Pierogi z kiszoną kapustą – kuchnia podkarpacka 270tylko : Kapusta z grzybami po lasowiacku Kapusta z grochem Łemkowska kapusta duszona z kminkiem Karp pieczony w sosie Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami Gołąbki z kaszą gryczaną i ziemniakami Więcej przepisów w zakładce KUCHNIA PODKARPACKA . Zapraszam
Trzeci talerz
Duszona karkówka w cebuli 201wywar z cebulą zmiksowałam i sos dobrze wyostrzony gotowy już miałam. Każdy na swój sposób może ją podawać, samą z pieczywem zjadać, lub z makaronem, ziemniakami czy różnymi kaszami, do tego tylko sałatki czy surówki przygotujcie i smakami się delektujcie. Składniki: 2 kg karkówki (ja miałam 2 x 1 kg), sól himalajska do smaku, kminek cały, pieprz
Moniki Smakołyki
Wiejskie roladki schabowe 311dusimy na niewielkim ogniu przez około 30 minut, co jakiś czas obracając roladki *** *** Po tym czasie, powstały sos doprawiamy do smaku i zaciągamy mąką lub śmietanką *** *** Roladki podajmy z ziemniakami, kaszą lub kluskami i ulubioną surówką*** *** SMACZNEGO *** Do tego dania polecam pyszną surówkę z kiszonej kapusty: Surówka z kiszonej kapusty i papryki Artykuł Wiejskie roladki schabowe pochodzi
Blog z Apetytem
Gulasz wieprzowy z piekarnika 280rękawie umieszczamy w żaroodpornym naczyniu *** *** Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C na 70 minut. Po upieczeniu delikatnie rozcinamy woreczek i gulasz przekładamy do miski. Podajemy z ziemniakami, kluskami lub kaszą *** *** SMACZNEGO *** Idealnie do tej potrawy będą pasować także ziemniaczki upieczone w piekarniku jednocześnie z gulaszem. Przepis: Pieczone ziemniaczki harmonijkowe Artykuł Gulasz wieprzowy z piekarnika
Blog z Apetytem
Policzki wieprzowe w śmietankowym sosie 168przykryciem do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia dodajemy serek almette. Dokładnie rozprowadzamy go w sosie. Razem chwilkę gotujemy i ewentualnie dodatkowo doprawiamy solą i białym pieprzem. Podajemy z ziemniakami lub kaszą. SMCZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Smaki Ewy
Śledź smażony w cieście z mango 214kształt, ale wypłuczesz nadmiar soli. Polecam Wam także: – śledź w śmietanie z jabłkiem – śledzie po kaszubsku – śledzie w czosnku i majeranku – śledzie w śmietanie na pieczonym ziemniaku – śledzie w oleju – śledź pikantny z chilli i suszonymi pomidorami – tatar ze śledzia – śledzie w wiśniówce – śledź marynowany w occie – śledź na konfiturze z cebuli – śledzie w kiszonych cytrynach Przygotowanie
nietylkopasta.pl
Barszcz czerwony na zakwasie -wigilijny barszcz 233kolor. Czysty barszcz jest doskonały do krokietów, pasztecików czy uszek. Ugotowany na samych warzywach, smakuje równie dobrze. Można go zabielić śmietaną i podać z jajkiem lub ziemniakami
Takie tam pichcenie
Naleśniki z klopsikami, warzywami i awokado 207jest pomysł na wykorzystanie klopsów. czasami zrobimy za dużo i nie chcemy kolejny dzień jeść z ziemniakami. Fajny pomysł na kolację lub lunch do pracy. Klopsy smażone z poprzedniego dnia. Jeśli nie macie klopsów z poprzedniego dnia to usmażcie świeże. Wszystkie składniki na klopsy wymieszać razem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować klopsy. Smażyć na patelni z odrobiną oleju
Kuchnia Pokoleń
Gulasz z filetów kurczaka. 239laurowe i ziarna pieprzu. Rondel postaw na ogniu i duś pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec dopraw do smaku solą , mielonym pieprzem i ziołami, wymieszaj. Podawaj z ziemniakami i surówką. Smacznego
Przepisy i porady kulinarne
Szybkie i miękkie pierniczki drożdżowe – z glazurą jak pierniczki Toruńskie 269zużyjecie całego zapasu mąki pszennej, możliwe też że będziecie potrzebować jej trochę więcej (np. jeśli w kuchni jest bardzo wilgotno, bo przed robieniem pierników gotowaliście zupę albo ziemniaki do obiadu). Lepiej mocniej podsypać sobie ciasto na stolnicy niż dosypywać mąki bezpośrednio do niego – zostanie lżejsze, bardziej sprężyste i lepiej będzie rosnąć. Ciasto dzielimy sobie na kilka porcji. Każdą porcję
Karo in the Kitchen
Wigilijny krem z suszonych grzybów 232korzystania z przepisu i dzielenia się z innymi opinią na jego temat. Ja zapewniam, że będzie smacznie! Składniki dla ok 4 osób: 100g suszonych grzybów 4 małe ziemniaki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchewka 1 mała pietruszka ¼ średniej wielkości selera 2 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy 2 łyżki masła 2 łyżki domowej kostki rosołowej warzywnej 1 łyżka
Kuchnia w czekoladzie
Ryba po grecku 189zrobić. Prosty i dość szybki w obsłudze przepis od mojej ulubionej Gochy z bloga gotowanie i blogowanie , z niewielkimi zmianami. Ryba była przepyszna. Wiecie z czym ją zjadłam? Z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty :D. No co.... Składniki: 0,5 kg mintaja (waga po rozmrożeniu) 2 marchewki 2 pietruszki mały kawałek selera 1 cebula 2 ząbki czosnku
Kardamonovy
Sałatka z brukwią 141łask to warzywo. Znaliśmy je z dzieciństwa jako składnik jedzenia zwierząt. Teraz doceniamy walory smakowe. Zwierzęta były karmione smacznie. Składniki 1 brukiew(500-600 g) 4 marchewki 3 ziemniaki 2 pietruszki 2 jabłka 1 czerwona cebula natka pietruszki 3 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz Przygotowanie Warzywa ugotowałem w osolonej wodzie. Jajka ugotowałem
R'n'G Kitchen
Bataty faszerowane czerwoną soczewicą 168Lekki bezmięsny obiad, kolacja lub przekąska, która nie jest czasochłonna, a wygląda i smakuje wyjątkowo. Faszerowane słodkie ziemniaki z nadzieniem w wersji warzywnej z czerwonej soczewicy, cebulki, pomidorów i aromatycznych przypraw to strzał w dziesiątkę. Do tego tylko jogurt naturalny i mamy kompletne wegetariańskie danie. Palce lizać! Składniki: 2 bataty 100 g soczewicy czerwonej 1/2 szkl. passaty pomidorowej cebula
wyzwania kuchenne
Ryba po grecku 247mnie dobry czas aby smaki się wzajemnie przegryzły. Ryba po grecku jest daniem które można podawać na ciepło oraz na zimno, na ciepło podaje się ją z ziemniakami i surówkami natomiast na zimno podajemy ją z pieczywem. Papryczka chilli o której wspomniałem jest dobrym dodatkiem pod warunkiem że dodajemy tylko jedną niedużą sztukę, ma ona za zadanie nieco rozdzielić
Mechanik w kuchni