zapiekanka z patelni - 3013 przepisów (strona:67/201)

Zapiekanka śniadaniowa ( z batatami, boczkiem, brukselką) 167

chleba i jajecznicy??? (tak na marginesie mi jajecznica się nie nudzi, mogę ją jeść 7 dni w tygodniu. Szybka, pyszna, sycąca, tak jak lubię). Dlatego dzisiaj przepis na pyszną zapiekankę śniadaniową , dzięki której możecie urozmaicić swoje poranne i nie tylko menu. W środku same zdrowe rzeczy: bataty, brukselka, cebula, boczek Dodałem także płatki drożdżowe, które nadają jej fajny serowy posmak(...)mleka sól i pieprz 1 łyżka czosnku granulowanego jajka bazylia oregano tymianek szpinak Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C. Boczek tniemy na odpowiadające nam paski i podsmażamy na patelni. Jak boczek będzie gotowy to karmelizujemy na tym samym tłuszczu cebulkę. Następnie pokrojone bataty wrzucamy do naczynia żaroodpornego, skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, posypujemy bazylią, oregano

PaleoLife
Zapiekanka ze szpinakiem, kaszą jaglaną i kurczakiem 324

/dominował czosnek:)/) serek wiejski lekki jajko sól, pieprz wg. smaku ząbek czosnku odrobina oleju ryżowego firmy Oleofarm Sposób przygotowania: Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu na teflonowej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, dodajemy rozduszony ząbek czosnku, smażymy, aż się zezłoci dodajemy szpinak, smażymy mieszając, aż się rozmrozi, a woda wyparuje przyprawiamy szpinak wg. smaku wrzucamy pokruszonego/pokrojonego kurczaka dodajemy kaszę(...)przekładamy naszą mieszankę do żaroodpornego naczynia serek wiejski i jajko miksujemy lub blendujemy (ja zmiksowałam bo nie chciało mi się wyciągać blendera;p) na wierzch wylewamy powstałą mieszankę wstawiamy zapiekankę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 3 minut (aż góra się zetnie i zarumieni;)) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Zapiekanka z bułki paryskiej z kurczakiem 300

sera mozzarella w bloku sól do smaku pieprz do smaku szczypta gałki muszkatołowej Wykonanie dania: Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, tak samo umytego pora. Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą, wrzucamy mięso, oprószamy suszoną natką pietruszki, przesmażamy 3 minuty, po czym dodajemy pora i całość dusimy do miękkości, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. W wysmarowanym masłem żaroodpornym(...)porem, na wierzchu posypujemy pokrojonym w kostkę pomidorem. Sos: Jajka miksujemy z mlekiem doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową, wrzucamy starty na tarce ser mozzarella, sosem zalewamy zapiekankę. Wkładamy do nagrzanego do 190*c piekarnika, zapiekamy 20 minut, podajemy gorącą po wyjęciu z pieca. Życzę smacznego

Wanilia i Kardamon
Zapiekanka szpinakowa z cukinią 272

Zapiekanka wegetariańska na obiad lub kolację. Może być to fajny dodatek dodatek do mięsa lub ryby. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 6 Składniki: 350 g szpinaku mrożonego 250 g cukinii 125 g sera mozzarella 100 g ryżu 330 g jogurtu greckiego 4 jajka 3 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżka oregano 1 łyżeczkę pieprzu szczyptę(...)gałki muszkatołowej 2 łyżeczki soli Przygotowanie: Ugotować ryż i ostudzić. Szpinak można rozmrozić wcześniej lub rozgrzać 1 łyżkę oliwy na patelnie, wrzucić kostki zamarzniętego szpinaku i smażyć około 10-15 minut. Następnie dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy (gałkę muszkatołową, pieprz i 1 łyżeczkę soli). Cukinię pokroić w półplasterki i dodać

