zupa z selera - 5925 przepisów (strona:242/395)

Krupnik tradycyjny – jak ugotować? 417

oczywiście użyć także indyka czy kaczki. Zobacz też: Zupa porowa Zupa pomidorowa Zupa krem pomidorowa – z pieczonych pomidorów Rosół – jak ugotować? Przepis na krupnik tradycyjny Drukuj przepis Porcji: 4-6 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 2 skrzydełka lub kawałek żeberka 2 duże marchewki 2 średnie pietruszki kawałek selera kawałek białej części pora ziemniak 1/3 szklanki kaszy jęczmiennej liść laurowy

Kuchnia Bazylii
szybkowar-galaretka wieprzowa... 205

nożem posiekać na desce, wkładać do garnka dodać pokrojone drobno marchewki, kawałek selera, pietruszkę, wlać wywar, doprawić pieprzem mielonym, przyprawą w płynie, octem winnym i krótko zagotować galaretkę nalewać do miseczek czy innych pojemniczków, można również do słoiczków i zapasteryzować wywar jeśli zostanie można zamrozić np. do zupy fasolowej,grochowej, ja użyłam do bigosu - galaretka z golonki i nóżek wieprzowych

W Mojej Kuchni Lubię
domowa wegetta 199

Jedyne o czym trzeba pamiętać, to to, że nabierając porcję do zupy (daję 2-3 łyżeczki) zawsze należy brać czystą i nieubrudzoną niczym innym łyżeczkę :)  przepis na ok 8 średnich słoiczków - takich jak na zdjęciach Składniki: 1 duży por 500 g marchwi 500 g pietruszki 1 seler 3 średnie cebule 2 ząbki czosnku 2 duże pomidory kilka gałązek selera

Gotowanie z pasją
Zupa krem pomidorowo cukiniowa z mlekiem kokosowym 185

często i długo się da , więc zapraszam na pyszną zupę krem z cukinii z pomidorami oraz mlekiem kokosowym , bardzo fajnie połączenie na zimno jako chłodnik , ale jeszcze lepszy na gorąco , zapraszam do wypróbowania . Składniki  6 średnich pomidorów   pół średniej cukinii 4 marchewki  1 mały seler  1 pęczek natki pietruszki  1 średnia cebulka

Mój Smak
Zupa Harira 162

ViolaPassion Pierwszy dzień na kursie  KUCHNIA MAROKAŃSKA  przedstawiam wam zupę o imieniu HARIRA niebo w gębie i bardzo łatwe do.zrobienia  idzie.zakochać się w tych smakach a to początek kursu PRZEPIS :  200g piersi z kurczaka (moze byc jagniecina lub wołowina ) 3 średnie cebule 1 seler naciowy 1 Szklanka zielonej soczewicy 1 Ciecierzyca (puszka) Jeśli będzie "surowa

Viola cooks with passion
Włoska zupa Gosi 204

życia było karmienie dzieci ,wnuków i innych przyległości i to właśnie jej zupę jarzynową próbowałam odtworzyć.Użyłam produktów dostępnych o pobliskich sklepach więc pewnie nie była identyczna jaka Marii,ale moim i rodzinki zdaniem wyszła świetnie. Składniki 200 gram surowego wędzonego boczku 3 średnie marchewki 1 mały seler  1 gałązka naciowego 1 por 2  pietruszki 1 cebula

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Zupa z kurek i podgrzybków z kluseczkami lanymi 164

marchew i pokrojony w kawałeczki seler naciowy. Kiedy warzywa zmiękną lekko, dodaj grzyby z patelni . Niech się gotuje nie dłużej niż 15 minut. 3. Teraz pokrój pomidora w kostkę i na odrobinie oliwy podsmaż na patelni. 4. Dodaj pomidora do zupy. Pogotuj. 5. Teraz przygotuj ciasto na kluseczki lane

AZgotuj!
Rozgrzewająca kokosowa zupa z soczewicy 190

okna i kiepsko wpływają na nastrój. Proponuję rozgrzać się talerzem smacznej zupy z soczewicy, która nie tylko ociepli deszczowy nastrój ale dostarczy wielu odżywczych składników zziębniętemu organizmowi. Składniki: 1 szkl soczewicy brązowej 1 szkl mleka kokosowego domowego 3 łyżki przecieru pomidorowego duża cebula marchewka pietruszka  kawałek selera papryka czerwona po łyżeczce - słodkiej papryki,  ostrej papryki curry i kolendry

