małym ogniu przez 20 minut. Gdy woda wyparuje dodawać odrobinę wrzątku. Sól do smaku dodać dopiero na końcu razem z drobno posiekaną natką pietruszki Podawać gorące z dodatkiem warzyw, ziemniaków, mięsa, ryżu, kaszy itd SMACZNEGO :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
zielonacukinkaśmietaną . Wlać je do zupy ,ciągle mieszając ,aby nie zważyła się śmietana. Do gotującej zupy wrzucić jajka przepiórki surowe ,zamieszać ,wyłączyć palnik .Tak przygotowaną domową zupę podawać z ugotowanymi ziemniakami
w mojej kuchniczas, aby przeszły aromatem). Skrzydełka moczymy w roztrzepany jajku i panierujemy. Smażymy na oleju , na średni ogniu, aż panierka nabierze złocistego koloru. Świetnie komponuje się z frytkami bądź pieczonymi ziemniakami, ale można też z powodzeniem podawać na zimno jako przekąskę. Smacznego! Post Skrzydełka z kurczaka w płatkach kukurydzianych pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni
Za drzwiami kuchniwięc dla Was sos idealnie nadający się do czegokolwiek z grilla. Taki uniwersalny grillowy sos, komponuje się i ze zwykłą kiełbasą, i z karkówką, a nawet i z grillowanymi ziemniakami czy innymi warzywami. Po prostu przez całe lato warto mieć go pod ręką. »»» CZYTAJ DALEJ
Marder&Marder Manufactureoliwy z oliwek 1 łyżka cukru 2 puszki x 400 ml mleka kokosowego 3 szklanki bulionu drobiowego 2 łyżki sosu rybnego ½ czerwonej papryki, pokrojonej w cienkie plasterki 3 średnie ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę 3 łyżki masła orzechowego 100 g boczniaków, pokrojonych w cienkie plasterki 2 łyżki świeżej kolendry, posiekanej, plusk kilka całych liści do dekoracji 250 g łososia
karmelowymniejszego rondla 2,5 szklanki wywaru, dopraw go koncentratem pomidorowym i zagęść mąką do konsystencji sosu. Gołąbki poporcjuj na płaskie talerze i polej sosem. Można podawać z chlebem, z ziemniakami lub według własnego uznania
Przepisy kulinarne babci Antoninyzdjęciu Przygotowane patyczki z mięsem panierować najpierw w jajku a potem w bułce tartej Smażyć na patelni na rumiano Podawać jeszcze gorące z dodatkiem warzyw, sosów, ziemniaków, ryżu, kaszy itd SMACZNEGO :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
zielonacukinkapiekarnika na 45 minut. Po tym czasie folię odwijamy, a polędwiczkę przypiekamy, tak by plastry boczku stały się mocno chrupiące. Podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami np. ziemniakami, frytkami lub sosami (ja podałam z sosem chrzanowo-koperkowym
Kuchnia w czekoladzienich passatę, dodajemy czosnek przepuszczony przez praskę, bazylię, pieprz, mieszamy. Pod koniec dodajemy czarnuszkę i śmietanę, mieszamy, jeśli potrzeba doprawić, to doprawiamy i gotowe :-) Podajemy z ryżem, kaszą, ziemniakami :-) Smacznego
kruche babeczkiczym podać szaszłyki z grilla Oto kilka pomysłów na pyszne szaszłyki z grilla: szaszłyki z sosem tzatziki, pomidorkami koktajlowymi i sałatą skropioną sokiem z cytryny szaszłyki z pieczonymi, młodymi ziemniakami i surówką z sałaty, pomidorami i fetą szaszłyki z kremowym serkiem, roszponką, czerwoną cebulą i cayenne
Moja Książka Kucharskawindow.adsbygoogle || []).push({}); w oddzielnym garnku podsmażyć na oleju z oliwek ząbek czosnku, papryczkę chili i pokrojoną w paseczki paprykę. Ja zazwyczaj obieram paprykę ze skórki przy pomocy obieraczki ( od ziemniaków ) Dodać pół nalewki wody od makaronu i gotować pod przykryciem przez 5 minut . oddcedzić makaron, dodać go do garnka z papryką i dokładnie wymieszać wyjąć czosnek i papryczkę dodać serki
zielonacukinkawarzywami. To kolorowe i proste do zrobienia danie idealne dla całej rodziny. Kurczak z warzywami to bardzo uniwersalny posiłek. Filet z kurczaka z warzywami z dodatkiem ziemniaków lub ulubionej kaszy będzie super na obiad. Polecam też upiec to danie na grillu. Wystarczy składniki umieścić na metalowej tacce lub w dedykowanym do grilla naczyniu
AniaGotuje.plstron, razem z cebulą. Dolewamy odrobinę wody i dusimy około 1 godzinę. Finalnie mamy mięsko w przepysznym sosie, który możemy podać na wiele sposobów, u nas z ziemniakami. Cudo! :) Wioleta Gargula
MamaOskarkaliście czosnku niedźwiedziego oddadzą wspaniały aromat do sosu, jednocześnie nadal pozostaną w ładnym, zielonym kolorze. Gotowe danie podajemy ze świeżym, chrupiącym pieczywem. Świetnie sprawdzi się tu ryż lub ziemniaki. * ilość liści zależy od ich wielkości. Ja użyłam większych liści. Jednego gołąbka zawinęłam w 3 liście. Notes - czosnek niedźwiedzi najlepiej zbierać zanim pojawią się kwiaty - wtedy listki są delikatne i aromatyczne
Wędrówki po kuchnigarście miksu warzyw na patelnię z leśnymi grzybami* 1 czubata łyżeczka słodkiej czerwonej papryki sól i pieprz do smaku olej do smażenia posiekana zielona pietruszka kawałek żółtego sera *plastry ziemniaków, marchewka, cebula, leśne grzyby (można użyć wersji z pieczarkami) Przygotowanie: Frankfurtki kroimy i podsmażamy przez chwilę na oleju, doprawiając odrobiną soli i świeżo zielonym pieprzem. Następnie dodajemy dwie garści warzyw
Słodkie okruszki