KuchniaWeDwoje.pl
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami + niespodzianka 139

weekend postanowiłam przygotować zapiekankę - jeden z moich smaków dzieciństwa, którą często przygotowywałyśmy  w domu z moją siostrą. Zapiekanka jest łatwa i stosunkowa szybka w przygotowaniu. Farsz można przygotować jakiś czas wcześniej, a wstawić do zapieczenia tuż przed podawanie, Ponadto jest tania, zawiera jedynie kilka podstawowych produktów, jest bardzo smaczna i sycąca. Myślę, że polubią ja np. studenci, lub inne(...)200ml śmietany 1 jajko 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz słodka i ostra papryka starty żółty ser tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Makaron ugotować al dente, odcedzić i odstawić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, przesmażyć na nim cebulę, po chwili dodać kiełbasę, gdy cebula się zeszkli, a kiełbasa ładnie przyrumieni, dodać pieczarki, smażyć aż grzyby zmiękną.  W międzyczasie przygotować zalewę

Codzienne Gotowanie
Zapiekanka ziemniaczana z karkówką i kapustą 122

Zapiekanka ziemniaczana z karkówką i kapustą to świetny sposób na pyszny i szybki obiad dla całej rodziny. Kawałki mięsa z kapustą na ziemniakach przykryte zapieczonym serem to treściwy posiłek idealny na chłodniejsze dni :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 0,5 kg karkówki 6 średnich ziemniaków 300 ml śmietany 12% 1-1,5 łyżki ulubionej przyprawy do mięsa 2 ząbki czosnku(...)mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie, karkówkę kroimy w plastry a następnie w poprzek na cieniutkie mniejsze kawałeczki, obsypujemy przyprawą i odstawiamy na chwilę, kapustę drobno szatkujemy, na patelnię dodajemy olej i smażymy mięso wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, usmażone mięso przekładamy naczynia żaroodpornego, na pozostałym po mięsie tłuszczu smażymy kapustę, pieprzymy i solimy, następnie dusimy pod przykryciem

Blog kulinarny S9.PL
Piątek: Zdrowy Alfred, czyli pasta Alfredo inaczej 164

historyczna otoczka. Wszystko jest kwestią marketingu:) Dzisiaj pasta Alfredo żyje swoim życiem i niewiele ma wspólnego z prostym makaronem z miękkim parmezanem i masłem. Amerykanie przekształcili ją w zapiekankę z dużą ilością sosu śmietanowo-serowego, coś w rodzaju mac&cheese. Danie pyszne, ale mocno kaloryczne. Ostatnio modny zrobił się zdrowy Alfred, bez niepotrzebnych kalorii. I takie jest też nasze(...)międzyczasie zagotuj wodę na makaron. Dobrze posól (woda powinna smakować jak woda morska), wsyp do niej penne. Gotuj 8 minut. Odcedź. Krok 3 Rozgrzej 2 łyżki masła na patelni, posiekaj w plastry pieczarki, wrzuć na rozgrzaną patelnię, posól i smaż na dość mocnym ogniu, aż grzyby się zrumienią. Zdejm z patelni. Krok 4 Przełóż patelnię z powrotem na palnik, wyłóż

Niedzielny kucharz
Zapiekanka z cukinii i gotowanego mięsa 117

tego szczypta cynamonu do mięsa i sosu, o którym nie możecie zapomnieć :) Inspirowałam się przepisem z Kuchni Lidla , gdzie w roli głównej były bakłażany i mięso mielone. Swoje zapiekanki zrobiłam w dwóch malutkich naczynkach ceramicznych, ale śmiało można w jednej dużej. Bardzo polecam! Składniki: 2 cukinie 450 g gotowanego mięsa z rosołu 1 kulka mozzarelli 2 cebule olej/oliwa pieprz, sól(...)skropić oliwą z oliwek, oprószyć solą i ugrillować. Odłożyć na bok. Mięso z rosołu zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na złoto na patelni. Do zmielonego mięsa dodać połowę podsmażonej cebuli (resztę cebuli zostawić w rondelku), pokrojoną w kostkę mozzarellę oraz przyprawy: 5 g oregano, szczyptę cynamonu, sól i pieprz. Wymieszać. Do podsmażonej cebulki