Magiczna kuchnia Darii
Zupa ogórkowa 224

tartymi ogórkami kiszonymi,koniecznie ukiszonymi samodzielnie w domu.Zatem czas sięgnąc do spiżarni .... Zupę można oczywiście przygotować na wywarze z mięsa,wówczas do gotownia włoszczyzny wystarczy dodać mięso i gotować je do miekkości. Składniki na 6 porcji: 3-4 ziemniaki 2-3 marchewki kawałek pietuszki i pora plaster selera 1 łyżka masła ghee 3-4 ogórki kiszone+ sok z ogórków dużo

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Degustacja jesiennego menu w restauracji Day&Night - relacja 192

smakowało tak dobrze, jak wyglądało. Brawo za pomysł wykorzystania pietruszki, marchewki i selera, w sposób prosty, a jednocześnie doskonały. Różne sposoby obróbki warzyw bardzo przyjemnie łączyły się z pieczonym mięsem i jajkiem. Sos czosnkowy dopełnił smak całego dania, było go akurat tyle ile potrzeba. Bardzo jesienna propozycja. Zupą w naszej karcie był „krem z białych warzyw, podany z delikatnym sufletem

Pasja Smaku
Potrawka z czarną fasolą 198

posmakuje. Ja serwuje ją jako sypką fasole z indykiem , lub zupę-potrawkę na śmietanie. Jeśli macie ochotę ją przetestować to zapraszam na stronę www.Skworcu.com.pl Składniki dla 4 osób: 25 dag czarnej fasoli 2 cebule 1-2 ząbki czosnku 4 goździki marchewka pietruszka kawałek pora kawałek selera olej 1-2 liście laurowe tymianek świeży lub suszony ocet jabłkowy lub malinowy świeża

Apetyczna babeczka
Krupnik 262

pamiętam że jako dziecko nie lubiłam jej. Myślę , że do tej zupy się dorasta i zaczyna się doceniać jej walory smakowe o wiele poźniej. Polecam , bo jest naprawdę prosta w wykonaniu i oddaje nam wszystko co najlepsze :) Zaczynamy: Składniki: 6 ziemniaki 2 marchewki 2 pietruszki kawałek selera 3/4 kubka kaszy jęczmiennej 2-3 udka kurczaka sól, pieprz, liść laurowy, natka

Smaki Edyty
Krem czosnkowy wg Anny Starmach 337

miąższ kroimy w kostkę.  Przysmażamy chwilę na rozgrzanej oliwie. 4. Zupę przelewamy do miseczek, posypujemy grzankami i utartym serem (Pani Ania proponuje ser cheddar, ja dodałam parmezan i był bardzo smaczny). Smacznego! :) * Składniki na bulion: 2 marchewki, 2 pietruszki (korzeń), natka pietruszki, 1 por, 1 seler, 2 ziarenka ziela angielskiego, 1 liść laurowy, świeżo mielony pieprz, sól. Przygotowanie: Marchewkę

My Culinary Art
Gazpacho – hiszpański chłodnik 227

Gazpacho – hiszpański chłodnik Świetna zupa w okresie wiosenno-letnim, gdy mamy do czynienia z upałami i brakiem apetytu, ponieważ ta zupa smakuje najlepiej mocno schłodzona, jest lekka, bardzo bogata w witaminy i niesamowicie świeża w smaku. Teraz, gdy rozpoczyna się sezon na pomidory (bo, to najważniejszy składnik gazpacho ), naprawdę warto wybrać się na targ lub do dobrego sklepu(...)obierz ze skórki. Do blendera kielichowego dodaj pomidory, obranego ogórka, seler, paprykę bez gniazda nasiennego, cebulkę, czosnek oraz wcześniej namoczony chleb. Dolej oliwę z oliwek i sok z cytryny. Dopraw solą, pieprzem, papryczką i zmiksuj. Spróbuj. Jeśli gazpacho jest zbyt gęste, dolej odrobinę wody. Dopraw do smaku. Przelej zupę do miski, przykryj i wstaw do lodówki na kilka godzin

Blendman