UAMie ;) świetny Pan prowadzący kurs, który kocha to co robi wynagrodził mi poranne wstawanie Składniki (porcja około 495 kcal): około 250g świeżego szpinaku 60g makaronu błonnikowego 200g koncentratu pomidorowego ząbek czosnku kilka kropel oleju ryżowego firmy Oleofarm puszka łososia we własnym sosie (około 90g) sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu na teflonowej patelni
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwięcej mąki a ciasto nie będzie się kleić) na placek grubości kilku mm :) z powstałego placka wycinamy okrąg (nie jest to konieczne, ja chciałam żeby ładnie wyglądał:) rozsmarowujemy sos/koncentrat pomidorowy i wykładamy ulubione dodatki pieczemy w temp. 200 stopni przez około 20 minut ciasto wychodzi bardzo chrupiące :) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsię zamknęły. Takie słoiczki trzymam do miesiąca w lodówce. Składniki: 2 główki młodej kapusty, 4 pomidory, 1 pęczek koperku, 1 łyżka cukru, 1/2 łyżki octu, 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego, sól, pieprz. Przygotowanie: Kapustę myjemy i szatkujemy. Poszatkowaną wrzucamy do garnka, zalewamy do połowy wodą i gotujemy. W tym czasie sparzamy pomidorki i obieramy je ze skórki. Pokrojone dodajemy
Aga w kuchniDżem z cukinii II Dżem z dyni Dżem dyniowo-jabłkowy Cukinia a'la ananas Cukinia waniliowa Inne Keczup z cukinii Leczo z cukinii Mrożona papryka Przecier pomidorowy szybki Puree z dyni Suszony seler Zakwas z buraków I Zakwas z buraków II PRZETWORY Z GRZYBÓW Grzyby leśne suszone Marynowane grzyby Mrożone duszone maślaki Turki marynowane
Kuchnia domowa Anizrobić z rosołem, który pozostał nam po niedzielnym obiedzie? Oczywiście można go tradycyjnie przerobić na zupę pomidorową :) Jednak dzisiaj, chciałabym zaproponować coś, dla wielbicieli galaretek pod każdą postacią - bo sama do takowych się zaliczam. Do jej przygotowania wykorzystać można to, z czego przygotowany był rosół oraz dodać pasujące nam dodatki. Ja do swojej galaretki potrzebowałam: Składniki: około litr
Taste Therapysłodką. Kurczaka zanurzamy w cieście naleśnikowym i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Kurczaka proponuję podawać z sosami: Tysiąca wysp, Ekspresowy sos do pizzy , pomidorowy sos do pizzy . Smacznego
paapilotkaaniedzieli już piekłam je trzy razy. Składniki: 2,5 szklanki mąki przesianej 1 żółtko, 1 szklanka mleka, Drożdże, Łyżka cukru, Sól, 3 łyżki oliwy Na wierzch pizzy: Przecier pomidorowy, dodałam taki z kartoniku, Ser, może być mozzarella, Cebula, Salami, Oregano. Oczywiście można zrobić pizze inaczej, według własnych upodobań, ale polecam to ciasto. Jest smaczne, ma świetny kolor wychodzi wspaniale
Kulinarna rozmowawygląda początek Waszego dnia? Zaczynacie dzień od śniadania, czyli najważniejszego posiłku dnia? Ja nie jadam na co dzień tzw. śniadań, wypijam jednak każdego dnia szklankę soku jabłkowego, pomarańczowego lub pomidorowego, jedynie w weekendy mój poranny posiłek jest trochę urozmaicony jak na poniższym zdjęciu. A dzięki szklance soku mam energię na cały dzień, ale walory zdrowotne (czytaj witaminy, szczególnie C) takiego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękcal. Składniki: pół główki młodej kapusty 0,5 kg dobrej kiełbasy 6 sporych pieczarek 2 cebule 6-7 młodych ziemniaków papryka czerwona 4 ząbki czosnku 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz lubczyk, czosnek niedźwiedzi, tymianek papryka ostra pęczek koperku olej Przygotowanie W sporym garnku podsmażamy na niewielkiej ilości oleju posiatkowaną cebulę i kiełbasę pokrojoną w kostkę. Następnie dodajemy ziemniaki pokrojone
e-PrzepisyKulinarnebyła dobra decyzja - pomidory, czosnek i kolendra swietnie sie razem komponują! Do przygotowania wegańskiego serka potrzebujemy: - 200g płatków migdałów (zamoczonych przez noc w wodzie) - 600 ml wody - koncentrat pomidorowy - 2 ząbki czosnku - spora garść kolendry - sól, pieprz do smaku Migdały moczymy przez kilka godzin w wodzie (najlepiej przez calą noc). Następnego dnia odsączamy migdały, przepłukujemy wodą i ponownie zalewamy wodą
Szybko Tanio Smaczniejednopalnikowej maszynce do gotowania. No i było szybko i pysznie i dlatego polecam danie gorąco. Do tego jest przepyszne a miny zajadających bardzo zadowolone. Muszelki, kurczak, sos pomidorowy i obiad. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniecebula biała 6 szparagów ok. 10 plasterków chorizo 1 łyżeczka oliwy 3/4 l bulionu 5 łyżek masła sól, pieprz tymianek, bazylia 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka startego parmezanu Wykonanie: Czytaj dalej... Artykuł Risotto ze szparagami i chorizo pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smakukapusty i potem zawijania... gołąbek, po gołąbku :) Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego, 1/2 główki młodej kapusty, 3 łyżki bułki tartej, 1 woreczek ryżu, 1 jajko, 180 g koncentratu pomidorowego, 300 ml letniej wody, majeranek, papryka słodka, sól, pieprz czarny Kłos Pol . Przygotowanie: Gotujemy woreczek ryżu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odstawiamy do ostudzenia. Kapustę siekamy drobno
Aga w kuchnimiałam opakowanie tortelloni (ciut większe tortellini) i nie wiedziałam co mam z nimi zrobić. Pomyślałam, że może je zapiekę i powstanie bardzo prosta zapiekanka . Zakasałam rękawy, ugotowałam kremowy sos pomidorowy i przygotowałam danie. Nam naprawdę smakowało :). Polecam! Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com
Przepisy Aleksandryłyżek oleju 7g suchych drożdży 2/3 szklanki mleka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich czarnuszka do posypania kabanosy ketchup lub przecier pomidorowy jajko do posmarowania ciasta W misce wymieszać suche składniki, w rondelku podgrzać mleko. Do suchych składników dodać mleko oraz olej i zagnieść ciasto. Wyrobione ciasto rozwałkować, posmarować ketchupem i układać
Kto ugości moich gości?