pomagające niwelować bolesne skurcze menstruacyjne. I gdyby było mało zalet, ma właściwości antywirusowe, antygrzybiczne i antybakteryjne . SKŁADNIKI 4 cukinie 500 g mięsa mielonego pomidory w puszcze lub przecier pomidorowy (można zrobić bez pomidorów) sól pieprz / pieprz ziołowy czosnek czubryca (opcjonalnie) mieszanka przypraw do mięsa mielonego (opcjonalnie) zioła prowansalskie czarnuszka ser żółty olej WYKONANIE Cukinie myjemy, kroimy
Zofianajest. Prosta, oparta na kilku podstawowych składnikach, przy garach sterczeć za długo nie trza jak idiota (wiadomo przeca, że Grecy leniwi), a efekty takie, że paluchi lizać. Takego sosika pomidorowego można se zrobić większo ilość, zapakować, rozumita, we w słoiki, zawekować i trzymać w spiżarce na czarno godzinę. Albo podsyłać raz w miesiącu rodzinie, co to do stolicy wyemigrowała
Dobra zagrycha u Krychy i Zdzichadzięki współpracy miałam możliwość wyboru 5 produktów, za co bardzo mocno dziękuję :) Mój wybór padł na: - posypkę do kanapek i innych dań - przyprawę w diecie bezsolnej - przyprawę do zupy pomidorowej - przyprawę do pasztetów - mąkę z żołędzi - największa radość :) Taka posypka to świetny pomysł na urozmaicenie zwykłej kanapki. Dzięki mieszance: owocu róży, natki pietruszki, pora, selera, cebuli suszonej i koperku
Zdrowie na języku :Pwielu kombinacji. Jaka jest Wasza ulubiona? Składniki: 0,5 kg piersi z indyka 1 żółta cukinia 1 zielona cukinia 1 marchewka 0,5 kg fasolki szparagowej 500g przecieru pomidorowego przyprawy: sól, pieprz, rozmaryn, bazylia, czosnek 1. Wszystkie składniki pokroić w kostkę. Marchew zetrzeć na… Czytaj więcej
Głodni Wrażeń - fit przepisyBigos... przepisów na to jedno z najbardziej klasycznych dań kuchni polskiej jest tyle ile gospodyń. Jedne przepisy przechodzą z pokolenia na pokolenie, inne pojawiają się po
Kulinarne przygody GatityPowołując się na Wikipedię: Focaccia - potrawa kuchni włoskiej, jest to rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy (bez sera i sosu pomidorowego – samo ciasto). Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą focaccia, od suchego, z solą, ziołami (rozmaryn, szałwia) polanego oliwą ciasta, do pulchnego z suszonymi pomidorami i oliwkami. Zazwyczaj podawane na ciepło.Focaccia podawana jest przed posiłkiem dla zaspokojenia pierwszego
bistro mamaDziś tak po prostu, zwykły obiad.Muszle, tuńczyk, suszone pomidory, czarne oliwki, marynowany czosnek, sos pomidorowy i trochę żółtego sera. Sprzątanie lodówki :)Czy przepis jest w ogóle potrzebny?Tak, bo jak to kiedyś podsumowała mama Tymka:" to mniej więcej tak, jak gdyby stolarz powiedział: cztery deski, osiem gwoździ i biurko gotowe" ;)Czytaj więcej
bistro mamaBardziej przypomina mi barankową pizzę, ale skoro zagraniczne strony pokazują,że nazwa własna to ta z "monkey",niech więc tak pozostanie.Sosy: czosnkowy i pikantny pomidorowy- obowiązkowe!Pizza idealna do wspólnego odrywania :)Czytaj więcej
bistro mamaDanie, które powstało w pewien deszczowy dzień, kiedy nie mogłam wyjść na zakupy. Zmuszona do siedzenia w domu, przejrzałam zawartość szafek, lodówki zamrażarki. Nic do siebie
bistro mamawybitny dar prowokowania dziwnych wydarzeń w kuchni. Jak nie spróbowałam palcem wrzącego miodu z masłem, to kręcąc się po kuchni i śpiewając do dezodorantu, strącałam garnki z zupą pomidorową. Dziś jestem bardziej ostrożna, ale niektóre przypadki ciągle się mnie imają. Potrafię bezprzewodowy czajnik z rozpędu postawić na rozgrzanym palniku, sięgając po kawę, rozsypać cały cukier, a przy wyciąganiu gorącego
bistro mamamamy w lodówce. Obiad jest przepyszny, polecam i zachęcam do skorzystania z przepisu. Zaczynamy: Składniki na marynatę:3 łyżki sosu sojowego2 łyżki octu winnego3 łyżki ciemnego cukru4 łyżki koncentratu pomidorowego Składniki:około 1 kg łososia 1 i 1/3 szklanki ryżu3 marchewki1 mała puszka groszku 1 czerwona cebulaszczypior2 jajka1 łyżka masłaoliwa
Smaki Edytypól na pól z mąki pełnoziarnistej i tortowej)na pierwsze nadzienie- serek kremowy (np. Almette)- sałata lodowa- szynka- ser na drugie nadzienie- ok. 200 g białego sera- koncentrat pomidorowy- 2 ząbki czosnku - kawałki papryki czerwonej +wykałaczkiPrzygotowanie:Pierwsze nadzienie - połowę naleśników posmarować kremowym serkiem, nałożyć liście sałaty, kawałki sera oraz szynki, zawinąć w rulon i pokroić
Kuchnia Ellieoliwekświeże liście bazyliisól, pieprzPRZYGOTOWANIE:Na oliwie podsmażamy cebulę. Dodajemy pomidory z puszki doprawiamy solą i pieprze. W między czasie gotujemy makaron ok. 7-8 min. Do sosu pomidorowego dodajemy świeżo posiekaną bazylię i odrobinę parmezanu. Sos gotujemy, do momentu zgęstnienia.Na ugotowany makaron wykładamy sos, posypujemy świeżą bazylią i parmezanem
kulinarnyJaPrzedstawiam Wam jedno z moich ulubionych dań. Proste, ale bardzo smaczne. Delikatnie pikantne za sprawą chilli, lekko kwaśne dzięki pomidorom i koncentratowi. Najlepsze do zajadania się
W kuchni wieczoremPierwszy raz jadłam chorizo właśnie w kurczaku po baskijsku. Rzadko zdarzają się smaki, które możemy uznać za nowe, a tak było w przypadku tej kiełbasy. Jeśli
W kuchni wieczorem