Zapraszam na zdrowszą wersję kotletów mielonych, tym razem z dodatkiem orzechów włoskich. Wersja nie tylko wzbogacona smakowo ale i odżywczo, ponieważ orzechy mają wiele cennych dla
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Tak przygotowana karkówka przypadnie do gustu osobom lubiącym mniej pikantne dania. Słodko-kwaśny sos nadaje karkówce zupełnie nowe oblicze. Taką karkówkę warto zrobić, choćby dla
Kuchcik gotujeChleb na zakwasie żytnim, polecany szczególnie początkujacym domowym piekarzom, a to ze względu na użytą do wypieku chleba sporą ilość zakwasu. Na początku przygody z
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Proste ciasto biszkoptowe z mega szybkim kremem do przełożenia i lekko chrupiącą polewą. ciasto: 6 jajek 1 1/2 szklanki cukru 1/1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku
Kuchcik gotujeNadal nie możemy się nasycić kapustą kiszoną , stąd dzisiejszy kapuśniak. Podstawą dobrego kapuśniaku jest smaczna kiszona kapusta. Korzystam jeszcze z jesiennych zapasów. Nie jestem kapuścianym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!bez śmietany Ile kuchni tyle jest pewnie i wersji na barszcz czerwony. Kolor niewątpliwie zachęca do jedzenia. Podpowiem co ja robię, aby taki kolor pozostał
Kuchcik gotujeSpaghetti Carbonara to danie stanowiące kwintesencję Włoch, pełne aromatów i posiadające kilka tekstur. Kremowa konsystencja sosu, chropowatość parmezanu i chrupkość boczku z dymnym posmakiem wzajemnie się
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Wszyscy uwielbiamy słodkości. Do kawy, na poprawę humoru, by podkreślić ważność wyjątkowych chwil. Ciasto, które nigdy się znudzi, lubiane przez wszystkich i pieczemy je okrągły rok
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!polska "czysta". Również bardzo tanie alkohole mogą zawierać większe ilości metanolu, polecam więc w miarę możliwości wybierać te o lepszej jakości. Przyczyna czwarta: wolne rodniki - to cząsteczki niszczące zdrowe komórki, nie da się uniknąć ich powstawania, można je jednak na bieżąco usuwać z organizmu. W tym celu stosujemy antyoksydanty (przeciwutleniacze). Duże ilości antyoksydantów znajdują się głównie w świeżych
Tanie przepisy studenckieNa śniadanie najlepsza jest kasza jaglana. Przez lata zapomniane i niedoceniane kasze na szczęście wracają do łask, a wartości zdrowotne kaszy jaglanej trudno przecenić. WARTOŚCI ODŻYWCZE
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Bitki schabowe, czyli schabowy w sosie własnym z dodatkiem cebuli - klasyk polskiej kuchni.Ten przepis potwierdza, że proste smaki są najlepsze. Jedynym warunkiem, by otrzymać intensywny i
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!witaminę C żelazo magnez cynk wapń Co będzie potrzebne do hodowli kiełków? 1l słoik gaza gumka recepturka letnia przegotowana woda 2 paczki dowolnych kiełków (dostępne są w sklepach z zdrową żywnością lub w dużych marketach) Hodowla: Dzień pierwszy Do słoika wsypujemy kiełki i zalewamy letnią przegotowaną wodą. Nakładamy gazę i gumkę recepturkę. Odstawiamy na noc. Dzień drugi Następnego dnia(...)przez kolejne dni, aż nasiona zaczną kiełkować. Jak można je jeść? Kiełki można jeść ze wszystkim i do wszystkiego. Ja osobiście używam ich do kanapek, sałatek i innych zdrowych przekąsek. Powodzenia
Truskawkowa FiestaUlubiona zimowa zupa grochówka - choć jest gęsta i bardzo pożywna wcale nie musi być ciężka i tłusta. W dzisiejszej grochówce groch zastąpiła ciecierzyca. Pierwszy raz stało
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Omlet z serem, a do tego grzanki z pastą z pomidorów to doskonałe danie na śniadanie jak i na kolację. Wykonanie jest proste i zapewniam, że
Kuchcik gotujeBabka zebra zachwyca swoim wyglądem to jest pewne,bo jeśli chodzi o smak to babka jak to babka,pomimo dodatku oleju i wody nie jest najwilgotniejsza.Polecam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!