ziemniaki - 38421 przepisów (strona:1651/2562)

Pulpety rybne w sosie koperkowym 138

być tego pewni ;)  Jeśli chodzi o rybę to macie tu pełną dowolność, wybierzcie tę która jest waszą ulubioną. propozycja podania pulpetów również może mieć szeroki wachlarz dodatków od ziemniaków po ryż, kluseczki czy świeżą bułeczkę. Ze wszystkim smakują wybornie ;) Składniki: 500 gram ryby, waszej ulubionej 1 łyżka czubata mąki ryżowej 1 jajko 1 szalotka 1 mała łyżeczka masła sól

Życie zaczyna się w kuchni
Oszukane frytki z selera 137

Pieczone, zdrowe frytki z selera obsypane aromatyczną przyprawą curry i słodką papryką   są świetną alternatywą dla tradycyjnych frytek z ziemniaków. Składniki: 1 seler 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki curry 2 łyżeczki słodkiej papryki sól Wykonanie: 1. Selera obrać ze skóry, pokroić w słupki. Skropić oliwą, obsypać curry, papryką, solą i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni

Szalona Kuchnia Eweliny
Kapusta z grochem i pieczoną kiełbasą 170

sposób. Do tego udusiłam, a potem zrumieniłam na oleju wiórka cebuli. Na talerz wyłożyłam kapustę, obok kawałek chrupiącej kiełbasy z dodatkiem rumianej cebuli. Można do tego podać gotowane, tłuczone ziemniaki lub pieczywo. Smacznego :)  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Kulinarne przemyslenia
Placki ziemniaczane na 20 sposobów 338

ostro 3. Placki ziemniaczane z cukinią i tymiankiem 4. Placki ziemniaczane z wkładką z szynki w sosie pieczarkowym 5. Placki ziemniaczane z grzybami leśnymi 6. Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków i szczypiorkiem 7. Placki ziemniaczane z chrzanem 8. Placki ziemniaczane z chili 9. Placki ziemniaczane wiejskie 10. Placki ziemniaczane z rybą 11. Placki ziemniaczane dwudniowe 12. Placki ziemniaczane z sosem

Tradycyjna Kuchnia
BARSZCZ Z WARZYWAMI I PEŁNOZIARNISTYM MAKARONEM 185

Gęsta, sycąca i przepyszna zupa ❤ Kwintesencja smaków i aromatów pochodzących od wielorakich warzyw.  Jeśli wolimy zupy z ziemniakami, zastąpmy nimi makaron - też będzie pysznie! 👌 Składniki: bulion drobiowy (u mnie ugotowany na skrzydełkach i podudziach) 4-5 szt ugotowanych wcześniej buraków 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera korzeniowego 1 por 2 łodygi selera naciowego sól pieprz majeranek sok z cytryny

Walijskie Pichcenie
Karkówka duszona w młodej kapuście / Braised pork neck with young cabbage 1100

mięso i warzywa są już miękkie, dodaj koperek, koncentrat pomidorowy, ocet jabłkowy i dopraw do smaku cukrem, solą i pieprzem. Podgrzej jeszcze przez chwilę i podawaj najlepiej z młodymi ziemniakami. Smacznego! English version Braised pork neck with young cabbage (4-5 servings) Ingredients: 1 young cabbage, coarsely chopped 800 g pork neck, cut into 1 cm slices ground sweet pepper

karmelowy
Kurczak z piekarnika : skrzydełka w miodzie, przepis 234

szybko brązowieć, trzeba skrzydełka nakryć papierem do pieczenia. Skrzydełka w miodzie z czym podać? Oto kilka pomysłów na chrupiące skrzydełka na obiad lub grilla: skrzydełka w miodzie z pieczonymi ziemniakami i surówką z sałaty, rzodkiewek i fety. skrzydełka w miodzie z puree ziemniaczanym, sałatą rzymską i pomidorami koktajlowymi. skrzydełka w miodzie z grillowanymi warzywami i sosem tzatziki . skrzydełka w miodzie

