zapiekanka z patelni - 3013 przepisów (strona:73/201)

Boeuf bourguignon 181

innych moich przepisów: – boeuf strogonow – wołowina duszona w ciemnym piwie – gulasz wołowy z czerwonym winem – polędwiczki z szynką parmeńską – królik w winie – pulled pork – gicz cielęca w warzywach – zapiekanka ziemniaczana z warzywami i serem halloumi – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść na diecie Przygotowanie : ok 3,5 h Ilość porcji : 3-4 porcje Składniki(...)obsmażenia mięsa na oleju. Wołowina powinna być pokrojona w większą kostkę o boku ok 3-4 centymetrów. Wołowinę usmażcie na oleju w 2 częściach, położenie takiej ilości mięsa na patelni spowoduje że się udusi a nie usmaży. Wołowina powinna być obsmażona z każdej strony, wystarczy aż zrobi się szara i nie będzie widać surowych elementów. W czasie smażenia pokrój marchewkę

nietylkopasta.pl
Zapiekanki meksykańskie 80

Zapiekanki meksykańskie Chrupiące i pikantne zapieksy, które można także po upieczeniu podzielić na mniejsze porcje i podać na przyjęciu jako pyszną przekąskę.     Składniki: Bagietki lub podłużne bułki Farsz: 350g mielonego mięsa wołowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka (lub po około 1/3 papryki czerwonej, żółtej i zielonej) 1-2 papryczki chilli 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej(...)kosteczkę *** *** Papryki kroimy w kostkę, a papryczkę chilli drobno siekamy *** *** Przygotowujemy farsz: na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy drobno pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty czosnek. Dodajemy mięso i smażymy ciągle mieszając, do momentu aż straci surowy kolor *** *** Następnie dodajemy pomidory, zalewamy bulionem, mieszamy i zagotowujemy. Patelnię przykrywamy, zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez około 10 minut. Po tym czasie dokładamy

Blog z Apetytem
Ryba zapiekana z pieczarkami i serem 122

rozgrzanej patelni. Po usmażeniu przekładamy do naczynia żaroodpornego lub blachy do pieczenia tak, by zakryć filetami dokładnie cały spód. Ryby smarujemy grubą warstwą ketchupu, obsypujemy obficie pieczarkami, a następnie startym serem i całość przykrywamy grubą pierzynką z natki pietruszki. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po zapieczeniu całość można kroić jak zapiekankę

sierotka maRysia w kuchni
Makaron z sosem serowym 195

zapiekanki, na którą przepis znajdziecie na blogu jeszcze w tym tygodniu. Serdecznie zapraszam do wypróbowania. Makaron jest delikatny, smaczny ale przede wszystkim prosty! Składniki: * makaron * 2 plasterki wędzonego boczku (opcjonalnie) * zioła prowansalskie * sól i pieprz * 200g startego żółtego sera * 2 łyżki mąki * około pół szklanki mleka * 3 łyżki masła Makaron gotujemy al dente. Masło powoli rozpuszczamy na patelni, po czym

Klasyka Gotowania
Batatowa zapiekanka z burakiem, gruszką, wędzonym tofu i czerwonym pieprzem. Pod wegańskim serkiem cebulowym. 200

wyciągamy zapiekankę z piekarnika i wykładamy warstwę batatowo-kokosową. Na górę wbijamy pozostałe kawałki tofu. Posypujemy kuleczkami czerwonego pieprzu. Możemy też udekorować pozostałymi (o ile zostaną) plasterkami buraka. 12. Wkładamy do piekarnika na kolejne 15 minut. cebulowy serek wegański Odcedzamy orzechy. Blenderujemy nerkowce z resztą składników. Podajemy z serkiem cebulowym. Można też posypać kawałkami zarumienionej wcześniej na patelni gruszki

Fill The Bowl
Wędzona mozzarella zapiekana w liściach cytryny ( provola al limone ) 149

SKLADNIKI500 g wędzonego białego sera mozzarella16 świeżych liści cytryny ( tylko  ekologiczne )wykałaczki  SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPokroić biały ser na szerokie plastry i przy pomocy 2 wykałaczek

zielonacukinka
Zapiekanka ziemniaczana 775

zapiekanka ziemniaczana, którą zrobiłam wczoraj na obiad. Wyszło jej tyle, że nie wiem, czy dziś ją dokończymy. Jest to wiec nie tylko smaczne, ale i niedrogie danie. Naprawdę polecam. Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i kiełbasą Potrzebujemy: 1,5 kg ziemniaków 30 dag boczku parzonego 1 laskę dobrze przyprawionej, np. czosnkowej kiełbasy 2 cebule 4 ząbki czosnku (lub mniej, jeśli(...)Czosnek siekamy drobno i dodajemy do cebulki. Kiedy miękkie, zdejmujemy z ognia. Kiełbasę kroimy w plastry. Jeśli jest podsuszana, to już jej nie smażymy, jeśli nie, przesmażamy ją na patelni. Naczynie żaroodporne natłuszczamy i wykładamy pierwszą warstwę ziemniaków. Na to układamy cebulkę z czosnkiem, kiełbasę i boczek. Czynność powtarzamy. Na drugiej warstwie boczku układamy jeszcze raz ziemniaki - to powinna być

Ratunku obiad
Parówkowe serce w ramce 124

Dzień Dziecka) lub po prostu bez okazji Jest łatwe w przygotowaniu, niedrogie i ładnie wygląda na talerzu. Zapraszam!   Na śniadanie polecam… ** Sałatkę Caprese ** Pastę z paluszkami krabowymi ** Zapiekankę z cukinią ** Mini tortille z papryką i ogórkiem   Składniki na 1 porcję: 3 parówki 1 jajko mały kawałek świeżej papryki (ok. 20 g, użyłam czerwonej i zielonej) plasterek wędliny(...)wody oraz posiekaną paprykę, wędlinę i ser. Dopraw solą i pieprzem. Z parówek usuń osłonki. Przekrój je nożem wzdłuż pozostawiając z jednej strony ok. 1,5 cm koniuszka. Na patelnię wlej olej, następnie połóż dwie parówki – ich ramiona rozchyl tak, by stworzyły kwadrat. Miejsca, gdzie się stykają zepnij wykałaczkami. Rozcięte „ramiona” trzeciej parówki wygnij tworząc serce i również zepnij wykałaczką

Kulinarny S.O.S.
Parówkowe serce w ramce 124

Dzień Dziecka) lub po prostu bez okazji Jest łatwe w przygotowaniu, niedrogie i ładnie wygląda na talerzu. Zapraszam!   Na śniadanie polecam… ** Sałatkę Caprese ** Pastę z paluszkami krabowymi ** Zapiekankę z cukinią ** Mini tortille z papryką i ogórkiem   Składniki na 1 porcję: 3 parówki 1 jajko mały kawałek świeżej papryki (ok. 20 g, użyłam czerwonej i zielonej) plasterek wędliny(...)wody oraz posiekaną paprykę, wędlinę i ser. Dopraw solą i pieprzem. Z parówek usuń osłonki. Przekrój je nożem wzdłuż pozostawiając z jednej strony ok. 1,5 cm koniuszka. Na patelnię wlej olej, następnie połóż dwie parówki – ich ramiona rozchyl tak, by stworzyły kwadrat. Miejsca, gdzie się stykają zepnij wykałaczkami. Rozcięte „ramiona” trzeciej parówki wygnij tworząc serce i również zepnij wykałaczką

Kulinarne S.O.S.
Torcik boloński , pyszna zapiekanka 125

Torcik boloński , pyszna zapiekanka Torcik boloński , to pyszna zapiekanka , podana w odrobinę zabawny sposób. Doskonale trafia w gusta dzieci , moje były zachwycone sposobem podania i smakiem. Prosty w wykonaniu , może być przyrządzony dzień wcześniej i odgrzany . Polecam Składniki : 0,5 kg mięsa mielonego mała marchewka 1 mała cebula 1 puszka pomidorów 1,5 łyżeczki bazylii 2 ząbki czosnku 1 szklanka(...)smaku sos beszamelowy : przepis tutaj starty , żółty ser do posypania paczka makaronu rurki o bardzo dużym przekroju ( im większe tym lepsze – np cannelloni ) Mięso mielone podsmażamy na patelni , razem ze startą na tarce marchewką i posiekaną drobno cebulką . Kiedy mięso się ze-złoci , dodajemy wyciśnięty praską czosnek i wlewamy pomidory z puszki , sok ,cukier , sól , bazylię i ostrą paprykę

