Przepis na : obiad
Kolor mega, ale trochę dziwna ta zupa, chociaż domownik twierdzi, że całkiem smaczna ;) Skoro tak mówi, to podaję przepis! Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy pół główki modrej kapusty 1 cebula 3 łyżki oliwy z oliwek 2/3 szklanki kefiru 1 litr wywaru warzywnego* zakwas z buraków ocet winny miód liść laurowy ziele angielskie pieprz sól Wykonanie: Cebulę kroimy w kostkę i dusimy na oliwie z oliwek, gdy się zeszkli, dodajemy poszatkowaną kapustę, lekko solimy, dodajemy łyżkę octu winnego, mie... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to chińska dieta pomagająca utrzymać równowagę ciała i duszy.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...