Moja Książka Kucharska
ZAPIEKANA KANIWA CZEKOLADOWA Z TRUSKAWKAMI 123

nadciśnieniem, miażdżycą, cukrzycą, anemią. Nie zawiera glutenu. Kaniwę można przyrządzać zarówno na słodko, jak i na słono, do sałatek, pasztetów, jako zagęstnik do zup i sosów. Jest doskonałym zamiennikiem ziemniaków, ryżu czy kaszy. Składniki: 1 szklanka kaniwy (canihua) Radix-Bis 1 szklanka wody 1 szklanka mleka kokosowego 50 g gorzkiej czekolady min. 70% 2-3 łyżki syropu klonowego/miodu 1 jajko

Kuchnia MagdaLeny
Bataty pieczone z sałatką 100

Słodki zapiekany ziemniak doskonale sprawdza się z sałatką. Składniki 2 średniej wielkości bataty 10 szt pomidorków koktajlowych 1 łyżka pasty miso 1 łyżka miodu 100 ml oliwy 1 łyzeczka pieprzu kilka rzodkiewek pęczek koperku garść rukoli Przygotowanie Rozgrzałem piekarnik do temperatury 200 stopni C. Umyłem bataty, przeciąłem Rozgrzałem piekarnik do temperatury 200 stopni C. Umyłem bataty, przeciąłem wzdłuż na pół

R'n'G Kitchen
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i warzywami 173

smakuje także z zimnymi sosami na bazie jogurtu. Jeśli nie macie pomysłu jak wykorzystać pozostały po wydrążeniu środek cukinii, to polecam Wam pyszną, kremową zupę z cukinii z dodatkiem ziemniaków   😊 Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Młoda kapusta z koperkiem na ciepło 147

Wiele osób przyrządza tą potrawę na jasno, ja wolę opcję z pomidorami. Kwasowość pomidorów fantastycznie łączy się ze słodyczą młodej kapustki. Wyśmienicie smakuje z młodymi ziemniakami i na przykład z jajkiem sadzonym. Może to być samodzielne danie lub dodatek do kotleta schabowego. Młoda kapusta z koperkiem na ciepło

kuron.com.pl
Pierogi z dynią IMBIR - KOLENDRA 243

dodając cukier aż do wytworzenia się aromatycznego syropu. Ściągamy z palnika. 3/ Upieczoną dynię przekładamy do pojemnika dodajemy połowę z naszego syropu do dyni i delikatnie ubijamy tłuczkiem do ziemniaków mieszając na gęstą masę. 4/ Wałkujemy ciasto, wykrawamy i sklejamy pierogi nadziewając je masą z dyni.  5/ Gotujemy pierogi, odsączamy i podajemy na talerz oblewając resztą syropu po górze

Kuchnia PROzdrowotna
PSTRĄG SMAŻONY. Pstrąg smażony na patelni w całości - przepis 181

koperku lub tymianku, które następnie odrzucamy. dzięki temu ryba nabierze jeszcze lepszego, oryginalnego smaku. Gotowe pstrągi układamy na ogrzanych talerzach, dekorujemy plasterkami cytryny i podajemy z ulubioną surówką i ziemniakami. Smacznego

Moja Książka Kucharska
Młoda kapusta zasmażana z boczkiem 360

mąka się rozpuści. Na końcu dokładamy kapustę, mieszamy i zagotowujemy *** *** Na końcu możemy także dodać posiekany koperek i ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku. Kapusta najlepiej smakuje podana z młodymi ziemniakami *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY

Blog z Apetytem
Gulasz ze schabu 201

musztardę, mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Jeżeli sos będzie zbyt rzadki możemy zagęścić go dodając łyżeczkę mąki rozpuszczonej w kilku łyżkach wody *** *** Gotowy gulasz podajemy z ziemniakami, kaszą lub kluskami oraz z ulubioną surówką. Do mojego dania podałam surówkę z młodej kapusty PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania