babcinym ogrodzie po raz pierwszy. Współpracę z brzoskwiniami omówię innym razem :) Paczka i słoneczna pogoda natchnęły mnie do zrobienia szybkiej zupy - idealnej na obiad w tak ciepłe dni. Zupa- krem ze świeżych ogórków ma orzeźwiający, delikatny smak i podana z bagietką z masłem czosnkowym stanowi świetny, lekki posiłek. Dobrze też smakuje z kubka - z dodatkiem pszennych grzanek ziołowych :) Robi wrażenie(...)duża cebula lub średni por 1 duży serek topiony śmietankowy 3 łyżki ryżu - zmielone na mączkę kostka rosołowa woda pęczek kopru pieprz Krem ze świeżych ogórków - sposób przygotowania: Ogórki dokładnie umyj (nie obieraj - skórka nadaje zupie piękny kolor), jeśli w środku są wielkie białe pestki - usuń je i pokrój ogórki w większe cząstki i wrzuć do garnka. Dodaj cebulę obraną
Gary Bez dnaświątecznym dogadzaniu sobie warto zjeść coś lekkiego, zdrowego i szybkiego w przygotowaniu. Polecam zupę krem z zielonych warzyw. Jeśli nie macie świeżych warzyw możecie wykorzystać warzywne mrożonki. Zupa będzie równie smaczna. Dla osób, które lubią mieć mięsny dodatek w takim daniu polecam wzbogacić zupę chipsem z salami czy hiszpańskiej kiełbasy chorizo. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikMoja ulubiona jesienna zupa krem. Zrobiłam ją na mleczku kokosowym, dodałam świeżą kurkumę bo jest bardzo zdrowa. Zupę podałam z pomidorami suszonymi które sama ususzyłam. Z makaronem łazanki jest przepyszna. Można ją jeść na ciepło i na zimno. Jest lekko ostra. 1/2 dyni hokkaido 1 cebula 1 por biała część 1 kawałek kurkumy świeżej 3 cm 200 ml mleczka
wesoła kuchniapomarańczowy kolor, który rozwesela mnie w szaro-bure dni. Na blogu mam kilka przepisów na zupę dyniową, ale ten jest z nich najmniej skomplikowany. Lubię coś pochrupać do zupy-krem, dlatego przygotowałam do niej grzanki z gruszką, jarmużem i gorgonzolą. Dzięki nim zupa przestaje być taka banalna i jest oczywiście bardziej sycąca. ➤ Kliknij - Przepis na prostą zupę dyniową
Chilli Czosnek i Oliwachwile duszę, następnie podlewam wrzątkiem, tak, aby woda zakryła warzywa, ( jeśli chcecie bardziej rzadszą to więcej wody, jeśli bardziej gęstsza to mniej) Zupę gotuję do miękkości warzyw, ściągam z gazu, dodaję jogurt i miksuję na krem. Jeśli trzeba dosalam do smaku. Podaję gorącą z grzankami lub bez :) SMACZNEGO
Takie tam pichcenieFitosterole 18 mg Kalafior w kuchni Sałatka z pieczonym kalafiorem i ciecierzycą Keralskie curry warzywne według Jamiego Olivera Pieczony kalafior z przyprawami Pieczony kalafior Indyjska zupa krem z kalafiora Rozgrzewający krem z kalafiora z chili Sałatka z groszkiem cukrowym i fioletowym kalafiorem Klasyczna zupa kalafiorowa Czas przygotowania: 50 minut Składniki: 1 opakowanie mieszanki warzywnej Potlino 1 mały kalafior
Kulinarne przygody GatityPożywna zielona zupa krem. Szpinak można wykorzystać nie tylko w farszach ale dodawać go można do zup. Tworzą świetny duet z jarmużem. Oba piękne zielone, pełne witamin a często niedoceniane. Polecam taką zupę z chipsami z jarmużu i migdałami. 100 g jarmużu 100 g szpinaku 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 ziemniaki 800 ml bulionu warzywnego sól, pieprz 1 liść
wesoła kuchniazapiekać, rozpuszczać w zupach, no wszystko. Uwielbiam sery W tej zupie też sprawdził się doskonale, polecam ją bo jest absolutnie przepyszna. Można zupę zmiksować przed podaniem i powstanie przyjemna zupa krem, ja jednak zostawiłam grzyby nietknięte, zapraszam! Scroll down for recipe in English Zupa grzybowa z brie (4-6 porcji) Składniki: 700 g grzybów, najlepiej mieszanki leśnych i pieczarek, pokrojonych
karmelowyzapiekać, rozpuszczać w zupach, no wszystko. Uwielbiam sery W tej zupie też sprawdził się doskonale, polecam ją bo jest absolutnie przepyszna. Można zupę zmiksować przed podaniem i powstanie przyjemna zupa krem, ja jednak zostawiłam grzyby nietknięte, zapraszam! Scroll down for recipe in English Zupa grzybowa z brie (4-6 porcji) Składniki: 700 g grzybów, najlepiej mieszanki leśnych i pieczarek, pokrojonych
karmelowyprodukty pochodzą z przyjaznych naturze terenów południowo-wschodniej Polski. Wśród sprzedawanych przez Poltino produktów znajdziecie między innymi mrożone owoce, warzywa, mieszanki warzywne, zupy, warzywa na patelnie, dania gotowe i zupy krem. Waszym zadaniem konkursowym będzie podzielenie się ze mną przepisem na pyszną jesienną zupę z warzywami. Jej skład zależy od Waszej pomysłowości. Do przepisu dołączcie zdjęcie Waszej potrawy. Nie bójcie
