z mascarpone - 5500 przepisów (strona:136/367)

Eklerki z kremem śmietankowym i truskawkami 99

Składniki na 12 sztuk: 60ml mleka 65ml wody 1 łyżeczka cukru Królewskiego szczypta soli 65g masła 100g mąki pszennej 2 duże jajka Krem: 125ml słodkiej śmietanki 30% 125g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Królewskiego Skórka obrana z połowy limonki i 1 łyżka soku z limonki ¹∕₃ roztopionej białej czekolady Dodatkowo: Truskawki (połówki) Posiekane pistacje Suszone płatki bławatka Mięta Sposób przygotowania(...)nagrzanego do 190°C i pieczemy do mocnego zrumienienia, ok 25-30 minut. Upieczone przekładamy na kratkę i czekamy aż ostygną. Ścinamy sam wierzch eklerków. Krem: Śmietankę, cukier puder, mascarpone oraz sok i skórkę otartą z wyparzonej i wyszorowanej limonki przekładamy do wysokiego pojemnika i ubijamy na gęsty krem. Pod koniec ubijania dodajemy zimną, ale lejącą białą czekoladę. Przekładamy

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto zebra bez pieczenia 177

ciasto bo mi zostało troszkę sera we wiaderku . składniki 5oo ml śmietany 36 procentowej 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka ,żelatyna kakao 2 łyżki 1 opakowanie 250 g mascarpone herbatniki,ser biały we wiaderku miałam 750g tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i herbatnikami . ser biały wymieszać z cukrem pudrem i galaretką przezroczystą. Potem dodajemy mascarpone i ubitą śmietanę wcześniej .Wszystko

Moje Wyroby
Mini papryczki z mięsem mielonym w sosie pomidorowym 105

łyżeczka czerwonej słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka majeranku 1 szklanka(250 ml) bulionu drobiowego lub warzywnego 1 szklanka (250 ml) passaty pomidorowej szczypta cukru 1 kopiasta łyżka serka mascarpone do zagęszczenia sosu Z papryczek odcinamy górną część i oczyszczamy papryczki z gniazd nasiennych. Do mięsa mielonego dodajemy przyprawy, jajko, posiekaną drobno cebulę i bułkę tartą. Całość dokładnie mieszamy(...)wkładamy przygotowane papryczki i krótko obsmażamy z każdej strony. Następnie wlewamy wodę i passatę pomidorową, doprawiamy odrobiną cukru i gotujemy pod przykryciem około 30 minut.  Na koniec serek mascarpone mieszamy z kilkoma łyżkami gorącego sosu i wlewamy do potrawy. Całość mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.  Smacznego :)  Podaje z ryżem

Andzia Pichci
Ciasto z Truskawkami i Masą Śmietanową 99

jajka 70 g cukru 120 g mąki 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Należy upiec dwa takie biszkopty. MASA 500 ml śmietany kremówki 250 ml serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru DODATKOWO 300 g truskawek Wykonanie Jajka wyjąć z lodówki minimum 30 minut wcześniej, by nabrały temperatury pokojowej. Białka ubić na sztywną piankę, ciągle ubijając stopniowo dodawać cukier(...)góra-dół. Należy upiec dwa takie biszkopty. Truskawki oczyścić z szypułek i osuszyć przy użyciu ręcznika papierowego. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić z dodatkiem cukru. Ciągle ubijając dodawać stopniowo serek mascarpone. Całość miksować do momentu uzyskania puszystego kremu. Na przestygnięty biszkopt rozprowadzić 1/2 przygotowanej masy, następnie poukładać na niej truskawki. Na truskawkach rozprowadzić pozostałą masę i przykryć biszkoptem. Gotowe ciasto wstawić

Przepiski.pl
Babeczki wiśniowe 129

BABECZKI WIŚNIOWE  Składniki: babeczki: 300 g mąki 200 g masła 100 g cukru 2 żółtka krem: 160 g wiśni (mogą być mrożone) 3 łyżki cukru 200 g mascarpone 150 g śmietany 30 % 3 łyżki cukru pudru   Przygotowanie: babeczki: Mąkę, cukier, masło, żółtka zagniatamy na ciasto.  Ciasto owijamy w folię i odkładamy na 30 minut do lodówki(...)zrobią się miękki. Wiśnie miksujemy blenderem, dodajemy cukier i ponownie wstawiamy na ogień, aby mus odparować (musi trochę zgęstnieć). Mus studzimy.  Śmietanę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem i ostudzonym musem z wiśni (można zostawić 3-4 łyżki "czystego "musu, aby ozdobić wierzch babeczek). Na końcu do masy dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy.  Gotowym