Kocham..lubię..gotuję..
Zapiekanka warstwowa z topinamburem i pieczarkami 120

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Bazą dzisiejszego dania będzie topinambur - dość egzotyczne warzywo (przynajmniej dla nas) o specyficznym smaku. Jeśli

Związek na patelni
Zapiekanka z sezonowych warzyw 112

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Związek na patelni
Wielkanocna babka ziemniaczana (Gattò di patate) 111

Wielkanocna babka ziemniaczana - idealna na świąteczny stół. Pieczona z dodatkiem szynki, żółtego sera, szpinaku, szczypiorku i natki pietruszki. Idealna od razu po przygotowaniu lub

La grande e la piccola cuoca
Poniedziałek: Zapiekanka z kapusty, ryżu i indyka 131

danie będące fundamentem fińskiej kuchni na równi ze śledziem. Jest bardzo łatwe do zrobienia i zaskakująco pyszne. Polecamy wszystkim amatorom kapusty, jako miłą odmianę od kapuśniaków, łazanek i bigosów. Zapiekankę można przyrządzić z każdym rodzajem mielonego mięsa. My zrobiliśmy kapustę z indykiem. Przepis pochodzi z bloga Savorylotus.com Składniki: ½ główki kapusty (2 szklanki posiekanej) 250 g mielonego indyka 1 szklanka ryżu(...)łyżki masła, wsyp na rozgrzany tłuszcz. Smaż na średnim ogniu przez 2 minuty mieszając kapustę. Przykryj rondel, zmniejsz ogień i duś kapustę przez 10 minut. Krok 3 Rozgrzej na patelni łyżkę masła. Wysyp na nie drobno posiekaną cebulę. Smaż mieszając od czasu do czasu przez 5 minut. Krok 4 Dodaj do cebuli mielone mięso. Smaż na dość intensywnym ogniu rozdrabniając

Niedzielny kucharz
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, pieczarkami, pomidorami i mozzarellą 106

Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, suszonymi pomidorami, pieczarkami i cebulą, zapiekana pod warstwą z świeżych pomidorów i mozzarelli posypanej obficie oregano jest po prostu boska! Jeżeli kochacie kuchnię włoską, to koniecznie musicie spróbować. Przygotowuje się ją dosyć szybko i jest niesamowita w smaku. SKŁADNIKI 300 g makaronu fusilli 350 g piersi z kurczaka oliwa 1 duża cebula 200 g pieczarek(...)dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany odcedzić i zostawić w garnku. Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę i przełożyć do głębokiej patelni. Mięso polać oliwą, przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem, po czym smażyć mieszając od czasu do czasu. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do mięsa i nadal smażyć. Na koniec

Passions hobbies life
Zapiekanka ziemniaczana z szynką i pieczarkami 233

Dziś przepis będzie archiwalny, gdyż od kilku dni walczę z gorączką i niewiele jestem aktualnie w stanie ugotować. Odpowiednio do mojego stanu dobrałam też charakter dania - zapiekanki są proste, robią się same i nie wymagają myślenia. Idealnie ;)Składniki:- 6 ziemniaków- 2 cebule- 6 pieczarek- 1 opakowanie szynki szwarcwaldzkiej- 2 ząbki czosnku- 100 g startego żółtego sera- 2 kulki mozarelli(...)oczkach tarki. Mamy teraz czas na przygotowanie sosu - w misce mieszamy razem śmietanę, jajko, cały starty żółty ser i wszystkie przyprawy. Gdy nasz sosik się przegryza, szynkę wrzucamy na patelnię, na niewielką ilość tłuszczu. Powiecie, że wędzonej szynki się nie smaży, a ja powiem, że to rewelacyjnie uwydatnia jej smak ;) Podsmażamy tak, by tylko lekko się zarumieniła, nie chcemy

Kulinarne zapędy Kokosa