zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:720/1190)

Cukinia faszerowana krewetkami w pomidorach 163

głowy i ogonki, opłukać i osuszyć. Zeszklić cebulkę na tłuszczu, a następnie delikatnie poddusić w białym winie. Dodać czosnek, czarne oliwki i pomidory .  Gotować aż stworzy się pomidorowy sos, doprawić . Dodać krewetki i mieszając obsmażyć chwilkę aż zmienią kolor z szarego na różowy.   Taki farsz nałożyć do wydrążonych cukinii i ponownie włożyć do piekarnika

MarciochaKucharzy
Fasolka po bretońsku 172

się dobrze najeść.  Czy jest coś lepszego niż fasolka po bretońsku? SKŁADNIKI: 400- 500 g fasoli suchej 2-3 ząbki czosnku  kilka pomidorów malinowych 2 łyżki koncentratu pomidorowego kilka ogóreczków chili 1-2 cebule  1 łyżka masła  2 kiełbasy myśliwskie  300g boczku wędzonego sól i pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, oregano,kminek, dużo majeranku, papryczka

MarciochaKucharzy
Zapiekanka z mięsem mielonym pod puree warzywnym 183

czosnek. Dodać mięso i na większym ogniu obsmażyć ze wszystkich stron, w międzyczasie doprawić solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Dodać pomidory. Gotować przez około 25 minut aż sos pomidorowy zgęstnieje. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Dodać odsączoną fasolę oraz kukurydze i gotować jeszcze przez około 2 minuty. Do naczynia żaroodpornego wyłożyć farsz z patelni . Przykryć purée ziemniaczano

MarciochaKucharzy
pizza z pieczarkami, papryką i salami 205

odstawiamy na ok. 60 min. w ciepłe miejsce. składniki na wierzch: 200 g pieczarek 100 g salami 1 papryka 1 cebula 200 g sera żółtego sos lub koncentrat pomidorowy oregano, tymianek, bazylia wykonanie: Ciasto przekładamy na natłuszczoną blaszkę, smarujemy sosem i posypujemy ziołami. Następnie układamy warstwami: salami, pieczarki, cebulę, paprykę. Na koniec posypujemy startym serem. Pizzę pieczemy w piekarniku nagrzanym

Domowy Smak Jedzenia
Makaron z pieczarkami 208

się eliminować z diety niechciane kalorie, w tym przypadku śmietanę. Makaron można zastąpić kaszą, też będzie pysznie :) Ja użyłam znanego nam już makaronu tagliolini - jest fajny, czerwony, pikantny, lekko pomidorowy i bardzo mi smakuje :) Składniki: - ok. 250-300 g makaronu - 0,5 kg pieczarek - 3 małe cebule - 40 g startego twardego sera (najlepiej ostrego) - duża garść natki pietruszki - olej

Kulinarne zapędy Kokosa
Pizzerinki pełnoziarniste ze szpinakiem 174

świeżych drożdży 200ml ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki suszonego oregano 1 filet z kurczaka 200g mozzarelli 200g świeżego szpinaku 1/2 puszki kukurydzy koncentrat pomidorowy sól, pieprz, bazylia, oregano 1. Mąkę mieszamy z solą i oregano. 2. Do ciepłej wody dodajemy pokruszone drożdże wraz z cukrem. Mieszamy do rozpuszczenia, po czym wlewamy do miski z mąką

Szefowa kuchni
Papryka faszerowana kaszą jaglaną i pieczarkami 134

razem przygotowałam dla Was p rzepyszną, aromatyczną  wersję bez mięsa. do przygotowania 1 porcji potrzebujemy: - kaszę jaglaną (ja użyłam w woreczku, wykorzystałam 1/3) - kilka pieczarek - świeże zioła - koncentrat pomidorowy - 1 czerwoną paprykę - opcjonalnie ser do posypania Paprykę przekroić na dwie połówki. Oczyścić, opłukać i osuszyć. Kaszę jaglaną ugotować na sypko. Pieczarki wyszorować i pokroić w cienkie plasterki. Podsmażyć

