Składniki: 1 kg żeberek 200 g przecieru pomidorowego 1 cebula 2 czerwone papryki 2 pomidory oliwa z oliwek 0,5 kubka brązowego cukru szczypta gałki muszkatołowej łyżeczka słodkiej papryki łyżka ostrej papryki 2 łyżki miodu sól pieprz Przygotowanie: żeberka myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki, podsmażamy na oliwie cebulę obieramy, siekamy drobniutko, paprykę myjemy, filetujemy, kroimy w kosteczki
Luźna Kuchniadodatku. 500g mięsa mielonego 2-3 łyżki bułki tartej 300g pieczarek 2 spore marchewki pietruszka papryka czerwona 2 duże cebule + 1 malutka do pulpetów 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1,5 szklanki bulionu sól, pieprz, olej 1. Do miski przekładamy mięso mielone, bułkę tartą, pokrojoną w kostkę małą cebulkę. Solimy i pieprzymy do smaku, zagniatamy na gładką masę
Szefowa kuchnibardzo się lubi. Macie ochotę? Jeśli zrobicie naprawdę małe pierożki to można podać zarówno jako samodzielne danie albo np. z kremową zupą tak jak zrobiłam to w przypadku Zupy pomidorowej z pomidorowo-serowymi ravioli ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaSkładniki (na 2 porcje): - 100 g kaszy jaglanej (przed ugotowaniem) - 450 g fasolki szparagowej (użyłam mrożonej) - papryka czerwona - pomidorki koktajlowe - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki oliwy - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - opakowanie sera typu feta (ok. 180 g) - sól, pieprz, chilli, papryka ostra w proszku, szczypta cukru - cytryna do skropienia Przygotowanie: Kaszę (najlepiej dzień wcześniej) ugotować. Przepłukać gorącą wodą
Kuchnia Elliewyrabiamy – ciasto musi być dość twarde. Następnie rozwałkowujemy placki, zwijamy i kroimy. Gotujemy w osolonej wodzie około 15- 20 min. do miękkości. SMACZNEGO! W następnym poście Włoska zupa pomidorowa
Kuchnia Beatygrzybów - najlepiej podgrzybków(jeśli duże, przed ugotowaniem należy je pokroić w paski) 50 dkg cebuli 2 duże marchewki 1 szklanka oleju 1 szklanka wody 7 łyżek octu słoiczek koncentratu pomidorowego 4 liście laurowe po 7 ziarenek pieprzu i ziela angielskiego sól, ostra papryka w proszku WYKONANIE: Cebulę pokroić w drobna kostkę, poddusić na 1/2 szklanki oleju. Dodać marchewkę startą
Kuchnia Beatysmakowicie i myślę że tak właśnie będzie smakować,troszkę go zmodyfikowałam. SKŁADNIKI: śledzie marynowane 0,5 kg cebula, 5 sztuk grzyby suszone koncentrat pomidorowy, 1 łyżka pieprz, sól, trochę vegety masło do smażenia WYKONANIE: Śledzie pokroić w paski, przełożyć do salaterki. Grzyby namoczyć, następnie pokroić w paski i ugotować. Cebulę pokroić w piórka
Kuchnia Beatyboczku wędzonego 1 cebula 1 liść laurowy 2 kostki warzywne knorr 1 pęczek koperku ale niekoniecznie majeranek suszone śliwki suszone grzyby sól, pieprz, ostra papryka, odrobina cukru, woda, koncentrat pomidorowy WYKONANIE: kapustę pokroić posypać solą, pieprzem dodać odrobinę cukru, możyć około 2 godz. karkówkę usmażyć z przyprawami, cebulą i majerankiem do miękkości, połączyć kapustę z mięsem, skwarkami i koncentratem dodać
Kuchnia Beatyłopatki 20 dag. wędzonej szynki 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 paczka ugotowanego w bulionie ryżu 2 jajka vegeta, sól, pieprz 2-3 łyżki masła klarowanego mały koncentrat pomidorowy-szklanka wody średnia główka kapusty WYKONANIE: Kapustę gotujemy w vegecie, zostawiamy do ostygnięcia i obieramy liście, na klarowanym maśle podsmażamy czosnek z cebulą- szklimy, obie szynki mielimy na grubych
Kuchnia BeatySKŁADNIKI: 80 dag. szynki wieprzowej lub łopatki 20 dag. boczku wędzonego parzonego 3 ogórki kiszone 50 dag. pieczarek garść suszonych lub mrożonych grzybów 2 małe cebule 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego tłuszcz do smażenia(ja używam masła klarowanego) przyprawy: sól, pieprz, papryka, szczypta rozmarynu, 3-4 ziarna jałowca, czosnek 2 ząbki. WYKONANIE: mięso pokrojone w kostkę smażymy z dodatkiem przypraw
Kuchnia Beatyczasie miałam okazję jeść go z polędwiczki i był pyszny. SKŁADNIKI: polędwiczka około 0,5 kg. 3 ogórki kiszone 1 średnia cebula 0,5 kg. pieczarek 2 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka ostra, słodka, sos sojowy, kieliszek koniaku lub whisky masło klarowane WYKONANIE: polędwiczki kroimy na plastry gr. 1 cm, zgniatamy ręką, a następnie kroimy w cienkie
Kuchnia Beatyschab tez świetnie się nada. Trafiłam w dziesiątkę: wyszło pyszne, kruche i aromatyczne danie. Trzeba tylko użyć dobrej jakości keczupu lub ewentualnie dobrego, gęstego soku pomidorowego doprawionego odpowiednio. Jeśli ktoś lubi zdecydowane smaki, to na pewno to danie zasmakuje mu. Konrad swój schab przygotował i opisał na swoim blogu, jeśli chcecie zobaczyć to zapraszam
Codzienna kuchnia niecodziennakwaśnym. Bardzo smaczny z ryżem. Sos można przyrządzić samemu, żeby nie dawać kupnego słoiczka:) Składniki: 2 piersi z kurczaka sól pieprz na sos: 4 pomidory (opcjonalnie mała puszka koncentratu pomidorowego) 1 cebula 2 nieduże marchewki 1 czerwona papryka 1/2 puszki kukurydzy 1 puszka ananasa razem z zalewą 1 puszka pędów bambusa 2 ząbki czosnku 2 łyżki ciemnego sosu sojowego (opcjonalnie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comRobiłam suszone pomidory. Miałam ich 2 kg i został mi po nich miąższ, którego nie chciałam wylewać. Zrobiłam więc z niego sos, który doskonale nada się do zupy pomidorowej lub do leczo. Do pizzy jest za rzadki, więc nie polecam. Składniki: miąższ z 2 kg pomidorów 1 łyżeczka ziół prowansalskich pieprz ziołowy sól morska z chilli Miąższ miksujemy
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comtyż przy okazji, porządnem śląskiem daniem, które tu, w naszech skromnech, wirtualnech progach Wam zademonstrujem. Składniki: Rolady: ½ kg mięsa wołowego 1 cebula 60 g boczku wędzonego musztarda sarepska koncentrat pomidorowy ½ litra bulionu wołowego 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany sól, pieprz Kluski śląskie: 1 kg ugotowanych ziemniaków mąka ziemniaczana sól Modra kapusta: ½ główki czerwonej kapusty 50 g boczku wędzonego ½ cebuli
Dobra zagrycha u Krychy i Zdzicha