Kurczak pieczony w winie z czosnkiem i ziołami / Chicken baked in wine with garlic and herbs

Kurczak pieczony w winie z czosnkiem i ziołami / Chicken baked in wine with garlic and herbs

Kurczak pieczony w winie z czosnkiem i ziołami / Chicken baked in wine with garlic and herbs

Scroll down for recipe in English. Składniki: 1 świeży patroszony kurczak (ok. 2 kg.) 1 główka czosnku 1 czerwona cebula 2 szkl. czerwonego wytrawnego wina po kilka gałązek świeżego rozmarynu i tymianku sól świeżo mielony czarny pieprz 1/2 cytryny Sos winny: wino+soki z kurczaka po pieczeniu 1 łyżka miodu 1 łyżka cukru sporo świeżo mielonego pieprzu 1 łyżka zimnej wody 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Kurczaka dokładnie umyj pod zimną bieżącą wodą, osusz ręcznikami kuchennymi. Z połówki cytryny wyciśnij sok, skórkę za... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Place

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.