jest zawsze obiad który uwielbiam. Zupa w której jest sporo ciekawych składników, takie danie jednogarnkowe. Polecam do wypróbowania, jeszcze za oknem zimno a taka zupa rozgrzeje i nasyci. Lubicie zupy? kremy czy takie zwykłe w których jest mnóstwo składników? Zupa jarzynowa z kiełbasą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDodaję też przesmażone przyprawy z cebulą i czosnkiem. Gotuję do miękkości soczewicy. Gotową zupę lekko miksuj tak by nie było widać kostek dyni i pomidorów. To nie ma być zupa krem idealnie gładka, wręcz przeciwnie, soczewica ma być widoczna. Zupę doprawiam do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na wierzch posypuje natką pietruszki lub kolendry
Przysmaki KarolkiJesienna zupa krem z dyni, papryki i ziemniaków Rozgrzewająca i sycąca zupa z dynią, kurczakiem i makaronem Rozgrzewająca zupa dyniowo-warzywna z ciecierzycą Zdrowa zapiekanka z pieczonymi warzywami Rozgrzewająca zupa dyniowo-warzywna
Passions hobbies lifeByła zupa krem z zielonych szparagów więc dla odmiany teraz wersja z białymi szparagami. I białe i zielone są smaczne jednak osobiście wolę szparagi zielone. Jak dla mnie są smaczniejsze i przede wszystkim nie trzeba ich obierać a do tego u mnie zielone są zdecydowanie bardziej dostępne. Zupka wyszła bardzo smaczna i pożywna, podałam ją z prażonymi płatkami migdałowymi(...)garnka wrzucić pokrojone ziemniaki i całość zalać bulionem. Gotować do miękkości, następnie zestawić garnek z ognia. Dodać śmietankę i całość zmiksować na gładki krem. Do smaku doprawić gałką i odrobiną pieprzu. Gdyby zupa była zbyt gęsta można dolać nieco bulionu
Monia miesza i gotujegotujemy je na parze (zachowają w ten sposób więcej wartości). Gotowe warzywa miksujemy blenderem, dodajemy starty lub drobno pokrojony imbir, przeciśnięty czosnek i tyle rosołu aby powstała zupa krem (w zależnoścu czy chcemy bardziej gęstą czy rzadszą). Zupę stawiamy na ogniu i mocno podgrzewamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatałową (jeśli zupa będzie tylko dla osób dorosłych
Dieta Rozdzielna i ZdrowieDochodzę do wniosku, że obecne hasło tygodnia powinno nosić nazwę zupy krem. Przynajmniej na moje potrzeby :) Przygotowałam kolejną kremową, aksamitną zupę. Tym razem w garnku zagościły marchew, duża ilość imbiru oraz mleczko kokosowe. Danie dość ostre, bo takie lubię. Jednak można wprowadzać wszelkie modyfikacje w tym zakresie. Jeżeli ktoś ma ochotę na dodanie groszku ptysiowego, tudzież grzanek, proszę czuć się
zadanie-gotowaniektórej nie trzeba obierać ze skórki) i chociaż trudniej ją zdobyć, to zdecydowanie moja ulubiona i najczęściej gotowana odmiana dyni. Póki sezon na dynię jeszcze trwa polecam Wam przepyszną zupę krem z dyni oraz amarantusa. Amarantus jest tu dodatkiem, zupa sama w sobie jest bardzo gęsta i pożywna. Zachęcam Was jednak do zapoznania się z tym niepozornym, wracającym dziś
Smakuje zdrowosztuka łączenia przypraw oraz korzeni. Kuchnię indyjską można z dużą swobodą dopasować do własnych upodobań smakowych a dzięki użyciu dwóch czy trzech przypraw stworzymy wyjątkowe potrawy. Proponuję pikantną zupę krem z kalafiora. Jest to lekka,smaczna i kremowa zupa warzywna. Można podawać ją jako pierwsze danie a także jako przekąskę. Wyśmienicie smakuje zarówno na gorąco jak i na zimno. Składniki
potrawyregionalnepizzę.Na koniec padło pytanie czy smakowało. Ale zrobił to tak nienachalnie, że odpowiedziałam mu : Nie zroczarowałm się!:) Aaa i czeka sie niedługo. Na ladzie tosty i yorkshire pudding Zupa krem z kalafiora i fenkułu. Nigdy nie jadłam lepszej zupy. 4 funty. Sorry babciu, mamo, ciociu niejedna i przepraszam samą siebie;) Spring pizza. Z cukinią i szparagami. Dało się wyczuć
AZgotuj!SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 1,75 litra zupy. Koperek można zastąpić drobno posiekaną natką pietruszki. Zupę można także zblendować i podawać z grzankami jako krem. Zupę można podać z osobno ugotowanym makaronem. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni MiejskaSkładniki: 3-4 sztuki cukinii 3 marchewki pietruszka seler por 1 litr bulionu z kurczaka koperek sól, pieprz oregano tymianek Wykonanie: Bulion doprowadzamy do wrzenia
Czerwona PorzeczkaDzień dobry w niedziele :) Już od wczoraj na fanpage'u zapowiadałam kolejną jesienną zupę krem. Pomiędzy tytułowymi białymi warzywami pojawiły się także bataty - nie mogłam sobie podarować ich dodania - ich smak jest niewiarygodnie uzależniający ...ale w związku zupa przybrała dominujący kolor batatów :) Co potrzebujemy; 4 duże pietruszki 2 średnie selery 1 dużego batata 1 litr bulionu(...)blendera wraz z batatami, pietruszką i selerem. Blendujemy na gładką masę. Dodajemy do bulionu, gotujemy kilka minut. Nasz krem nakładamy na talerze, następnie dodajemy łyżkę serka koziego, pietruszkę, świeży pieprz i sól. Lekko słodki smak zupy zmieszany z serkiem kozim... wyborny.... :) WSZYSTKIEGO SMACZNEGO
dlaSmaQzlać do czystego naczynia. Można je przechowywać w lodówce przez 48 godzin lub zamrozić. Jeśli nie chce się Wam robić mleka kokosowego samodzielnie, możecie użyć tego z puszki, niestety zupa będzie wtedy droższa. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na 2 łyżkach oleju. Dodać pokrojoną dynię, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę. Całość zalać 1,5 litra wody(...)przykryciem przez ok. 20 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Doprawić solą, garam masala, i pieprzem oraz chili, jeśli lubicie pikantniejsze potrawy. Dodać szklankę mleka kokosowego, zmiksować na krem. Spróbować i ewentualnie doprawić do smaku. Udekorować startym serem gruyère, parmezanem lub innym serem o zdecydowanym smaku. Można podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego! Wyliczenia: dynia 2 zł ziemniaki
Obiad za dychę