Kulinarne przygody GatityBrokuły uwielbiam i często jadam głównie w sałatkach. Robiłam już zupę krem z brokuła a teraz dla odmiany normalna zupka z kawałkami warzyw. Do zupy dodałam serek topiony, który bardzo dobrze smakuje z brokułem. składniki: 2 l bulionu drobiowego 4 duże ziemniaki 3 średnie marchewki 1 średni brokuł 200 g serka topionego ( ja dałam emmentaler) Bulion wlać do garnka
Monia miesza i gotujeNasza wersja zupy cebulowej - zupa krem z ziemniakami gotowana na wywarze z wędzonego żeberka. Nieco inna niż popularna zupa cebulowa zapiekana z żółtym serem i grzanką na wierzchu. Wilczkowa rodzinka nie przepada za jedzeniem cebuli w piórkach stąd miksowanie było konieczne :) Rozgrzewająca, o bardzo fajnym smaku karmelizowanej cebuli. Zapraszam! 1 kg cebuli 4 ząbki czosnku 2 łyżki masła
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniemoją pierwszą w życiu grochówkę. W dzieciństwie nienawidziłam tej zupy. Mama gotowała ją na wędzonce, strasznie mi wtedy nie smakowała. Postanowiłam ugotować ją po mojemu i zrobić z niej zupę - krem. Powiem Wam szczerze, że to był dobry pomysł. Przekonałam się do tej zupy i zjadłam jej sporą porcję. To najlepszy dowód na to, że była naprawdę przepyszna. Często warto
Zakątek rozkoszy kulinarnychBardzo smaczna zupka krem. Dla mnie rewelacja, dokładnie mój smak. Dynię obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Ziemniaka obrać i pokroić. Marchewki obrać i pokroić, seler umyć i pokroić. Chili rozciąć, usunąć błonki i nasionka, oczyszczoną chili pokroić. Jeśli chcecie jeszcze bardziej ostrą można dodać dwie chili. ja miałam bardzo ostrą chili, więc jedna to było wystarczająco. Czosnek obrać(...)pokroić i obsmażyć na patelni aż lekko nabierze złotego koloru. Wszystkie warzywa wrzucić do garnka, dolać wodę i resztę składników oprócz sera. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować zupę do miękkości warzyw. Na koniec dodać serek i zmiksować zupę. Podawać z bułeczką lub chlebkiem czosnkowym. Smacznego
Kuchnia PokoleńPyszna zupa krem z brokuła i szpinaku. Opcja idealna dla wielbicieli gorgonzoli. Wyrazisty smak i śliczny kolor. Do tego chrupiące, prażone pestki dyni. Można zabielić śmietanką, mi jednak smakuje bez tego dodatku. Pycha! Składniki (3 porcje): brokuł bez nóżki (400 g) 150 g szpinaku 1-2 ząbki czosnku 30 g ziaren dyni(...)pestki dyni prażymy - ugotowanego brokuła zalewam wywarem z kostki warzywnej i dolewamy szklankę wody - dodajemy szpinak i miksujemy do osiągnięcia jednolitej masy - zupę podgrzewamy i dodajemy 50 g sera gorgonzola mieszając tak długo aż ser się rozpuści - krem nakładamy an talerze, wrzucamy resztę sera i pestki dyni Uwielbiam ten ser więc każda ilość byłaby dla mnie idealna. Osobom
Pora na pora i pomidorapolecam go każdemu!!!! W związku z tym, że teraz sezon na dynie w pełni już dziś zaprosimy wszystkich do udziału w konkursie, którego tematem przewodnim będzie właśnie dynia. Zupa - krem z dyni SKŁADNIKI: 1 kg dyni 200 ml mleka bulion warzywny 3 ząbki c zosnku pieprz sól zielenina do dekoracji gęsty jogurt naturalny lub śmietana groszek ptysiowy Dynię obieramy(...)zakryć dynie. Doprawiamy delikatnie solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości dyni czyli ok 15 minut. Po tym czasie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i gotujemy jeszcze 5 minut. Zupę miksujemy. Podajemy z łyżką jogu rtu lub śmietany, ozdobioną zieleniną, z dodatkiem groszku ptysiowego
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiZa oknami wreszcie piękna wiosenna pogo da. Na talerzach zatem zagościły kolory. Kolory dyni, kalafiora i marchewki. Smak delikatny, ale i wyrazisty, który polubi również
ChilliJemyW okresie, gdy jak najmniej powinno wychodzić się z domu, a co za tym idzie, jak najrzadziej robić zakupy, należy maksymalnie wykorzystać wszystkie produkty zalegające w
Codzienne GotowanieDzisiaj mamy dla Was propozycję zupy grzybowej w nowej odsłonie :) Nasz krem grzybowy brał udział w konkursie Smak Tradycji – interpretacji tradycyjnej
Kuchenne WariacjeKrem z kukurydzy Proporcje na 6 talerzy: Składniki: 600 g gotowanej kukurydzy (2 puszki po 300 g) 3 ziemniaki 1 cebula sól i pieprz do smaku
Wino Francja KuchniaKrem z kukurydzy Proporcje na 6 talerzy: Składniki: 600 g gotowanej kukurydzy (2 puszki po 300 g) 3 ziemniaki 1 cebula sól i pieprz do smaku
Wino Francja Kuchnia