspresowy sposób tymczasowo zaspokajały zapotrzebowanie na chleb. Dlatego istnieje również wersja tych placków na słono. Świetnie smakują z twarogiem, z wędliną, jako pieczywo do zup oraz dodatek do sosów. Zapraszamy na nasz przepis na pyszne sodziaki na słodko i gorąco polecamy:) Sodziaki na maślance Składniki mąka pszenna: 250 g maślanka: 250 ml soda oczyszczona
Kuchnia Na Wypasienajbardziej zaciekawiła mnie Włoska pasta do mięs, na bazie pomidorów, cebuli, marchewki, czosnku, bazylii i oregano. Wpadł mi do głowy pomysł dlaczego by nie wykorzystać tej pasty np: do zupy, pysznej , zimowej, rozgrzewającej. Prostej i szybkiej w wykonaniu. Zapraszam :) Składniki: 400 g mielonego mięsa 2 małe marchewki 2 małe łodygi selera naciowego 4 duże ziemniaki domowa wegeta, pieprz do smaku
Sama słodycz i szczypta chiliDo przygotowania potrzebujemy: Filet z kurczaka- 250g Ser camembert- 120g Cebula- 120g Masło- 90g Śmietana 30%- 88ml Śmietana 18%- 60ml Czosnek- 52g Bulion- 900ml Pieprz, sól
serzmiesemglutenu i bez laktozy, ale za to z dodatkiem warzyw Bardzo lubię buraki. To takie warzywa, które pasują zarówno do obiadu, jak i do deseru. Można ugotować na nich zupę, upiec ciasto, a nawet.. zrobić lody! Dziś chcę się z Wami podzielić przepisem na proste ciasto czekoladowe, którego bazą są właśnie gotowane buraki. Ciasto z buraka bezglutenowe Mój murzynek
Wiszniówkaporadnik Jak ugotować brokuła . Razem z nim gotujemy ząbki czosnku. Potem brokuła wyjmujemy z wody w której się gotował (taką wodę możemy zostawić sobie i wykorzystać jako wywar na zupę lub do ugotowania kaszy – ma wartości odżywcze brokuła). Następnie brokuła zostawiamy do wystudzenia. Potem brokuła i czosnek polewamy hojnie oliwą, solimy, pieprzymy i miksujemy na pesto. Jeśli jest za gęste
Dorota Smakuje