POK CHOI,Bok Choi,Wok Choi(Brassica rapa) wystepuje pod wieloma nazwami,najczesciej jednak jako Bok Choi co znaczy konskie ucho (ze wzgledu na ksztalt lisci
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Knedle z truskawkami? Czemu nie? Tym bardziej ,ze na te klasyczne ze sliwkami trzeba tak dlugo jeszcze czekac.Przyznam ze z jablkami juz jadlam ,ale truskawkowe robilam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Rzodkiewki w tym roku obrodzily nadzwyczajnie.Wilgoci im nie brakowalo.Jesli znudzily sie Wam w plasterkach jako dodatek do kanapek,mam inna propozycje - surowke z rzodkiewek? Znacie? Jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Deser o smaku chalwy z truskawkami i pestkami granatu jest przepyszny.I to nie tylko dla wielbicieli chalwy.Wbrew pozorom nie jest tez wcale za slodki.Zreszta stopien slodyczy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Turbot to rarytas z Baltyku.Z wygladu przypomina fladre.Moze wazyc nawet 20 kg.Ze wzgledu na smak i konsystencje jest jedna z najbardziej cenionych ryb w Europie.Rarytasem jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pyszne,rozplywajace sie w ustach,dziecinnie latwe do zrobienia ciasto z owocami lata.Wykorzystalam tumorele,truskawki i jagody.Genialne smakuje takze z wisniami.Przepis bardzo stary, wlasciwie jest ze
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Czerwiec to pora kwitnienia czarnego bzu (Sambucus nigra).Przez lata zapomniany czarny bez wraca do lask.Krzew posiada drobne gwiazdziste kwiaty zebrane w rozlozyste baldachogrona wielkosci nawet
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Na letnie upalne dni nie ma nic lepszego niz lody.Niezastapiony smak maja wlasnie te domowe. Bardzo proste w wykonaniu i o ilez lepsze niz te kupne
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Przepiekny krzak czarnego bzu o ociemnobordowych lisciach i rozowych kwiatach gosci w moim ogrodzie kilka ladnych lat.Jednak dopiero w tym roku obsypal sie niezliczona iloscia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Nie uwierzycie,ze ciasto upieczone w calosci z maki pelnoziarnistej moze byc tak puchate, puszyste lekkie jak chmurka.Jest rewelacyjne i o ilez zdrowsze
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Mizeria z ogorkow to nesmiertelny dodatek do polskiego drugiego dania,szczegolnie w letnim okresie.Tani,latwo destepny,smaczny,a schlodzona mizeria smakuje wysmienicie w gorace dni lata
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jak panierowac-to z fantazja.Mozliwosci jest bardzo wiele.Za sprawa nietypowej panierki mozna zmienic codzienne nudne danie w cos zupelnie zaskakujacego.Proponuje dzis delikatna i smacza panierke marchewkowo-migdalowa.Pasuje
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Luksusowe buleczki sniadaniowe .Przy ich pieczeniu caly dom wypelnia sie cudownym rozanym zapachem .Buleczki bowiem pachna roza i maja delikatny rozany posmak .Niezwykle proste do
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pizza tez moze byc pelnowartosciowym posilkiem.Wystarczy uzyc maki razowej (zamiast bialej oczyszonej) na cieniutki spod,a salami zastapic ulubionymi warzywami.Tak naprawde ile pizza bedzie miala
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!