
Ostatnie dwa tygodnie spędziłam na wypatrywaniu korzenia chrzanu w moim lokalnym sklepiku, gdyż koniecznie na nim to właśnie chciałam przygotować zupę chrzanową z przepisu poniżej. W końcu ku mojej wielkiej radości udało mi się wczoraj zakupić kilka kawałków chrzanu i od razu część z nich wylądowała w tejże zupie. Nie mówię Wam, iż świeży chrzan to jedyny chrzan, którego można użyć do zupy chrzanowej, gdyż chrzan tarty ze słoika również sprawdzi się w tej zupie. Sugeruję użycie świeżego chrzanu zwłaszcza w o... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...