zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:709/1190)

Karkówka po żydowsku 325

pojawi się na naszym stole :) Składniki: 1 kg karkówki 3 cebule 5 ogórków konserwowych 1/2 szklanki zalewy z ogórków 500 g pieczarek 3 łyżki pikantnego keczupu 3 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, majeranek Karkówkę pokroić w plastry, lekko rozbić i przyprawić z obu stron solą, pieprzem oraz majerankiem. Mięso obsmażyć na patelni. Ogórki pokroić w kostkę. Pieczarki obrać i pokroić

My simple kitchen
Tadżin z ciecierzycą 153

wszystkim wegusom ciecierzyca. Składniki na 4 porcje: 400 g ugotowanej soczewicy 400 g pomidorów bez skóry (mogą być z puszki) 2 ząbki czosnku 1 cebula pęczek pietruszki słoiczek koncentratu pomidorowego przyprawy (po łyżeczce): słodkiej papryki, kminku, sól, pieprz szczypta cynamonu 2 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: W dużym garnku rozgrzać oliwę, dodać startą na tarce cebulę i czosnek, smażyć przez

greenscarf
gulasz cielęcy z pieczarkami i papryką 266

kroimy w plasterki. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Do podsmażonego mięsa dodajemy cebulę, pieczarki paprykę, wino oraz bulion i dusimy ok. 30 min. Dodajemy koncentrat pomidorowy dusimy do miękkości ok. 30 min. Przed podaniem posypujemy świeżo pokrojonym koperkiem

Domowy Smak Jedzenia
Papryka nadziewana pomidorowym sosem z fasolą, cukinią i serem 112

pieprzem i dusimy całość na dość dużym ogniu 10 minut. Po tym czasie do sosu dodajemy ser i całość dokładnie mieszamy. Papryki wyciągamy z piekarnika, do każdej nakładamy część pomidorowego sosu i ponownie układamy w naczyniu żaroodpornym, wstawiamy do piekarnika na 10 minut (również nagrzanego do 180 stopni, góra-dół). Po tym czasie wyciągamy papryki z piekarnika i podajemy

Mango Papaja
Biały sos majonezowy do mięs z grilla – idealny do grillowanej wieprzowiny i drobiu 175

przygotowania tego tradycyjnego sosu barbecue używamy majonezu jako bazy zamiast sosu pomidorowego. Ten charakterystyczny i wyrazisty w smaku sos majonezowy jest doskonałym dodatkiem do potraw z grilla. Składniki: 2 szklanki majonezu 1 szklanka octu jabłkowego 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki czarnego pieprzu 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu cayenne Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i przechowywać w lodówce przez

naRuszcie
Fasolka po bretońsku z wolnowaru 617

trzeba mieszać...wystarczy wszystko włożyć do wolnowaru , ustawić ...iść do pracy lub zająć się czymś innym...Fasolka po bretońsku z dodatkiem suszonych pomidorów i dla odmiany zamiast koncentratu pomidorowego -ketchup.. 30 dkg fasoli  50 dkg kiełbasy  15 dkg boczku wędzonego  kilka suszonych pomidorów BIO Fresano 2-3 łyżki ketchupu śliwkowego Kielecki   4 ząbki czosnku

Moje domowe kucharzenie
Warzywa z woka w orzechowym sosie 100

porcje: opakowanie makaronu typu wstążki 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 2 marchewki 250 g fasolki szparagowej 2 ząbki czosnku Sos: 4 łyżki masła orzechowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka octu balsamicznego łyżeczka soli i pieprzu 200 ml wody Przygotowanie: Makaron ugotować, a w między czasie wymieszać na gładka masę wszystkie składniki na sos. Paprykę pokroić w cienkie paski

greenscarf
Kotlety soczewicowe 236

przepis jeszcze trochę dopieścić i pewnie wkrótce sie pojawi :) Co do kotletów - bardzo dobre :) Najlepiej smakują na świeżo. Następnego dnia sa już trochę suche, ale idealnie się nadadzą do pomidorowego sosu. Jeśli soczewica jest już ugotowana (ostatnio zawsze gotuję więcej) to kotlety robi sie szybko - to ważne dla zapracowanych ;) Składniki : 260 g (kubek) czerwonej soczewicy 4 łyżki mielonego siemienia lnianego

