zupa - 39805 przepisów (strona:1620/2654)

Fasolka szparagowa z mięsem mielonym 92

również po odgrzaniu. Sprawdzone danie z fasolki szparagowej i mięsa mielonego , to świetny wybór, szczególnie w sezonie na to pyszne warzywo. Podobnie jak sałatka z fasolki szparagowej i lekka zupa z fasolki szparagowej najlepiej smakuje z dodatkiem świeżych, kremowych strączków. Oczywiście gdy się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma, więc poza sezonem mięso mielone oraz

Kuchnia Na Wypasie
Bób smażony z cebulą i jabłkiem 96

pomidora, odrobina oliwy, pieprz, sól i zielona cebulka. Bardzo dobrze będzie również pasowała klasyczna surówka coleslaw . Chcesz wykorzystać sezon na bób w pełni? Zrób koniecznie kotlety z bobu oraz zupę z bobem . Sprawdź również wszystkie pozostałe przepisy z bobem … Tak dużo pyszności na Ciebie czeka, że nie ma co przedłużać, czas zakasać rękawy i wkroczyć do kuchni. Bób

Blendman
Racuszki z jabłkami i recenzja książki Pysznie czy przepysznie 98

apetycznymi truskawkami i pięknymi tłoczonymi srebrnymi literami wprost zmuszają, by zajrzeć do środka i zobaczyć co autorka dla nas przygotowała. A w środku same pyszności, pomysły na śniadania, zupy, dania główne, kolacje, desery a nawet przetwory, nie zabrakło także dodatków takich jak chleb, bułki, pieczone ziemniaczki, surówki czy sosy.  Nie znajdziecie tutaj wydumanych przepisów, jest prosto domowo, ale jednocześnie

Cynamonowe szczęście
Curry z krewetkami i ananasem 119

grillu. Tak, tak, to nie jest żaden błąd, ani pomyłka. Na grillach Weber ugotujesz dosłownie każde danie, dzięki różnym akcesoriom, które marka posiada w swojej ofercie. Od przystawek, poprzez zupy, drugie dania, na deserach i ciastach kończąc. Moja przygoda z grillami Weber trwa już kilka lat i w związku z tym wiele różnych przepisów i inspiracji grillowych pojawiło się

Kulinarne przygody Gatity
Letnia sałatka 102

Lato to czas pysznych, jadalnych "chwastów". Są smaczne, zdrowe, a przede wszystkim mało kaloryczne. Można z nich przyrządzić pyszne zupy, sałatki czy dania główne. Jadalne  kwiaty nasturcji, nagietka czy ogórecznika sprawdzą się idealnie jako dekoracja.Takim niedocenionym chwastem, ale jakże efektownym, jest koniczyna łąkowa. Rozglądajcie się  więc po swoim ogrodzie i wykorzystujcie te dary natury w swoich potrawach :) Dziś

Kulinarne przemyslenia
Multicooker Cook Go – recenzja mobilnego urządzenia do gotowania 134

udka z kurczaka,  risotto i kaszotto,  klopsiki,  smażony ser,  grillowane warzywa.  Z pomocą głębokiej płyty możesz też zrobić rozmaite dania w sosie, a nawet zupy! Tak naprawdę menu na cały dzień jesteś w stanie przygotować z pomocą jednego urządzenia – multicookera Cook Go. Recenzja tego sprytnego sprzętu po prostu musi być pozytywna! Przygotowałam z nim pyszne

Rozdomowiona
Pasta do chleba z pieczarek 72

Pieczarki można wykorzystać na wiele sposobów. Można zrobić zupę pieczarkową, można zrobić pieczarki w cieście (o tak, zdecydowanie polecam, bardzo lubimy, a przepis znajdziecie TUTAJ ), można na różne sposoby wykorzystać jako dodatek do dań z makaronem, albo zrobić pyszny sos (który zresztą też można wykorzystać na wiele sposobów). A można również zrobić pastę do smarowania pieczywa. A to z kolei

Marder&Marder Manufacture
Sałatka z bobu 124

łagodną nutkę orzechową. Pomimo, iż spożywać można go zarówno na świeżo jak i w formie gotowanej, to forma gotowana jest tą częściej wybieraną. Bób wspaniale sprawdza się w zupach, sałatkach, duszony z warzywami bądź z mięsem. Sałatka z bobu z dodatkiem pędów groszku cukrowego oraz sera parmezan to danie, które świetnie zasyci głód . Do smaku sałatkę doprawiłam odrobiną oliwy, soku

MeCooks
Sałatka z zupki chińskiej z kapustą pekińską 141

kapustą pekińską jest naprawdę smaczna. Zupka chińska może trochę kontrowersyjny produkt, ale z drugiej strony wiele osób jednak po nie sięga i czasem w ramach guilty pleasure zajada Zupa zupką oczywiście klasyka, ale sama sobie stanowi smaczną bazę do wielu sałatek, które można przygotować w kilka chwil. Dzisiaj pomysł na sałatkę z dużą ilością zieleniny, naprawdę smaczną i sycącą. Świetnie

Dorota Smakuje
PASZTET DROBIOWY (keto, bez glutenu i laktozy, redukcja, MAD) 121

skręcić w maszynce do mielenia co najmniej 2 razy. Do mięsa wlać 450 ml wywaru mięsnego z gotowania (resztę bulionu polecam zamrozić i użyć w przyszłości jako wywaru do zupy czy sosu). Następnie dodać pieprz mielony, sól, świeżo startą gałkę muszkatołową oraz jajka. Całość dokładnie wymieszać całość. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wlać masę mięsną. Pasztet piec przez

Ola la LCHF

Proponowane wyszukiwania