Kasza bulgur z indykiem w sosie 202mięso miękkie dodać kilka łyżek keczupu ( u mnie ostrego), szczyptę pieprzu czarnego i majeranku ( wymieszać ), ewentualnie zrobić zasmażkę z mąki - dodać i gotować chwilę. Podałam do kaszy, ale z ziemniakami też będzie smacznie
Proste Potrawy
Jak dobrze upiec kurczaka – 5 sposobów 243trzeba go tylko mocno docisnąć, a od razu mięknie:-) Kurczak w cytrusach Kaczka najlepiej czuje się z jabłkami. Kurczak woli cytrusy. Nadziany pomarańczami, upieczony na złoto, podany w towarzystwie ziemniaków hasselback prezentuje się nadzwyczaj okazałe i wyśmienicie smakuje. Kurczak w marynacie zielonej bogini Wspaniała ziołowa marynata na bazie maślanki zmiękcza mięso i potem wystarczy 40 minut w nagrzanym mocno piekarniku
Niedzielny kucharz
Twarogowe trufle z oreo 208oreo 200 g mielonego sera twarogowego 100 g mlecznej czekolady Ciasteczka kruszymy na drobny pył (u mnie zadaniem tym zajął się malakser). Ser kilkukrotnie mielimy (ja użyłam praski do ziemniaków). Oba składniki łączymy ze sobą. Po wyrobieniu formujemy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego i wstawiamy je do lodówki na co najmniej pół godziny. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, obtaczamy
Smaki Na Talerzu
Zupa szparagowa z młodymi ziemniakami 310Zapraszam po jedną z pyszniejszych zup, jaką można ugotować wiosną i latem. Cudowna zupa szparagowa podana z młodymi ziemniakami gotowanymi w całości, w mundurkach. Zupa pachnąca słońcem i świeżymi warzywami! To przepis, który warto wypróbować. Jeśli zaś planujesz grilla, to nie ograniczaj się do przepisów na dania mięsne. Koniecznie zobacz jak zrobić zielone szparagi z grilla
AniaGotuje.pl
Młoda kapusta zasmażana 200tłuszczu to tylko masło i odrobina oleju. To taka dietetyczna kapusta i najbardziej mi smakuje jak nie jest rozgotowana, bo rozgotowana być nie powinna. Można jeść z młodymi ziemniakami lub po prostu z grzanką, maczając ją w powstałym sosie. Smakuje na ciepło jak i na zimno. Najlepsza na następny dzień. Młoda kapusta zasmażana Potrzebujemy 1 duża lub 2 mniejsze główki
Leśny Zakątek
Makaron z truskawkami 192sera białego półtłustego cukier, sól Sposób wykonania: Makaron gotujemy w osolonej wodzie al'dente. Z truskawek wykrawamy szypułki a następnie miażdżymy je za pomocą tłuczka do ziemniaków. Dodajemy śmietanę i cukier do smaku, mieszamy. Gorący makaron wykładamy na talerze. Posypujemy odrobiną cukry a następnie pokruszonym białym serem.Całość polewamy truskawkami ze śmietaną
Qchnia po prostu
Klopsy drobiowe gotowane na parze z kurkami 182smaku solą i pieprzem. Wrzucić klopsy i gotować 20 minut. Mąkę rozmieszać w śmietanie lub jogurcie wlać do gotującego się sosu i zagotować. Wymieszać. Dodać posiekany koperek. Serwować z ziemniakami lub kaszą. Bardzo smaczne danie a klopsy smakują cudnie
Kuchnia Pokoleń
„Owoce” Walencji 151okolicznych polach. Osobiście zazdroszczę tego, że Hiszpanie mają możliwość zbierania plonów przez cały rok i pozyskiwania świeżych warzyw i owoców. Nie jest niespodzianką to, że sadzi się tu ziemniaki, których mieszkańcy Walencji używają na potęgę, ponieważ na ich bazie przygotowuje się potrawy. Zaczynając od śniadań na kolacji kończąc. Cebule, grochy i fasole, pomidory, paprykę, warzywa korzeniowe, marchew, pietruszkę, seler. Niespodzianką
