Kotlety mielone z dorsza-super smaczne 237Kotlety mielone mają rzeszę zwolenników.My lubimy właściwie wszystkie ,dlatego chętnie tworzę wciąż nowe wariacje na temat kotletów mielonych.Dzisiaj proponuję przepyszne kotleciki mielone z
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik dyniowy ze śliwkami 218Sernik dyniowy już na blogu prezentowałam z dodatkiem mleka kokosowego .Dzisiejsza wersja to typowo jesienne smaki - dynia,śliwka węgierka i orzechy laskowe.Przepyszna i bardzo aromatyczna kombinacja
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik z jabłkami i mango oraz kruszonką 241Jeden z tych serników,które mozna jeść bez końca.Cudownie aromatyczny,masa serowa bajeczna,ani za ciężka ani za zwięzła,rozpływająca się w ustach.Na serze ułożona
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Łosoś pieczony w pergaminie-na azjatycką nutę 200Ryba upieczona w pergaminie lub jak kto woli w "papilotkach"- to technika zapożyczona z kuchni francuskiej en papillote.Ryba przygotowana jest dzięki uwięzionej parze,która cyrkuluje
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Masełko dyniowe 173Sezon dyniowy w każdej kuchni dawno zaczęty i niech trwa!Dynia pieknie wygląda,rozbraja pomarańczowym kolorem i w dodatku zawiera mnóstwo cennych składników odżywczych.Sprzyja także
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Scones - orkiszowe z płatkami owsianymi 200Scones - bardzo często pojawiają się przepisy na te "dziwne",jak dla mnie bułeczki.Angielskie bułeczki,już sama nie wiem czy śniadaniowe,czy do popołudniowej herbatki,choć
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Orkiszowy chleb dyniowy na drożdżach z pestkami 219Zapraszam na bardzo smaczny,mięciutki w pięknym,intensywnym pomarańczowym kolorze chlebek dyniowy.Miłośnicy domowego pieczenia chleba i dynii nie powinni obojętnie przejść obok tego przepisu.Chlebek jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pieczeń rzymska z pieczarkami 190Pieczeń rzymska ,przez innych nazywana klopsem-wtedy najczęściej z jajkiem na twardo w środku- to taki wielki kotlet mielony.W dodatku dużo zdrowszy,bo nie smażony,a
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Szybka sałatka z czerwonej kapusty z pistacjami 226Czerwona kapusta jest dużo mniej popularna niż biała,a zasługuje na częstsze wizyty na naszych talerzach ,ze względu na unikalne właściwości prozdrowotne.Niezwykle bogata w witaminy,minerały
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa ogórkowa 251Zupa ogórkowa,klasyk kuchni polskiej.Bardzo zwyczajna,taka zupa na co dzień - prosta ,a przy tym wyjątkowo smaczna.Zupę przygotowałam na esencjonalnym wywarze z warzyw,bo to
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Smalec dyniowy z majerankiem 168Dodatek dyni nie tylko pięknie barwi i energetyzuje swym pomarańczowum kolorem,ale też z siermieżnego smalcu potrafi wyczarować wyrafinowane smarowidełko do chleba.Poniewaz dynia króluje w mojej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Schab duszony w sosie dyniowo-jabłkowym z majerankiem 188Dynia króluje w mojej kuchni.Poczyniłam mały zapasik i prawie każda potrawa ,którą teraz przygotowuję zawiera w swoim składzie to cudowne,energetyzujące pomarańczowym kolorem warzywo.Zapraszam na
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pizza-kości na Halloween 211Chrupiące kości z ciasta na pizzę,nadziewane pomidorami,salami i serem ,chyba nic lepszego nie znajdziesz dla głodnego wilkołaka ,czy wampira.Propozycja dla tych,którzy obchodzą Halloween
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mango-Apfel Strudel z ciasta filo 151Cienkie jak pergamin,neutralne w smaku,daje wiele możliwości,bo można go używać do przygotowania słodkich deserów,ale i do dań wytrawnych - ciasto filo.Wywodzi się z
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Orkiszowe pierogi z dynią 201Ze wyględu na walory zdrowotne orkisz coraz częściej zastępuje zniesławioną mąkę pszenną.Ponieważ już od kilku miesięcy nie używam mąki pszennej w ogóle to i
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!