Bon appetit mon amie
Beza Pavlova 111

białek (jajka rozm L) 300 g cukru (najlepiej drobny cukier do wypieków) 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny szczypta soli Masa: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 36% 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: owoce sezonowe Przygotowanie bezy najlepiej zacząć od odrysowania na papierze do pieczenia okręgu o średnicy ok 20-22cm. Papier przekręcamy(...)bezę ok 1 godziny. Ja przygotowywałam swoją bezę wieczorem i pozostawiłam ją w piekarniku na całą noc. Wystudzoną bezę przekładamy delikatnie na paterę. Schłodzoną śmietankę przekładamy do miski, dodajemy mascarpone i ubijamy. Pod koniec dodajemy cukier puder. Gotową masę wykładamy na górę bezy najlepiej tuż przed podaniem. Wierzch dekorujemy owocami. Idealna beza powinna mieć chrupiący wierzch a w środku puszystą

Fascynacje Ani
Ciasto Książę z Bajki – biszkopt z kremem straciatella i truskawkami 122

łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao   Galaretka: 2 opakowania galaretki truskawkowej 400 g truskawek 600 ml wody   Krem straciatella: 330 ml śmietany 30% 500 g sera mascarpone 100 g cukru pudru 100 g czekolady gorzkiej łyżka żelatyny 100 ml wody   Poncz: sok z połówki cytryny 1/3 szklanki wody   Polewa: tabliczka gorzkiej czekolady około 3 łyżki(...)rozpuszczamy w 100 ml wody. Śmietanę prosto z lodówki ubijamy na wysokich obrotach miksera, aż będzie sztywna. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Następnie zmniejszamy obroty miksera i dodajemy serek mascarpone oraz zimną, ale jeszcze płynną żelatynę. Następnie dodajemy startą czekoladę i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto wyjmujemy z lodówki i wykładamy na nie 3/4 kremu straciatella. Nakrywamy drugim blatem

e-PrzepisyKulinarne
Lekkie ciasto z truskawkami, galaretką i mascarpone 99

galaretką musi być :-) Składniki:  Biszkopt: 4 jajka 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Krem:  250 g serka mascarpone 200 g śmietany kremówki 30% ok 1/2 szklanki cukru pudru (dałam mniej) 1 łyżeczka soku z cytryny Dodatkowo:  świeże truskawki 2 galaretki truskawkowe + 500 ml gorącej wody Sposób przygotowania(...)wyłożyć na blaszkę, piec w 175-180 at.C przez 25-35 minut do suchego patyczka. Przestudzić.  2. Dobrze schłodzoną śmietanę ubić, dodać cukier puder, sok z cytryny i mascarpone. Zmiksować, aż masa będzie gładka. Wyłożyć na biszkopt. Na kremie ułożyć połówki umytych wcześniej truskawek.  3. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia. Wylać na krem

Kuchnia domowa Ani
Semifreddo truskawkowe z pistacjami 101

Letni deser lodowy mocno truskawkowy. Nie oderwiecie się od niego. Jest przepyszny. Chrupiące orzechy, sos truskawkowy. Czy może być coś lepszego.     250 serka mascarpone 400 ml śmietany kremówki 30 %  4 jajka 4 łyżki cukru kokosowego 2 łyżki cukru pudru 100 g pistacji  50 g pestek dyni w czekoladzie 50 g orzechów laskowych prażonych 500 g truskawek(...)się nie ścięła. Ogień pod garnkiem nie za duży. Jak jajka będą dobrze ubite na puch, zestawiam miskę z garnka i ubijam jeszcze chwile aż masa ostygnie. Śmietanę i mascarpone schłodzone ubijam mikserem. Wlewam masę jajeczną cienkim strumieniem i mieszam mikserem. Wlewam mus truskawkowy ale nie cały. Zostawiam trzy łyżki do dekoracji. Wlewam likier, mieszam już łyżką. Dodaję orzechy, pistacje

wesoła kuchnia
Owocowy deser w pucharkach 150

pucharków Biszkopt: 2 jajka 50g drobnego cukru 45g mąki Basia tortowej orkiszowej 20g kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli Krem: 125ml śmietanki 30% 100g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: 200g umytych i odszypułkowanych truskawek 1 galaretka truskawkowa Sposób przygotowania Przed przygotowaniem pucharków rozpuszczamy galaretkę truskawkową w 400ml gorącej wody i pozostawiamy do lekkiego stężenia. Biszkopt: Białka oddzielamy(...)24cm wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok 20 min. Studzimy i wycinamy krążki o średnicy naszych pucharków. Krem: Mascarpone ubijamy ze śmietaną i cukrem pudrem. Krem przekładamy do worka cukierniczego i nakładamy na biszkopty. Wierzch: Z truskawek wycinamy serduszka małą foremką i układamy przy brzegach pucharków. Resztę truskawek drobno kroimy

