zupa - 39353 przepisów (strona:1625/2624)

Marynowana rzodkiew - Moo Namul 44

Marynowanie warzyw po koreańsku to prawdziwa przyjemność. Potem zajadamy przepyszne marynaty jako samodzielne dania czy dodatek do sosów, zup, kanapek. Zatem dziś przedstawię jak zrobić marynowaną rzodkiew po koreańsku. Jest chrupiąca i przepyszna, zróbcie a będziecie chcieć więcej. Można ją zajadać na zimno jak i na ciepło. Polecam gorąco i zapraszam do stołu. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kluseczki z serka homogenizowanego 48

więcej niż 15 – 20 minut! Po drugie są bardzo uniwersalne, można je podać na słodko, jak i na słono, czyli sprawdzą się zarówno jako dodatek nie tylko do zup, ale również do deserów. I po trzecie, wcale nie mniej ważne, są lekkostrawne i bezglutenowe. Ten prosty przepis na kluseczki leniwe z serkiem homogenizowanym dla dzieci blw wystarczy przygotować tylko

Kuchnia Na Wypasie
Marynowany szpinak po koreańsku 42

Przedwczoraj przedstawiłam przepis na marynowaną soję a dziś marynowany szpinak, pyszny i kremowy. Oba składniki służą jako dodatek do dań koreańskich: zup, sosów, omletów, naleśników w towarzystwie kimchi rzecz jasna. Szpinak marynuje się szybko a smakuje wybornie. Polecam gorąco i zapraszam do stołu. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatki i dania z pomidorami – 15 PRZEPISÓW 53

suszone pomidory z orzechami, czosnkiem, parmezanem, oliwą z oliwek i świeżymi ziołami, takimi jak bazylią czy oregano. Podawaj jako sos do makaronu lub jako dip do chrupiących warzyw. Pomidorowa zupa gazpacho: Zblenduj pomidory, ogórki, paprykę, czosnek, cebulę, oliwę z oliwek i ocet winny. Przelej do miseczek i podawaj schłodzoną. Możesz dodać kawałki pokrojonego ogórka, pomidora i papryki jako dodatkową dekorację

Via Gusto
Keto gofry z cukinii (bezglutenowe) 60

strogonow Keto panini Gnocci kalafiorowe Zobacz więcej keto przepisów Zobacz również >> Keto słodycze << >> Keto weganizm << >> Keto śniadanie << >> Keto obiad << >> Keto zupy << >> Przepisy poniżej 5 g węglowodanów << >> Przepisy Low Carb (10-25 g węglowodanów) << A może coś keto na słodko? Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Keto kokosanki

WegePrzepis
Makaron ze szparagami w sosie serowym 56

pomidorów 200g makaronu  sól (u mnie swańska sól) pieprz natka pietruszki 3 łyżki tartego parmezanu   Szparagi opłukać. Usunąć twarde łodygi (można wykorzystać je np do ugotowania zupy) lub obrać z nich twardą skórkę. Pokroić w 3cm kawałki. Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek posiekać. Pomidory pokroić w kostkę. Na oliwie zrumienić cebulę z czosnkiem, dodać pomidory

Obiad gotowy
Włoska doskonałość w każdym kęsie – w czym tkwi sekret marki Barilla? 42

również bardziej nietypowe, w postaci karbowanych i szerokich wstążek, kółek rachette czy też miniaturowych muszelek. Wykorzystując różne rodzaje makaronów, stworzysz danie główne, ale też przystawkę, w postaci sałatek i zup, a nawet desery.  Wygodne użycie sprawia, że Twoje wariacje dań będą łatwe w przygotowaniu. Wybierając tylko dwa produkty marki Barilla, przygotujesz ekspresowe danie. Sięgnij po ulubiony sos i połącz

smakowitehistorie.com
Sałatka z porem – TOP 10 przepisów 57

popularne warzywo cebulowe, które nie tylko podkreśla smak przygotowywanych potraw, ale jest także źródłem wielu cennych składników odżywczych. Doskonale sprawdza jako składnik zup, sosów czy sałatek. Dziś mamy dla Was 10 propozycji na pyszne sałatki z porem w roli głównej. Sałatki z tym pysznym warzywem idealnie sprawdzą się na lekki obiad, kolację czy jako przekąska na imprezę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