Gotuj po hiszpańsku
KREM Z BIAŁYCH SZPARAGÓW 149białych jest wyjątkowo smaczny., delikatny i pachnący wiosną. Bardzo go lubię za swoją prostotę w przygotowaniu i wyjątkowy smak. Polecam. SKŁADNIKI : 500 g białych szparagów 2-3 ziemniaki 2 cebula 1/2 l bulionu warzywnego 1 łyżka masła 1 łyżka gęstej śmietany sól, pieprz do smaku 1 ząbek czosnku parmezan do posypania
Kulinarne Fantazje Marioli
Bulion warzywny 196liści laurowych i kozieradki, którą uwielbiam ze względu na zapach i smak. Jest bardzo cenną rośliną zielną. O jej właściwościach piszę niżej. Składniki (na 1,5 litra bulionu): duży ziemniak lub 2 średniej wielkości 3 marchewki pietruszka 1/3 selera ok. 20 cm pora lub opieczona na blasze albo w płomieniu cebula 3 cm imbiru lubczyk (wiosną, latem i jesienią
Weekendy w domu i ogrodzie
Młoda kapusta na gęsto 175gęsto z koperkiem i zasmażką to proste, niewyszukane danie, które przygotowuję co roku w sezonie letnim. Kapusta jest delikatna w smaku, idealnie nadaje się jako dodatek do młodych ziemniaków i jajka sadzonego. Pysznie smakuje również z pajdą świeżego pieczywa posmarowanego masłem. Składniki: główka młodej kapusty (jeśli jest mała to dwie) pęczek koperku 3 łyżki śmietany (30%) 3 łyżki masła
e-PrzepisyKulinarne
Naleśniki z samych jajek z pastą z buraczków i ciecierzycy 163wyczyszczenia lodówki i przygotowania czegoś na szybko :D Często przygotowuję tego typu pasty głownie jako dodatek do pieczywa. Możliwa liczba kombinacji i zabawy smakami jest nieograniczona ;) Wersja z młodymi ziemniakami i śledziem solonym jest równie genialna ;) Tym razem postanowiłam wykorzystać pastę na ekspresowy obiad. W tej wersji podałam pastę z naleśnikami bez dodatku mąki. Szybko, zdrowo i smacznie. NALEŚNIKI
HealthyCreations
Kalafior zapiekany z boczkiem 150użyliśmy i został się. Kilka koncepcji było, ale ten pomysł wpadł nam od razu w oko. Powielajcie! Koniecznie! <3 Boskie połączenie smaków. Możecie do tego dodać kaszę, ryż, ziemniaki lub po prostu wystarczy świeże pieczywo <3 Składniki 1 średniej wielkości kalafior 200 g surowego boczku 4 ząbki czosnku 1 łyżka mąki kukurydzianej 1 szklanka słodkiej śmietany
R'n'G Kitchen
Wegańskie gołąbki z młodej kapusty, z ryżem, marchewką i wędzoną papryką 171poprzedniego dnia - choć w tym przypadku nie będzie już to wersja ani wegetariańska, ani tym bardziej wegańska. Jeśli lubicie takie nietypowe gołąbki, to spróbujcie także gołąbków z farszem z ziemniaków i dyni . Też są pyszne
Codzienna kuchnia niecodzienna
Żeberka z niespodzianką 327wyrazistym smaku, miękkie, a wszystko zatopione w pomidorowym sosie. Najlepsza do tego dania jest kiełbasa pikantna, która doda pikanterii. Ja dodałam kiełbasę z dzika. Żeberka można podawać z ryżem, ziemniakami, makaronem, kaszą lub kluskami. Jeżeli przygotowaliście Państwo danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Żródło Kuchnia Polsska Ewy Aszkiewicz Składniki
O kuchni z uczuciem