Pozywny,sycacy, zniewalajacy smakiem i swa prostota - klasyk kulinarny - omlet.Prostota dotyczy zarowno doboru skladnikow jak i samego wykonania.Trzeba wiedziec,ze w prostocie wlasnie tkwi sila wyrafinowanego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Uwielbiam wszystkie grzyby,a z racji latwego dostepu do pieczarek,te goszcza na moim stole najczesciej.Powstala juz na moim blogu malenka,ale smakowita galeria potraw z
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pyszny i bardzo elegancki sernik.Cudnie wygladal na wielkanocnym stole. Uswietni takze wszystkie inne swiateczne i rodzinne uroczystosci,takie jak chrzciny czy komunie.Sernik 3D,bowiem jest potrojnie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Lane kluseczki (Lane ciasto) to niewatpliwie jeden ze smakow dziecinstwa.Najczesciej plywaly w niedzielnym rosole z kurczaka.Zaden makaron im nie dorowna,bo zupa z ich dodatkiem jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zielona,bardzo wiosenna,pyszna i niezwykle delikatna w smaku zupa koperkowa.Troche zapomniana,choc bardzo polska.Dlatego gdy sie tylko pojawia pierwsze peczki koperku na targu,nie zastanawiaj
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Bulka tarta jest w naszej kuchni nieodzowna.To niezastapiony skladnik wszystkich panierek.Schaboszczak,knedle z owocami polane maselkiem z bulka tarta-nie do pomyslenia by moglo jej zabraknac.Proponuje
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sezon szparagowy w pelni.Oto moja szparagowa propozycja, wiosenny flammkuchen z zielonymi szparagami i fososiem.Przepis na tradycyjny flammkuchen znajdziesz tutaj:klik.Dzisiejsza wersja jest z pelnoziarnistej maki orkiszowej.Ma
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Grahamki,pyszne razowe buleczki,niegdys moje ulubione.Dzisiejsze lezace na sklepowych polkach sa w rozmiarze XXL-dziwnie ogromne,a i w smaku nie przypominaja dawnych grahamek.Majac w
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Polaczenie kaszy jaglanej i miesa mielonego znakomicie sie sprawdzilo juz w nadziewanycch baklazanach-klik.Nadzienie bylo soczyste,mieciutkie i bardzo smakowite.Dlatego pomyslalam ze tradycyjne mielone beda rownie smaczne.Nie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Wiosenna,zielona zupa krem na pozegnaie zbiorow czosnku niedzwiedziego.Koniec zachwytow nad jego urokami.Czosnek przekwitl bezpowrotnie,liscie zaczynaja zolknac.Zdazylam zebrac doslownie ostatnie kwiatki,sa jadalne tak jak
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Szparag -jarzyna doskonala.Delikatna,niskokaloryczna,bogata w substancje odzywcze od wiekow uwazane sa za jedno z najsmaczniejszych warzyw.Stare przyslowie mowi,ze" Kazde warzywo ma swoja pore roku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Tort niebanalny,tort na zyczenie.Takie smaki wybral maz do swojego tortu urodzinowego.Trzy warstwy najlepszego biszkoptu marchewkowego upieczonego z mielonych migdalow i przelozone pyszna kremowa masa o
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Szparagi to idealne warzywo do promocji zdrowia,okazuja sie bowiem prawadziwa skarbnica dobroczynnych skladnikow.Wiecej o ich wlasciwosciach zdrowotnych przeczytasz tutaj:klik.Po raz pierwszy udalo mi sie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zielone koktajle sa na topie.Duza dawka chlorofilu oczyszcza nasz organizm z nagromadzonych toksyn - przewod pokarmowy,krew i limfe,dzialajac jednoczesnie odkwaszajaco.Wspomaga przemiane materii,dostarcza solidna dawke
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Razowy aromatyczny chleb z lekkim miekiszem.Prazony slonecznik nadaje miekiszowi orzechowy posmak ,a jest go niemalo .Kolejny z serii chlebow Hamelmana.Chlebek jak widac na zdjeciach urodziwy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!