Ogrodnik w podróży
Zapiekanka z kabaczka i mielonego mięsa. 99

MISKI, POSYPAĆ ODROBINA SOLI I ODSTAWIĆ NA BOK, ABY WYPUŚCIŁ SOK. W MIĘDZYCZASIE OBRAĆ I POKROIĆ W KOSTKĘ CEBULE, CZOSNEK PRZEPUŚCIĆ PRZEZ PRASKĘ LUB ZETRZEĆ NA TARCE. NA PATELNI ROZGRZAĆ DUZĄ ŁYŻKĘ OLEJU I NA GORĄCYM ZBRĄZOWIĆ MIĘSO. DO LEKKO PODSMAŻONEGO MIĘSA DODAĆ CEBULE I CZOSNEK, SMAŻYĆ DO MOMENTU AZ CEBULKA SIĘ ZESZKLI. NASTĘPNIE DODAĆ PRZYPRAWY I KONCENTRAT POMIDOROWY. DOBRZE(...)ŚCIERECZKI LUB REKI. POLOWE KABACZKA WYŁOŻYĆ NA DNIE NACZYNIA ŻAROODPORNEGO, NA WARSTWĘ KABACZKA WYŁOŻYĆ CALE PODSMAŻONE MIĘSO I PRZYKRYĆ RESZTĄ KABACZKA. POMIDORY POKROIĆ W PLASTRY I UŁOŻYĆ NA WIERZCHU ZAPIEKANKI. JAJKA ROZMĄCIĆ W MISECZCE, OSOLIĆ I DODAĆ ŚMIETANĘ. CALOSC DOBRZE WYMIESZAĆ I DODAĆ STARTY SER. PONOWNIE DOBRZE WYMIESZAĆ. GOTOWY SOS WYLAĆ NA WIERZCH ZAPIEKANKI, RÓWNOMIERNIE GO ROZPROWADZAJĄC. PIEC W NAGRZANYM

Pani M - kuchnia smakowita
Sałatka z serem halloumi i winogronami 135

zapiekanek i innych potraw. Składniki: ok. 80 g rukoli 150 g sera halloumi ok. 10 szt. pomidorków koktajlowych ok. 7-8 szt. winogron czerwonych garść orzechów włoskich Sos: 3 łyżki oliwy 1-2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka miodu sól, pieprz Wykonanie: Ser halloumi kroimy na plasterki grubości około 1 cm. Smażymy na rozgrzanej patelni

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z serem halloumi i winogronami 135

zapiekanek i innych potraw. Składniki: ok. 80 g rukoli 150 g sera halloumi ok. 10 szt. pomidorków koktajlowych ok. 7-8 szt. winogron czerwonych garść orzechów włoskich Sos: 3 łyżki oliwy 1-2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka miodu sól, pieprz Wykonanie: Ser halloumi kroimy na plasterki grubości około 1 cm. Smażymy na rozgrzanej patelni

Kuchnia MagdaLeny
Zapiekanka.ze schabu.i.makaronem 175

www.skworcu.com.pl/1519,czosnek-granulowany-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html  1 łyżka papryki czerwonej skworcu https://www.skworcu.com.pl/317,papryka-mielona-slodka-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html  Sól i pieprz do smaku  1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżka ketchupu  Sos do zapiekanki:  200 ml jogurtu naturalnego 3 łyżki ketchupu pikantnego  1 jajko 1 łyżka wody  15 dag sera żółtego tartego  Sól i pieprz do smaku  Przygotowanie:  Makaron(...)dente.  Mięso myjemy, kroimy w kostkę. Składniki marynaty łączymy ze sobą. Dokładnie nacieramy mięso. (Jeśli mamy czas mozemy pozostawić w lodówce na ok 30 min). Na rozgrzaną patelnię wykladam mięso. Smażymy na rumiano. Do naczynia żaroodpornego przekładam makaron,mięso,pokrojone w kostkę ogorki,drobno posiekany koper. Składniki sosu łączę ze sobą. Polewam całość. Na wierzch posypuję drobno porwaną mozarellą

Gotowanie Patki
Zapiekanka z mięsem mielonym i ziemniakami 129

patelni podsmażamy na oleju pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy mięso i smażymy chwilę. Po czym dorzucamy pokrojone pieczarki i starte na tarce ogórki. Smażymy jeszcze chwilę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość mieszamy i przekładamy do naczynia. Posypujemy startym żółtym serem. W garnuszku roztrzepujemy jajka ze śmietaną i przyprawami - solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Masę rozlewamy na zapiekankę. Pieczemy

Krokusowy Dom