Kiedy zostaje mi mięso i trochę rosołu robię taka potrawkę. To doskonałe danie na poniedziałek, bo robi się je szybko. Podaję z ziemniakami i buraczkami. Taką potrawkę lubią szczególnie moje dzieci, bo jest delikatna i zawiera groszek. Groszek u nas to warzywo numer jeden:) Składniki: około 300 g mięsa z rosołu (kurczak, indyk, królik) cebula 2 ogórki kiszone 2 szklanki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaZapraszam na aromatyczne i chrupiące pieczone ziemniaczki. Świetnie będą smakować jako dodatek do obiadu. Polecam Składniki: 1 kg młodych ziemniaczków 2 łyżki przyprawy do ziemniaków 2 łyżki oleju Przygotowanie: Ziemniaczki skrobiemy i myjemy. Następnie kroimy w cząstki i oprószamy przyprawą, mieszamy. Potem polewamy olejem i jeszcze raz mieszamy. Przekładamy do naczynia do pieczenia, wyrównujemy i przykrywamy (folią aluminiową albo
słodkie i nie tylko historie kulinarnetermoobiegu) lub 170 z termoobiegiem i pieczemy 45-50 minut. Po upieczeniu posypujemy porwanym/posiekanym koperkiem. Od razu podajemy. Same – lub ze świeżym pieczywem czy gotowanymi ziemniakami. Post Pieczone gołąbki – na dużą ilość osób pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakunalożyć na górę jajko sadzone i przykryć patelnię pokrywką. Smażyć przez ok. 1-2 minuty do czasu aż ser pod jajkiem się rozpuści. Przełożyć kotlety na talerz. Podawać np. ziemniakami z wody i surówką. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Kotlety z jajkiem sadzonym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeżydowskiej popularnym daniem szabasowym jest kugel – okrągła zapiekanka, która może występować albo w wersji na słodko, z makaronem i rodzynkami, lub robiona na sposób wytrawny, wtedy jest z ziemniakami i cebulą. W obydwu przypadkach ważnym składnikiem są jajka, pełniące rolę spoiwa zapiekanki. Kugel ziemniaczany robiliśmy już kilkakrotnie i jest to wspaniały dodatek do odświętnych dań, bardzo podobny do naszej
Niedzielny kucharzklasycznie – drobno posiekanej cebulki (można ją wcześniej podsmażyć, ja robię bez podsmażania lub z – zależy;) Kotlety mielone z pieczarkami podane z mizerią i puree z ziemniaków oraz koperkiem. Idealnie pasować będą także warzywa z patelni, warzywa grillowane, pieczone, buraczki tarte, kapusta wszelaka na ciepło lub zimno, surówki, np. surówka z marchwi, pora, rzodkiewki, cykorii, świeże sałaty, rozmaite mixy
Zasmakuj Kuchnipieprz papryka słodka olej do smażenia 3-4 łyżki bułki tartej + do panierowania Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Ostudzonego kalafiora rozdrobnić za pomocą tłuczka do ziemniaków i dodać do niego starty żółty ser. Następnie dodać jajka, posiekaną natkę z koperkiem, bułkę tartą, a także przyprawy i dobrze wyrobić. Formować kotlety i obtaczać w bułce tartej. Smażyć
talerz przyjemnościBardzo smaczna zupka krem. Dla mnie rewelacja, dokładnie mój smak. Dynię obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Ziemniaka obrać i pokroić. Marchewki obrać i pokroić, seler umyć i pokroić. Chili rozciąć, usunąć błonki i nasionka, oczyszczoną chili pokroić. Jeśli chcecie jeszcze bardziej ostrą można dodać dwie chili. ja miałam bardzo ostrą chili, więc jedna to było wystarczająco. Czosnek obrać
Kuchnia Pokoleńświeżymi pomidorami i z serem. Moim faworytem jest ta z pomidorami. Sałatki są tu ogromne i pyszne. Bardzo mi smakuje ta nicejska polędwicą z tuńczyka, jajkami przepiórczymi, kaparami, podpiekanymi ziemniakami i anchois. Fajna jest też ta grillowanym kozim serem z dressingiem malinowym i boczkiem. Teraz czas na to co uwielbiam, czyli makarony. Na naszym stole pojawiają się: trójkolorowe gnocchi (buraczane
Kulinarne przygody Gatityfasolę. Zalewamy woda tak przy przykryła zawartość garnka. Gotujemy dalsze 15 minut by sos zgęstniał. Podajemy z ulubionymi dodatkami np. kaszą, ryżem czy tak jak ja jadłam z ziemniakami. Posypujemy natką lub inną zielenią (np. szczypiorkiem). A w tle przepięknie wydana i świetna merytorycznie książka "Zielnik" wydana przez Marginesy
Dzieje kuchennej Wiewiórykieliszka, układamy na plastry ananasa, a dziurkę wypełniamy żurawiną. Półmisek wstawiamy do nagrzanego (200°) piekarnika na 10-15 minut. Podajemy z surówką z marchewki i jabłka, ryżem lub ziemniakami z wody
Kulinarne przemyslenianaczyniu żaroodpornym. Na górę sypiemy resztą sera. 👌 wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra- dół 180*C - 20 min. Można serwować z ziemniakami, ryżem lub makaronem. Wykonanie przepisu możecie zobaczyć też na video . Serdecznie zapraszam do oglądania. ŻYCZĘ SMACZNEGO! my social media: 🎬 YouTube 📷 Instagram 👫 Fanpage 💰 Dotacje W sprawach związanych z reklamą / współpracą prosimy
RITA food channelzgęstnieje i doprawiamy do smaku pieprzem oraz sokiem z cytryny. Do gotowego sosu przenosimy klopsiki i podgrzewamy jeszcze przez 2 min. Przed podaniem posypujemy czosnkiem niedźwiedzim. Podajemy z makaronem, ziemniakami lub kopytkami. Przepis bierze udział w konkursie Ambition
Kuchnia MagdaLenybyła to porcja w sam raz, tak że mogłam spróbować jeszcze innych rzeczy. Wspaniałe. Przyjaciółka zamówiła żeberka z sosem miodowo - orzechowym lub sosem BBQ (do wyboru) podane ze smażonymi ziemniakami i kapustą bawarską. Rozpływały się w ustach. Bardzo apetyczny widok. No i na koniec danie naszych mężów. Niewątpliwie zostało ono bardzo ciekawie podane i doskonale przygotowane. Porcja bardzo solidna. Danie
Karola gotujesolą i pieprzem. Wstawić do piekarnik nagrzanego do 180 stopni i piec przez 20-30 minut, lub do czasu aż będą na wpół miękkie. Jak zrobić zupę z pieczonych ziemniaków i pietruszki? W garnku rozgrzać oliwę z masłem i przesmażyć na nim drobno pokrojoną cebulę i czosnek wyciśnięty przez praskę. Gdy cebula się zeszkli dodać upieczone buraki i pietruszkę, wraz
Codzienne Gotowanie