Szybko Tanio Smacznie
Placuszki z cukinii 162

możecie dać do nich co tylko chcecie. Do przygotowania porcji dla 4 osób czyli około 16 placków będziemy potrzebowali : 1 średniej wielkości cukinii 1 papryki czerwonej 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz 300 g. mąki pszennej 2 jajka 200 g. sera żółtego olej Cukinie trzemy na grubych oczkach tarki, zasypujemy solą i odstawiamy na 20 minut. W między czasie

Full Smaku
Dżem ogórkowy 188

resztę zawsze biorę na kanapki do śniadanka) Pyszności!  Zobacz także:                                  Dżem pomidorowy na slodko

KreatywnePiny
Domowe leczo z parówkami 151

jako dodatek do mięs. 500 g cienkich parówek (najlepiej wiedeńskich) 500 g pieczarek 3 papryki (czerwone lub czerwone i żółte) 1 cebula 1 puszka krojonych pomidorów 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 kostka rosołowa 2 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka cukru sól, pieprz, pieprz Cayenne i wędzona papryka w proszku 3 łyżki oleju do smażenia Cebulę pokroić w kostkę. Papryki umyć

Trzeci talerz
Aromatyczna ciecierzyca w pomidorach z mleczkiem kokosowym. 142

Przepis na to danie powstawał w czasie gotowania... Zaczęłam od sosu pomidorowego, ale w czasie jego przygotowywania napatoczyło mi się jeszcze parę składników (ciecierzyca, pomarańcza, mleczko kokosowe). Tak trochę przez przypadek wyszło bardzo smaczne i niezwykle aromatyczne danie.  Składniki: puszka ciecierzycy puszka mleczka kokosowego 3 dojrzałe pomidory mała cebula sok z połowy pomarańczy kilka listków bazylii pół pęczka natki

Kulinarne Inspiracje
Pasta z cukinii do chleba 239

lodówce…:) Zapraszam, oto pasta z cukinii do chleba Pasta z cukinii do chleba Składniki: około 300 g cukinii (2 małe) 1 cebula 4 suszone pomidory 2 łyżki koncentratu pomidorowego 400 g ugotowanej (lub z puszki) fasoli półksiężycowej (butter beans) lub fasoli Piękny Jaś lub puszki ciecierzycy sól, pieprz, szczypta kurkumy 1-2 łyżki oleju Cebulę obrać i pokroić

UgotujmyTo.pl
Pasta do chleba z soczewicy 166

obierać) , smaczna a składniki są dostępne cały rok. Dzisiejszy post otwiera cykl paru past które chce umieścić na blogu. Składniki: 1/2 szklanki soczewicy czerwonej łyżka masła 2 łyżki koncentratu pomidorowego cebulka marchewka pół pęczka pietruszki pieprz sól Wykonanie: Soczewicę gotujemy do miękkości (15/20 minut), cebulkę przeszkalamy na patelni pod koniec dodając utartą marchewkę. Soczewicę odsączamy i przekładamy do wysokiego naczynia

Lubczyk i Wanilia
Leniwa Pizza z Szynką według Blondynki 206

Tego dnia nie miałam ani chęci, ani czasu na gotowanie. Przymknijcie oko na moje grzeszki, ale porządnego sosu pomidorowego nie zrobiłam, złapałam keczup, mąka pszenna właśnie mi się kończyła, z torebki wysypało się zaledwie trzy szklanki, więc nie wiele myśląc dosypałam mąkę gryczaną, bo na spacer do sklepu ani czasu ani chęci nie znalazłam. Fajny efekt dała ta mąką, ciasto

Blondynka Gotuje
Śledzie marynowane inaczej 140

bardzo przypadły do gustu :) Składniki: 1 kg matiasów Marynata: 1/2 szklanki czerwonego octu winnego 1/2 szklanki przegotowanej zimnej wody 2 łyżki cukru 1 łyżka tartego chrzanu 1 łyża koncentratu pomidorowego 3 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli Wykonanie: Matiasy moczę w wodzie z octem (1,5 litra wody -1/4 szklanki octu) kilka godzin, wyjmuję, osuszam i kroję w dzwonka

Bea(u)ty kitchen

Proponowane wyszukiwania