BabskiePorady.pl - Przepisy
Ryż na sypko 43

Taki ryż stanowi świetną bazę lub dodatek do wielu dań. Można go wykorzystać do rożnych mięs, jako dodatek do zup czy warzywnego leczo. Świetnie będzie się również komponował z różnymi sosami.    Składniki: -szklanka ryżu białego -2 szklanki gorącej wody  -sól  -olej -ulubione zioła, np. estragon, tymianek Na patelni  rozgrzać niewielka ilość oleju, wsypać ryż

Kulinarne przemyslenia
Zabajone czyli przepis na włoskie zabaglione 43

legendy nazwa pochodzi od kucharza i franciszkanina Paschalis Baylon, który rzekomo wymyślił ten deser. Kolejna legenda wskazuje na kapitan kondotierów – Gian Paolo Baglioni, który stworzył dla swoich żołnierzy zupę z niczego, czyli z jajek, cukru oraz wina. Zabajone – składniki 4 żółtka (o temperaturze pokojowej) 80 g drobnego cukru (5 łyżek) 60 ml wina (4 łyżki stołowe) Dodatkowo

Ania gotuje
Jaki czajnik elektryczny wybrać? 58

Jaki czajnik elektryczny wybrać? Czajnik elektryczny to podstawowe urządzenie w każdej kuchni. Pozwala na szybkie i łatwe zagotowanie wody, co jest niezbędne do przygotowania herbaty, kawy czy zupy. Jednakże, na rynku dostępne są różne modele czajników elektrycznych, co może utrudnić wybór odpowiedniego urządzenia. Przy wyborze czajnika należy wziąć pod uwagę wiele czynników, w tym cenę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szparagi w cieście francuskim 53

dodatkiem sosu czosnkowego . Składniki (na 6 przekąsek): płat ciasta francuskiego 15-18 szparagów pół łyżeczki suszonego czosnku sól 2 łyżki oleju Odłamać twardsze części szparagów. Można z nich przygotować zupę-krem . Piekarnik włączyć na 210℃ Ciasto francuskie pociąć na 6 prostokątów. Na każdym prostokącie wzdłuż jego przekątnej ułożyć po 2-3 szparagi. Szparagi i ciasto posypać solą i pieprzem. Zawinąć

Weekendy w domu i ogrodzie
Jak przygotować tofu? Przepis na tofu w ketchupie 57

jest nietoksyczne i dobrze tolerowane przez większość osób. Wszechstronność w kuchni: Tofu jest niezwykle wszechstronnym składnikiem, który można przyrządzać na wiele sposobów. Może być smażone, pieczone, grillowane, dodawane do zup, sałatek, sosów czy nawet deserów (np. sernik z tofu ). Dzięki temu można eksperymentować z różnymi smakami i konsystencjami. Zrównoważony wybór: Spożywanie tofu jako alternatywy dla mięsa lub innych produktów pochodzenia

Via Gusto
Ostry sos Sriracha – niezbędny dodatek dla fana kuchni azjatyckiej 60

intensywny i wyrazisty smak, który idealnie komponuje się z potrawami azjatyckimi. Ostry sos Sriracha jest niezwykle wszechstronny i może być wykorzystywany w różnorodny sposób. Możesz dodać go do zup, dań wok, sosów, marynat do mięsa, a nawet jako dodatek do burgera czy kanapki. Ostry sos Sriracha sprawi, że Twoje potrawy nabiorą niepowtarzalnego charakteru i ostrych aromatów. Możesz również eksperymentować

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania