Kolejną moją propozycją na smaczny obiad są pierogi z kaszą gryczaną. Długo nie miałam przekonania do pierogów z takim farszem, ale postanowiłam w końcu zrobić i
kuchnia doskifarsz mięsny: 500 g gotowanego mięsa z drobiu, 1 ostra papryczka, 3 ząbki czosnku, 1 łyżka tymianku, 3 łyżki masła, 200 ml bulionu, 440 g jogurtu
królestwo garówLubiący, a mamy nadzieję , że nie tylko, pokochają ten przepis na cykorię. Składniki 6 cykorii 6 plasterków szynki gotowanej 6 plasterków szynki prosciutto 3 łyżki masła
R'n'G KitchenJedzonko bardzo dobre zarówno na ciepło, np. jako obiad lub jako sałatka;) Jest to danie banalne, jednakże smakuje świetnie. Składniki: 200g ryżu, 1/2 papryki, 2 ogórki
Kuchnia Pełna Pasjinamoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę, oregano, koperek i majeranek. Wszystko doprawić solą, pieprzem i dokładnie wszystko wymieszać. Z mięsa uformować niewielkie pulpety i obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kotleciki z każdej strony. Po usmażeniu odłożyć na półmisek. Warzywa 6 średnich ziemniaków 3 średnie marchewki 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 pomidory 1 czerwona(...)podgrzać, a następnie dodać starty na tarce ser i stale mieszając podgrzewać na małym ogniu. Kiedy sos będzie już gęsty i ser rozpuszczony doprawić solą i pieprzem. Zapiekankę polać sosem już na talerzach. pulpety z indyka na pieczonych warzywach
O kuchni z uczuciemrodzaju omletu, tylko z piekarnika... Świetnie nadaje się na śniadanie, także takie na wynos. Dania Przekąska , Śniadanie Kuchnia Europejska , Śródziemnomorska , Wege Keyword finger food , jajka , omlet z cukinii , zapiekanka Porcje 3 porcje Czas przygotowania 10 minut Czas gotowania 20 minut Składniki 3 jajka (białka i żółtka oddzielnie) 1 szczypta soli himalajskiej , kłodawskiej lub morskiej (do smaku) 1 szczypta pieprzu(...)pokroić w drobne kawałki usuwając gniazdo nasienne. Pomidory suszone drobno posiekać. Wszystko wymieszać w misce razem z żółtkami dodając odrobinę pieprzu i rozpuszczone masło. Makaron shirataki podprażyć na suchej patelni, aby pozbyć się wody. W międzyczasie ubić białka z solą na sztywno. Makaron dodać do warzyw i wymieszać. Na koniec wymieszać wszystko delikatnie z ubitymi białkami. Masę przełożyć do kwadratowej
Modern Cave Girlłyżki masła, dodać cebulę i 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Zeszklić. Następnie dodać pieczarki i dusić do momentu aż odparuje nadmiar płynu. Doprawić solą i pieprzem. 3. Na patelni rozgrzać łyżkę masła. Dodać szpinak i 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Podsmażyć, doprawić solą i pieprzem. 4. Makaron podzielić na 3 części. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Na spodzie ułożyć(...)rumienić. Powoli wlewać mleko ciągle mieszając, a następnie dodać bulion. Mieszać i gotować aż sos zgęstnieje. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i imbirem. 6. Sosem polać zapiekankę i posypać startym serem. Włożyć na piekarnika i zapiekać 30 minut w temperaturze 180st.C
Danka PichciPotrawka z kurczaka z fasolką szparagową i orzechami Marchewka z groszkiem i kalafiorem Babka drożdżowa z czekoladą Biszkopt – przepis Skrzydełka kurczaka pieczone Prosty przepis na pizze Zapiekanka z jarmużem Zapiekanka makaronowa z mięsem i brokułami Wątróbka z jabłkiem i orzechami Kurczak pieczony w całości Pasztet ze szpinaku i kaszy jaglanej Pasztet z kaszy gryczanej Pasztet z soczewicy czerwonej Pesto(...)jajek Kotlety z kaszy jaglanej ze szpinakiem Pizza z boczkiem i serem feta Ziołowy omlet na parze z pomidorami Makaron po chińsku z omletem Pierogi z soczewicą Warzywa na patelnię Kopytka jaglane Omlet z jarmużem Surówka z kapusty pekińskiej z pieczonym burakiem, groszkiem i olejem lnianym Pierogi z kaszą gryczaną i serem Artykuł Tanie dania Marzec pochodzi z serwisu Dorota
Dorota Smakujenadała mu ostrego smaku. Jeżeli spodoba Wam się ten przepis, jednak mimo wszystko nie będziecie przekonani do użycia ostrej papryczki, doprawcie sos słodką papryką w proszku. Smacznego! Zobacz też: Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym Makaron z bakłażanem i boczkiem Przepis na pikantny makaron z chili i białą kiełbasą Drukuj przepis Porcji: 3-4 Czas gotowania: 30 minut Składniki 5 białych(...)oleju rzepakowego makaron Przepis 1 Czosnek siekamy, cebulę kroimy w kostkę, z papryczki chili pozbywamy się pestek i kroimy drobno. Składniki podsmażamy na oleju do zrumienienia na dobrze rozgrzanej patelni. 2 Kiełbasę wyciskamy z osłonek, rozdrabniamy i wrzucamy na patelnię. Kiedy mięso się podsmaży dodajemy przecier z pomidorów i dusimy około 15 minut. Na końcu doprawiamy do smaku solą
Kuchnia Bazyliicebula się zeszkli dodajemy do niej Nasze pieczarki, posypujemy wszystko solą i dusimy, aż odparuje cała woda z grzybów. Do większego naczynia wrzucamy jajka przeciśnięte przez sitko, pieczarki z patelni, 1 surowe jajko, 3/4 szklanki otrębów lub płatków owsianych, posiekany szczypiorek (ja dodałam jeszcze, troszkę zielonej pietruszki) wszystko razem dokładnie mieszamy rękoma i mocno doprawiamy pieprzem i solą. Z gotowej(...)Dietetyczne kotlety pieczarkowe, można modyfikować na wiele sposobów np. dodając świeżego koperku A jeśli nadal nie wiesz jak można wykorzystać pieczarki w swojej kuchni polecam zrobić pyszną ZDROWĄ ZAPIEKANKĘ ZIEMNIACZANĄ SMACZNEGO Artykuł DIETETYCZNE KOTLETY PIECZARKOWE pochodzi z serwisu
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwiizapiekankami mamy tak, że raczej za sobą nie przepadamy. Nawet nie jestem w stanie określić dlaczego. Nie i już. Ale tutaj wpadłam po uszy i jest miłość. Mocno czosnkowa i śmierdząca gorgonzolą. Składniki: - 400 g ulubionego makaronu - opakowanie mrożonego szpinaku - 4 ząbki czosnku - dwie średnie cebule - 100 g gorgonzoli - 50 g mozzarelli - 150 ml śmietanki 30% - garść pomidorków koktajlowych(...)łososia wędzonego - łyżka masła - sól, pieprz, gałka muszkatołowa Makaron gotujemy w moco osolonej wodzie al'dente. Odcedzamy i prelewamy zimną wodą. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek. Gdy się zeszkli dodajemy zamrożony szpinak. Przykrywamy i czekamy aż szpinak się rozmrozi od czasu do czasu mieszając. Dodajemy sól, pieprz i dusimy jeszcze chwilę. Cała woda powinna
Cook&LoveDziś szybki i pyszny omlet z serem korycińskim, prażoną cebulką i dodatkami . Prosto, a jakże smacznie. Ciekawy smak uzyskujemy dzięki dodatkowi sera korycińskiego. Uwielbiam go dodać do najróżniejszych zapiekanek, mięs (klik) , a nawet do pizzy (klik) . Jeśli jeszcze nie próbowaliście sera korycińskiego, to polecam Wam Ser Koryciński Swojski Bielec Składniki: 3 jajka 1 łyżka jogurtu naturalnego plaster (grubszy) sera(...)pomidora i posiekany szczypiorek Przygotowanie: W miseczce łączymy widelcem jajka z jogurtem, dodajemy pokrojony w kostkę plaster sera korycińskiego i łyżkę prażonej cebulki, mieszamy. Masę wylewamy na lekko natłuszczoną patelnię. Całość po wierzchu doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Smażymy na małym ogniu pod przykryciem (ser powinien ładnie się topić). Na koniec dosmażamy już bez przykrycia. Podajemy z dowolnymi dodatkami
Słodkie okruszkiPołączenie kaszy jaglanej, szpinaku, czosnku i soczewicy pod pierzynką z mozzarelli dało pyszny efekt. Paprykowe kolory tylko zachęcały do skosztowania dania, które wcale nie jest pracochłonne. Te małe paprykowe zapiekanki mogą być daniem samym w sobie lub dodatkiem do mięs. Zachęcam do wypróbowania! Składniki na 2 porcje: 2 kolorowe papryki 1 szklanka kaszy jaglanej 200g świeżego szpinaku(...)łyżki oleju Wykonanie: umyte papryki przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne, podgotować w lekko osolonej wodzie przez 5-8 minut.Wyjąć z wrzątku, przełożyć na talerz. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić umyte liście szpinaku, podsmażyć, dodać kaszę jaglaną oraz soczewicę i ząbki czosnku. Całość podlać wodą, dusić pod przykryciem do miękkości. Przyprawić do smaku. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć
Raj dla PodniebieniaUwielbiam zapiekanki, te z warzywami, mięsem, rybami, z ryżem , makaronem czy kaszami. Zawsze jest okazja by zrobić to szybkie i łatwe danie dla całej rodziny. Dziś zapraszam na zapiekankę z kurczakiem tikka i makaronem. Smacznego Przypominam o KONKURSIE SKŁADNIKI dla 4 osób 1 filet z kurczaka Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego(...)marchewki 2 łyżki pasty tikka Olej do smażenia np rzepakowy 3 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu PRZYGOTOWANIE: Kurczaka myję, kroję w kostkę, doprawiam a następnie na rozgrzaną patelnię wylewam olej, smażę na rumiano. Pod koniec podlewam sosem sojowym. Duszę ok 2 minut. Warzywa myję a następnie za pomocą przyrządów do makaronu warzywnego, robię cienkie nitki. W garnku rozstapiam masło
Gotowanie Patki