Scroll down for recipe in English. Składniki: 1 świeży patroszony kurczak (ok. 2 kg.) 1 główka czosnku 1 czerwona cebula 2 szkl. czerwonego wytrawnego wina po kilka gałązek świeżego rozmarynu i tymianku sól świeżo mielony czarny pieprz 1/2 cytryny Sos winny: wino+soki z kurczaka po pieczeniu 1 łyżka miodu 1 łyżka cukru sporo świeżo mielonego pieprzu 1 łyżka zimnej wody 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Kurczaka dokładnie umyj pod zimną bieżącą wodą, osusz ręcznikami kuchennymi. Z połówki cytryny wyciśnij sok, skórkę za... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...