odrobinę zimnej wody. Wlewam do gotującego się wywaru z pulpetami. Sos nam się zagęści. Dodaję natkę pietruszki. Podaję z młodymi ziemniaczkami z koperkiem. Artykuł Klopsiki w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plzarumienić. Wtedy dodajemy cebulę i podsmażamy, aż się nie zeszkli. Zawartość patelni przekładamy do garnka z fasolą i gotujemy razem aż fasola nie będzie zupełnie miękka. Doprawiamy fasolkę koncentratem pomidorowym, pieprzem, solą i dużą ilością majeranku. Obrany czosnek rozgniatamy trzonkiem od noża i dorzucamy do garnka. Gotujemy jeszcze parę minut. Na patelni, na której smażyliśmy wcześniej kiełbasę roztapiamy łyżkę
Dieta bez mlekabyłam tam tylko w celach zarobkowych na wakacje. I tak też zostałam zaproszona na wspólny obiad, a podana została najpyszniejsza lasagne jaką jadłam kiedykolwiek! Było w niej wszystko: sos pomidorowy, szpinak, kukurydza, groszek, jajka, sos beszamelowy itd. Próbowałam niejednokrotnie odtworzyć ten smak, ale bezskutecznie. Za to zagościł u mnie w domu na stałe szpinak Bonduelle . Teraz wystarczy zerknąć na mojego(...)mąki pszennej typ 500 (np. Wrocławskiej) 3 łyżki oliwy duża szczypta soli Farsz: 400 g mrożonego szpinaku Bonduelle 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka masła 4 łyżki koncentratu pomidorowego 2 kulki mozzarelli 8 plasterków szynki (u mnie polędwica sopocka) 300 g pomidorków koktajlowych 2 małe garście roszponki sól, pieprz, zioła prowansalskie, oregano WYKONANIE Do miseczki wlać 100 ml wody, rozkruszyć drożdże
Passions hobbies lifePyszna propozycja dla miłośników krewetek - spaghetti w aromatycznym mocno pomidorowym sosie (aż 3 rodzaje pomidorów :)) z dodatkiem krewetek na pewno Wam posmakuje :) Dla mnie to danie to smak wakacji - kojarzy mi się z podróżami na Bałkany :) SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja 570 kcal) 400 g makaronu razowego spaghetti 1/2 dużej białej cebuli 3 ząbki czosnku
Moje Kuchenne Rewelacjeodrobiną pikanterii. Taka wątróbka najlepiej smakuje z ryżem. 300 g wątróbki drobiowej 1 cebula 2 łyżki masła 6 krążków ananasa z puszki syrop spod ananasa 1 1/2 szklanki przecieru pomidorowego sól pieprz czarny mielony chilli świeży szczypior olej rzepakowy do smażenia Wątróbkę opłukać i czyszczoną obtoczyć w mące. Rozgrzać niewielką ilość na patelni i obsmażyć z dwóch stron. Dodać masło(...)pokrojoną cebulę. Chwilę poddusić dolewając syrop spod ananasa, przecier pomidorowy, a następnie pokrojonego ananasa. Wszystko razem chwilę dusić, doprawiając do smaku solą, pieprzem i chilli. Gorącą wątróbkę i ryż wyłożyć na talerz. Posypać posiekanym świeżym szczypiorkiem. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Obiad , Obiad na szybko Tagged: ananas , podroby , przecier pomidorowy , ryż
https:KKuchniaMniamCałość podsmażamy i po kilku minutach dodajemy włoszczyznę i przyprawy. Całość dusimy na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Jeśli podczas duszenia woda wyparuje – dolewamy. Gulasz zaprawiamy koncentratem pomidorowym i dodajemy drobno posiekany koperek . Całość dusimy jeszcze przez kilka minut. Tak przygotowany gulasz podajemy z ziemniakami, kaszą gryczaną, kaszą jęczmienną, albo zdrowym makaronem razowym . Smacznego! Post Gulasz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!posiekanej kapusty]i wymieszać.Na liście kapusty nakładać farsz mięsny i zwijać.Tak przygotowane gołąbki ułożyć w wolnowarze, dodać marchewkę , pora, listek ,ziele i zalać wodą wymieszanym z koncentratem pomidorowym [ ja zapomniałam o wymieszaniu i koncentrat dodałam osobno] .Ustawić wolnowar . Pod koniec dodać śmietanę
Moje domowe kucharzeniechwilę po czym delikatnie osuszamy i kroimy na kostkę cm x cm. Podsmażamy na oliwie do ze złocenia ok 5 minut. 6. Ciasto wałkujemy na okrąg, smarujemy przecierem pomidorowym pozostawiając 0,5 cm brzegu. 7. Wykładamy warzywa, marchewkę i tofu posypujemy ziołami, kminem,solą i pieprzem oraz chili. Składamy na pół i zlepiamy ciasto na kształt pieroga
vaniliowoczekoladowalaurowe i ziele angielskie. Wlać ok. pół szklanki ciepłej wody. Gotować warzywa do miękkości. Jeśli woda wyparuje, a one nadal są twarde, dolać wrzątek. Po ugotowaniu warzywa doprawić koncentratem pomidorowym, solą, pieprzem i pieprzem ziołowym. Wymieszać. Równolegle z duszeniem warzyw przygotować dorsza: podzielić na kawałki wielkości porcji dla jednej osoby. Posypać z obu stron solą i pieprzem mielonym. Obsmażyć
Weekendy w domu i ogrodzieRyż gotuję według przepisu na opakowaniu. Kroję w cienkie paski paprykę, cebulę w piórka, pieczarki w pół plastry i wszystkie warzywa przekładam do naczynia żaroodpornego. Warzywa polewam przecierem pomidorowym, doprawiam solą, pieprzem i oregano a następnie wszystko mieszam. Kroję pierś z kurczaka w kostkę, przyprawiam obficie curry, solą, papryką słodką (najlepiej jest zostawić na jakiś czas przyprawione mięsko
Kuchnia VikiRyba dla odmiany ciut inaczej, bo w zalewie octowej z dodatkiem ketchupu i koncentratu pomidorowego..ja zrobiłam i rybę i płaty rybne bez ości., a pomysł na taką rybkę podpatrzyłam tutaj. dowolna ryba przyprawa do ryb mąka do panierki olej do smażenia 5 szk.wody 1 szkl. octu 2 cebule 4 listki laurowe 6 ziarenek ziela angielskiego(...)łyżka soli 3 łyżki cukru 1 łyżka ketchupu 5-6 łyżek przecieru pomidorowego Rybę pokroić w kawałki, obtoczyć w mące z dodatkiem przyprawy do ryb.Usmażyć z obu stron na oleju Wodę, ocet, pokrojoną w plasterki cebulę, listki laurowe, ziele angielskie, sól, cukier, ketchup i przecier pomidorowy przełożyć do garnka, doprowadzić do wrzenia .Gotować 10 minut.Następnie usmażone ryby
Moje domowe kucharzeniedlatego polecam metodę "na talerz". Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy fasolę bez zalewy, kukurydzę, pokrojoną w kostkę paprykę oraz trochę wody i dusimy chwilę. Zagęszczamy koncentratem pomidorowym. Całość nakładamy na usmażony placek
Kryzysowa Książka Kucharskatego dania. Składniki: - jakieś parówki - cebula - koncentrat pomidorowy - ziemniaki Wykonanie: Ziemniaki obieramy i gotujemy. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy razem z pokrojonymi w plasterki parówkami. Zalewamy wszystko koncentratem pomidorowym i rozrzedzamy trochę wodą. Podajemy z ziemniakami
Kryzysowa Książka Kucharskaserca mojego męża trafiłam zapewne gołąbkami . Jest to nieco czasochłonne danie ale czego się nie robi dla ukochanego. Zatem żeby nie przedłużać podaję przepis zwracając szczególną uwagę na sos pomidorowy na bazie resztek kapusty. Robiłam pierwszy raz i jest naprawdę pyszny. Składniki na gołąbki: 1 kg mięsa mielonego z łopatki albo szynki 200 gr ryżu 100 gr kaszy gryczanej dwie(...)przykrycia żeby woda odparowała. Gotowe! Składniki na sos: najmniejsze liście kapusty, w które już nie dało się zawinąć gołąbka puszka pomidorów w puszce łyżka przecieru pomidorowego łyżeczka papryki czerwonej, majeranku, ziół prowansalskich, bazylii i oregano dwa ząbki czosnku dwie łyżeczki cukru pół szklanki bulionu kilka gałązek koperku mała cebula Wykonanie: 1.Liście kapusty szatkujemy i dusimy w bulionie kilka
Mama z miastaczasie przygotowałam resztę składników, których listę znajdziecie poniżej. 250 g mozzarelli 250 g ulubionego żółtego sera, może być wędzony pikantne salami, około 150 g cieniutkich plasterków 500 ml passaty pomidorowej mała cebula dwa ząbki czosnku czubata łyżeczka suszonej bazylii olej sól pieprz, przynajmniej pół łyżeczki Zaczynam od przygotowania sosu. Na patelni rozgrzewam(...)łyżki oleju. Podsmażam na nim cebulę, a gdy się zeszkli dodaję przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Po chwili dodaję passatę i redukuję wszystko do konsystencji dość gęstego przecieru pomidorowego, doprawiając solą i pieprzem, na koniec dodaję bazylię. Sosem smaruję ciasto, mniej więcej jego środek. Układam na nim także plasterki salami i rozdrobniony ser. Zwijam w rulon, składając do siebie
Pichceniomania