Kuchnia w czekoladzie
Beza z truskawkami 101

Składniki: Beza* – 5 zimnych białek – szczypta soli – 200g cukru – łyżeczka mąki ziemniaczanej Masa – 400 ml śmietany 30% – 200g mascarpone – 1 łyżka  zwykłego cukru – kilka świeżych truskawek i borówek Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 130 stopni (góra – dół). Białka ubijamy w metalowej misce na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie dodajemy stopniowo po łyżce cukru, tak aby dokładnie(...)wyjęciu z piekarnika odstawiamy w chłodne miejsce do wystygnięcia. Bezę można przygotować dzień  wcześniej. Masę przygotowujemy  np. godzinę przed podaniem tortu. W misce ubijamy śmietanę, dodajemy serek mascarpone i cukier. Miksujemy do połączenia składników. Masę wykładamy na bezę  i układamy na niej owoce w dowolny sposób.   Pycha !   Wskazówki 1. Białka ubijamy w misce szklanej

I LOVE LIFE
Kinder Country - ciasto na zimno 173

ekspandowaną w miodzie. Powyższy składnik znajdziecie w każdym sklepie spożywczym w dziale z płatkami śniadaniowymi. Składniki na małą tortownicę (średnica około 22 cm): 400 ml śmietany 30% 250 g mascarpone 2 tabliczki białej czekolady (200 g!) 2 tabliczki mlecznej czekolady (200 g) 3 szklanki płatków (tj. pszenicy preparowanej w miodzie) + 1/2 szklaki do dekoracji około 100 g herbatników Formę(...)kąpieli wodnej oraz ostudzić. Tak samo post postąpić z mleczną czekoladą. Schłodzoną śmietanę przelać do miski i ubić na sztywną pianę. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać mascarpone i całość ponownie ubić. Pod koniec dodać białą czekoladę i lekko wymieszać. Do przygotowanego kremu wsypać 3 szklanki płatków i wszystko ze sobą delikatnie wymieszać. Białą masę przełożyć do tortownicy

Ugotować
Banoffe Pie Bez Pieczenia 98

pieczenia. Szybki i smaczny deser z bananami, który zachwyci podniebienia każdego z Was. PRZEPIS NA CIASTO BANOFFE PIE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 500 ml śmietany kremówki 250 ml mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 80 ml wrzątku 4 banany 1/2 puszki masy kajmakowej o smaku kakaowym ok. 200 g kakaowych herbatników kokos Wykonanie Blaszkę o wymiarach(...)plasterki. Następnie układamy je na herbatnikach. 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 80 ml wody, odstawiamy do przestygnięcia. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając, dodajemy serek mascarpone. Pod koniec wlewamy płynną żelatynę. Gotową masę wykładamy na banany. Wierzch ciasta dekorujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Banoffe

Przepiski.pl
Sernik słoneczko z jagodową warstwą (bez pieczenia) 122

sernik bez pieczenia z jagodową warstwą jest naprawdę prosty. Spójrzcie sami Składniki: 500 g dobrej jakości sera na sernik (np. Wieluń) lub 3-krotnie zmielony twaróg 250 g mascarpone 100 g cukru pudru (około 0,5 szklanki) – można dać więcej 1 małe opakowanie cukru wanilinowego 16 g żelatyny + około 50 ml wody około 1/4 szklanki mleka kruche ciastka na spód(...)łyżeczki musu jagodowego Przygotowanie: Dno tortownicy (20 cm) wykładamy papierem do pieczenia (ja dziś zapomniałam). Zapinamy mocno obręcz. Na dno układamy kruche ciastka. Do miski przekładamy cały ser, dodajemy mascarpone, cukier puder i cukier waniliowy. Miksujemy składniki do połączenia. Na tym etapie można sprawdzić smak masy i ewentualnie dodać więcej cukru. Do garnuszka wsypujemy żelatynę, zalewamy ją wodą i odstawiamy

Słodkie okruszki
Ciasto zielona gruszka 86

pyszne ciasto zielona gruszka bez pieczenia. Szybkie, proste i bardzo smaczne! Idealne na każdą okazję. PRZEPIS NA CIASTO ZIELONA GRUSZKA Składniki 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 350 g gruszek 2 galaretki agrestowe/gruszkowe 120 g herbatników biała czekolada Wykonanie Galaretki agrestowe rozpuszczamy w 800 ml wrzącej wody, odstawiamy do lekkiego stężenia(...)galaretką. Wstawiamy do lodówki, by galaretka stężała. Żelatynę rozpuszczamy w 80 ml wrzątku. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając, dodajemy po łyżce serka mascarpone. Pod koniec wlewamy przestygniętą żelatynę. Gotową masę wykładamy na stężała galaretkę. Wierzch ciasta dekorujemy startą na tarce białą czekoladą. Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą

Alle Dobre!