pyszne zdrowości
Razowa focaccia z czarnuszką 130

Focaccia rodzaj pieczywa pochodzący z Włoch. Przypomina pizzę, ale bez sera i sosu pomidorowego. Włosi podają ją na ciepło z oliwą i octem balsamicznym przed głównym posiłkiem. Focaccia to także doskonały dodatek do innych dań.  Składniki 250 g mąki pszennej razowej 2 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki ziołowej oliwy z oliwek 8 g suchych drożdży 2 łyżki czarnuszki

My Chcemy Jeść
Roladki z bakłażana 141

smaku solą, pieprzem i cukrem.  Włączamy piekarnik, ustawiając temperaturę na 170/180 stopni z termoobiegiem. Mięso zawijamy w plastry bakłażana. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy niewielką ilość sosu pomidorowego, na sosie układamy roladki, zalewamy pozostałością sosu. Posypujemy pozostałym serem grana padano.  Wkładamy do piekarnika na nie więcej niż 30 minut.  Bon appetit!  Oryginalny przepis: Karol Okrasa

Garniec Magalie
Focaccia z suszonymi pomidorami 178

oliwek lub aromatycznym olejem, którym należy ją obficie skropić lub po prostu w nim umoczyć.  Jedni określają focaccia jako suchą bazę dla ciasta na pizzę (bez sosu pomidorowego i sera), ja jednak bardziej skłaniałabym się ku określeniu jej jako rodzaju chlebka.  Istnieje wiele odmian focaccia, od suchych, najczęściej z solą morską i ziołami, na którą znajdziecie przepis poniżej

Garniec Magalie
Pałki po cygańsku 336

moich domownikach i na mnie. Mam nadzieję, że i Wam będzie smakowało. Polecam! Pałki po cygańsku Składniki: 10 nóżek z kurczaka, 2 cebule, 1/4 szklanki ketchupu, 190 g koncentratu pomidorowego, 2 łyżki cukru, 1/2 łyżeczki octu, 2 łyżki masła, 10 suszonych śliwek, 230 g powideł śliwkowych, 1/2 szklanki wody, sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra. Wykonanie: Nóżki z kurczaka obieramy

paapilotkaa
Bigosik z młodej kapusty 120

żadnych zasmażek i tłustych mięs. Lekko, zdrowo i apetycznie! Składniki: 1/4 młodej kapusty 2 liście laurowe 2 ziela angielskie  susz warzywny  warzywko świeży koperek 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 skrzydełka z kurczaka  1/2 łyżeczki octu 500ml wody Sposób przygotowania: Kapustę myjemy, szatkujemy i ponownie myjemy. Do gotującej się wody wrzucamy skrzydełka i pozostałe składniki. Gotujemy

Truskawkowa Fiesta
Gołąbki z młodej kapusty 175

Składniki: 1 młoda kapusta (jeśli jest duża, lub 2 średnie) 1 kg mięsa mielonego 400g białego ryżu sól pieprz słodka czerwona papryka 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 litry bulionu warzywnego 2 łyżki mąki + 1/2 szklanki zimnej wody Sposób przygotowania: 1. Ryż ugotować na sypko. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia. 2. Mięso doprawić solą, pieprzem i papryką. Dodać ryż i wymieszać

A Ty Smakuj Mnie
Zapiekanka z kaszy jaglanej i zielonym groszkiem / Casserole with groats millet and green peas 153

Składniki / Ingredients: 350 g kaszy jaglanej / 350 g groats millet   190 g koncentratu pomidorowego /  190 g  tomato paste 450 g mięsa mielonego / 450 g minced meat 300 ml wina czerwonego półwytrawnego / 300 ml dry red wine 425 ml soczewicy / 425 ml lentil sos sojowy około 1 łyżeczk i / soy sauce about 1 teaspoons   starty parmezan / grated

Projekty ze smakiem

Proponowane wyszukiwania