gotować w bulionie z dymką przez 10 minut. • Wrzucić mozzarellę pokrojoną na kawałki i zmiksować z groszkiem. • Przyprawić solą i pieprzem. • Podawać gęstą zupę krem z grzankami ziołowymi. Jeśli wolicie rzadszą zupę, to można dodać więcej bulionu. Inpiracja przepisem Nigelli Lawson
To co kochamZupa pieczarkowa na domowym bulionie warzywnym z dodatkiem pieczarek . Sycąca i rozgrzewająca (szczególnie jeśli nie pożałujecie świeżo mielonego czarnego pieprzu). Idealna na chłodne dni. Jest to zupa – krem, gdyż wszystko na końcu miksujemy blenderem. Zupę pieczarkową można podawać samą, ale również świetnie smakuje z makaronem (np. łazankami). Składniki: (ok. 6 porcji) 2 średnie cebule 1 nieduży obrany ziemniak
Moja DelicjaDzisiaj zapraszamy na bardzo prostą i niezwykle pyszną zupę krem dla dzieci z dyni i batata. Zupę robi się szybko i jest niezwykle prosta w przygotowaniu. W smaku lekko słodka, za sprawą batata, bardzo przypada do gustu małym koneserom (i nie tylko im :)) Czas przygotowania: 5 minut + czas na ugotowanie warzyw Ilość porcji: 4 miseczki Składniki: 200g nieobranej dyni hokkaido
Kolizje Smakówtygodniu to u mnie znajdziecie podsumowanie błyskawicznych piątków . I tak oto prezentuje się dzisiejsza lista : Bożena Ekspresowe rogaliki Arkadiusz Risotto truskawkowe z kurczakiem Arkadiusz Zupa krem z boczniaków Monika Ziołowa przyprawa do zup, sosów, mięs i ryb Justyna Sałatka ze szpinaku, truskawek i mozzarelli Marzena Jajko z szynką
Magiczne Życie Martyjakiegoś czasu. Jest to Zupowar Soup & Blend od Russell Hobbs . Zupowar to urządzenie wielofunkcyjne, nie tylko do przygotowania zup. Posiada aż 8 funkcji: 1.Przygotowanie zupy krem , czyli program, w którym maszyna ugotuje zupę, wymiesza i utrzyma temp. przez około 40 minut. Czas pracy 35 minut. 2.Przygotowanie zupy gładkiej, podobnie jak w poprzedniej
Marta Gotujeoknem szaro, buro i ponuro. Ciepła zupa na rozgrzewkę wskazana. Wcześniej podawałam Wam przepis na zupę krem z czerwonej soczewicy , dzisiaj równie smaczna zupa z soczewicą i pomidorami. Nie wiem jak Wy, ale jak gotuję zupę to zawsze mi wychodzi jej dużo i jemy ją dwa dni. Jednak i tak muszę mieć drugie danie, bo mój mąż nie jest
O kuchni z uczuciemtoleruje, ale na zdjęciu jest w wersji jeszcze mało zagęszczonej - 2 razy musiałam robić zasmażkę, gdyż za pierwszym razem jakoś za mało wyszło O! i nie lubię zmiksowanej tzw zupy krem. ja uwielbiam gryźć groszek i ziemniaczki ZUPA FASOLOWA Z CHIPSIKAMI KIEŁBASIANYMI czas - ok 1 h średnio łatwa czyli troszkę trudna garnek ponad 3 litry Składniki * 2 garści namoczonej
sierotka maRysia w kuchnidodałam do zupy. Ugotowane mięso ze skrzydełek pokroiłam na kawałki i wsypałam sporo świeżego koperku. Do miski wlałam zupkę i przyprawiłam śmietaną. SMACZNEGO! Polecam również ZUPA KREM Z KALAFIORA Z MLECZKIEM KOKOSOWYM INDYJSKA ZUPA KALAFIOROWA Z IMBIREM PURE Z KALAFIORA Z IMBIREM
potrawyregionalnePyszna zupa krem z czerwonej soczewicy. Składniki 200 g czerwonej soczewicy 2 łyżki masła 1 duża cebula 1 l bulionu cielęcego 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz Dodatkowo: natka pietruszki grzanki Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Masło rozpuszczamy w garnku, wrzucamy posiekaną cebulę i smażymy do lekkiego zrumienienia. Dodajemy soczewicę, zalewamy bulionem i mieszamy z koncentratem(...)pomidorowym. Gotujemy do miękkości soczewicy (ok. 30 min). Następnie zestawiamy z ognia, miksujemy na gładki krem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy z posiekaną natką pietruszki i grzankami. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
R'n'G KitchenZupa krem z cukinii z prażonymi migdałami Gotowa zupa z cukinii Składniki Danie dla 4 osób 1-1,5 kg cukinii 1 średnia cebula 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego 80 g migdałów 100 ml słodkiej śmietany 30% 4 łyżki oliwy Sól, pieprz, gałka muszkatołowa, bazylia Sposób przygotowania Cebulę kroimy na plasterki i wrzucamy do garnka na rozgrzaną połowę oliwy
Miód i pieprzsmak jest dla mnie ideałem nigdy nie próbowałam ich robić sama. Po prostu domowa polska zupa = obiad u mamy :) W związku z tym znalazłam swoją własną zupową "dziąłkę" - zupy kremy. Czasami zdarza mi się zrobić tradycyjną zupę, ale dzieje się tak naprawdę rzadko. :) Ostatnio przyszła pora na cukinię, która jest bardzo wdzięcznym warzywem na zupę. Jest delikatna, kremowa i pasuje
DefinicjaSmakuubiegłym sezonie go nieśmiało testowaliśmy, o tyle w tym roku obiecałam sobie i mężowi, że będzie u nas częściej na stole. Jako pierwsza w tym sezonie potrawa powstała zupa krem z dodatkiem jarmużu. Szybka i dietetyczna zupa, można pominąć śmietanę i masło a będzie jeszcze bardziej fit. Składniki : 6 listków jarmużu 2 średnie ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka
W kuchennej krainieCzęsto gotuje zupy warzywne i czasem potrzebne jest jakieś urozmaicenie. Dlatego dziś proponuję zupę krem z brokułów. Bardzo dobra i sycąca zupa, którą proponuję podawać z grzankami lub z groszkiem ptysiowym. Składniki: bulion lub mięso na wywar (np. porcja rosołowa lub skrzydło z indyka) liść laurowy ziele angielskie świeże lub mrożone brokuły 1 marchew 1 cebula 2 łyżki śmietany lubczyk
Mama GotujeDzisiaj przepis podpatrzony od Konrada z bloga Konrad Gotuje , czyli zupa krem z marchwi. Przymierzałam się do tej zupy dość długo, aż w końcu ją ugotowałam :) Zupa ma ciekawy smak i może być bazą do różnych wariacji na jej temat. Konrad dodał do niej sok z pomarańczy, ja wykorzystałam grejpfruta. Myślę, że dodatek świeżego imbiru (bez owocowego soku) tez byłby
Codzienna kuchnia niecodziennaDzisiaj przepyszna i aromatyczna zupa-krem cebulowa. Zbliża się okres jesienny i zupa będzie jak znalazł- przez wieki doceniana przez żeglarzy, ze względu na zawartość witaminy C i traktowana przez nich jako skuteczny lek przeciw szkorbutowi. A dzisiaj podajemy często ją w postaci syropu który wzmacnia odporność i chroni przed przeziębieniami i grypą. Polecam- jest przepyszna i syta
Smaki Edyty