ziemniaki - 38421 przepisów (strona:1657/2562)

Pierogi z kiszoną kapustą – kuchnia podkarpacka 270

tylko : Kapusta z grzybami po lasowiacku Kapusta z grochem Łemkowska kapusta duszona z kminkiem Karp pieczony w sosie Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami Gołąbki z kaszą gryczaną i ziemniakami Więcej przepisów w zakładce KUCHNIA PODKARPACKA . Zapraszam

Trzeci talerz
Duszona karkówka w cebuli 201

wywar z cebulą zmiksowałam i sos dobrze wyostrzony  gotowy już  miałam.  Każdy na swój sposób może ją podawać, samą z pieczywem zjadać, lub z makaronem, ziemniakami czy różnymi kaszami, do tego tylko sałatki czy surówki przygotujcie i smakami się delektujcie. Składniki: 2 kg karkówki (ja miałam 2 x 1 kg), sól himalajska do smaku, kminek cały, pieprz

Moniki Smakołyki
Wiejskie roladki schabowe 311

dusimy na niewielkim ogniu przez około 30 minut, co jakiś czas obracając roladki *** *** Po tym czasie, powstały sos doprawiamy do smaku i zaciągamy mąką lub śmietanką *** *** Roladki podajmy z ziemniakami, kaszą lub kluskami i ulubioną surówką*** *** SMACZNEGO *** Do tego dania polecam pyszną surówkę z kiszonej kapusty: Surówka z kiszonej kapusty i papryki       Artykuł Wiejskie roladki schabowe pochodzi

Blog z Apetytem
Gulasz wieprzowy z piekarnika 280

rękawie umieszczamy w żaroodpornym naczyniu *** *** Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C na 70 minut. Po upieczeniu delikatnie rozcinamy woreczek i gulasz przekładamy do miski. Podajemy z ziemniakami, kluskami lub kaszą *** *** SMACZNEGO *** Idealnie do tej potrawy będą pasować także ziemniaczki upieczone w piekarniku jednocześnie z gulaszem. Przepis: Pieczone ziemniaczki harmonijkowe       Artykuł Gulasz wieprzowy z piekarnika

Blog z Apetytem
Policzki wieprzowe w śmietankowym sosie 168

przykryciem do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia dodajemy serek almette. Dokładnie rozprowadzamy go w sosie. Razem chwilkę gotujemy i ewentualnie dodatkowo doprawiamy solą i białym pieprzem. Podajemy z ziemniakami lub kaszą. SMCZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Śledź smażony w cieście z mango 214

kształt, ale wypłuczesz nadmiar soli. Polecam Wam także: – śledź w śmietanie z jabłkiem – śledzie po kaszubsku – śledzie w czosnku i majeranku – śledzie w śmietanie na pieczonym ziemniaku – śledzie w oleju – śledź pikantny z chilli i suszonymi pomidorami – tatar ze śledzia – śledzie w wiśniówce – śledź marynowany w occie – śledź na konfiturze z cebuli – śledzie w kiszonych cytrynach Przygotowanie

nietylkopasta.pl
Barszcz czerwony na zakwasie -wigilijny barszcz 233

kolor. Czysty barszcz jest doskonały do krokietów, pasztecików czy uszek.  Ugotowany na samych warzywach, smakuje równie dobrze.  Można go zabielić śmietaną i podać z jajkiem  lub ziemniakami

Takie tam pichcenie
Naleśniki z klopsikami, warzywami i awokado 207

jest pomysł na wykorzystanie klopsów. czasami zrobimy za dużo i nie chcemy kolejny dzień jeść z ziemniakami. Fajny pomysł na kolację lub lunch do pracy. Klopsy smażone z poprzedniego dnia. Jeśli nie macie klopsów z poprzedniego dnia to usmażcie świeże. Wszystkie składniki na klopsy wymieszać razem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować klopsy. Smażyć na patelni z odrobiną oleju

Kuchnia Pokoleń
Gulasz z filetów kurczaka. 239

laurowe i ziarna pieprzu. Rondel postaw na ogniu i duś pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec dopraw do smaku solą , mielonym pieprzem i ziołami, wymieszaj. Podawaj z ziemniakami i surówką.                          Smacznego

Przepisy i porady kulinarne
Szybkie i miękkie pierniczki drożdżowe – z glazurą jak pierniczki Toruńskie 269

zużyjecie całego zapasu mąki pszennej, możliwe też że będziecie potrzebować jej trochę więcej (np. jeśli w kuchni jest bardzo wilgotno, bo przed robieniem pierników gotowaliście zupę albo ziemniaki do obiadu). Lepiej mocniej podsypać sobie ciasto na stolnicy niż dosypywać mąki bezpośrednio do niego – zostanie lżejsze, bardziej sprężyste i lepiej będzie rosnąć. Ciasto dzielimy sobie na kilka porcji. Każdą porcję

Karo in the Kitchen
Wigilijny krem z suszonych grzybów 232

korzystania z przepisu i dzielenia się z innymi opinią na jego temat.  Ja zapewniam, że będzie smacznie! Składniki dla ok 4 osób: 100g suszonych grzybów 4 małe ziemniaki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchewka 1 mała pietruszka ¼ średniej wielkości selera 2 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy 2 łyżki masła 2 łyżki domowej kostki rosołowej warzywnej 1 łyżka

Kuchnia w czekoladzie
Ryba po grecku 189

zrobić. Prosty i dość szybki w obsłudze przepis od mojej ulubionej Gochy z bloga gotowanie i blogowanie , z niewielkimi zmianami. Ryba była przepyszna. Wiecie z czym ją zjadłam? Z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty :D. No co.... Składniki: 0,5 kg mintaja (waga po rozmrożeniu) 2 marchewki 2 pietruszki mały kawałek selera 1 cebula 2 ząbki czosnku

Kardamonovy
Sałatka z brukwią 141

łask to warzywo. Znaliśmy je z dzieciństwa jako składnik jedzenia zwierząt. Teraz doceniamy walory smakowe. Zwierzęta były karmione smacznie.  Składniki 1 brukiew(500-600 g) 4 marchewki 3 ziemniaki 2 pietruszki 2 jabłka 1 czerwona cebula natka pietruszki 3 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz       Przygotowanie   Warzywa ugotowałem w osolonej wodzie. Jajka ugotowałem

R'n'G Kitchen
Bataty faszerowane czerwoną soczewicą 168

Lekki bezmięsny obiad, kolacja lub przekąska, która nie jest czasochłonna, a wygląda i smakuje wyjątkowo. Faszerowane słodkie ziemniaki z nadzieniem w wersji warzywnej  z czerwonej soczewicy, cebulki, pomidorów i aromatycznych przypraw to strzał w dziesiątkę. Do tego tylko jogurt naturalny i mamy kompletne wegetariańskie danie. Palce lizać! Składniki: 2 bataty 100 g soczewicy czerwonej 1/2 szkl. passaty pomidorowej cebula

wyzwania kuchenne
Ryba po grecku 247

mnie dobry czas aby smaki się wzajemnie przegryzły.  Ryba po grecku jest daniem które można podawać na ciepło oraz na zimno, na ciepło podaje się ją z ziemniakami i surówkami natomiast na zimno podajemy ją z pieczywem. Papryczka chilli o której wspomniałem jest dobrym dodatkiem pod warunkiem że dodajemy tylko jedną niedużą sztukę, ma ona za zadanie nieco rozdzielić

Mechanik w kuchni

Proponowane wyszukiwania