z mascarpone - 5500 przepisów (strona:140/367)

DESER HERBACIANY Z MASŁEM ORZECHOWYM 129

Składniki: Krem z masłem orzechowym: 2 opakowania budyni śmietankowych 0,5 litra mleka 0,5 szklanki cukru 250 g serka mascarpone 250 g margaryny 3 łyżki masła orzechowego Nasączenie: 200 ml gorącej wody 5 torebek herbaty earl grey 300 ml zimnej przygotowanej wody 3 łyżki syropu barmańskiego o smaku orzecha laskowego Dodatkowo: biszkopty podłużne (ok. 36 szt.) 700 ml gorącej(...)Budyń odstawić do całkowitego wystudzenia. Margarynę utrzeć do spienionej margaryny dodać cukier i ucierać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać stopniowo wystudzony budyń. Następnie dodać serek mascarpone. Dobrze wymieszać. Na koniec dodać masło orzechowe i ponownie wymieszać.  Galaretka agrestowa -  2 opakowania galaretki agrestowej rozpuścić w 700 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce

Ciastka - domowe słodkości
Śmietankowy sernik na zimno z kawałkami czekolady i owocami 167

lubię blogować i dzielić się z Wami moimi przepisami jak tym na sernik stracciatella z jagodami. Sernik stracciatella z jagodami 12 porcji Składniki: 500 g kremowego twarogu 200 g mascarpone 200 ml śmietanki kremówki, 36% tł. 100 g cukru pudru 7 listków żelatyny 1 cytryna, sok i otarta skórka 2 łyżki limoncello, opcjonalnie 100 g białej czekolady 10 podłużnych biszkoptów(...)sproszkowanych jagód do dekoracji Namocz liski żelatyny w zimnej wodzie. 30 minut wystarczy aby żelatyna napęczniała. Do misy miksera włóż twaróg i cukier. Zmiksuj do połączenia składników. Następnie dodaj mascarpone i śmietankę. Ubijać przez około 3 minuty aż masa zwiększy objętość i napuszy się. Następnie dodaj utartą czekoladę, sok i otartą skórkę z cytryny oraz 300 g jagód. Wymieszaj masę

codojedzenia
Błyskawiczne tiramisu bez jajek – ciasto bez pieczenia 165

kilka godzin   Składniki: (na blaszkę 22×22) 32 szt. podłużnych biszkoptów (210 g) 1 szklanka mocnej niesłodzonej kawy (ok. 200 ml) 500 ml śmietanki 36 % 250 g mascarpone 1 łyżka cukru waniliowego 3 łyżki cukru pudru * Tutaj znajdziesz proporcje na inne wielkości blaszek . Przygotowanie: Zimną śmietankę i mascarpone ubij z cukrami na sztywną masę. Zimną kawę przelej

Słodki Blog
TRUSKAWKOWA KOSTKA 154

truskawek  2 galaretki truskawkowe Umyte truskawki zmiksować, dodać suche galaretki - masę podgrzewać do rozpuszczenia galaretki. Odstawić w zimne miejsce. Krem śmietankowy : 500 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone  1-2 łyżki cukru pudru Płynną kremówkę łączymy z mascarpone oraz cukrem pudrem i miksujemy do gęstego kremu. Dzielimy na dwie części. Biszkopt nasączyłam spirytusem z cytryną by był bardziej

Niespełnione zdolności kulinarne
Karpatka 126

góry urosną to znak, że ciasto jest gotowe. Print Karpatka .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pyszna i prosta karpatka z lekkim kremem z serka mascarpone. Course Desery Cuisine Polska Keyword ciasto ptysiowe, mascarpone Prep Time 20 minutes Cook Time 18 minutes Total Time 38 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto Santoska - kawa, kajmak i orzechy 894

forma 20x30) ciasto kruche: 1 jajko  180 g mąki 40 g cukru pudru 100 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masa kawowa: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietany 30% 5 łyżek cukru pudru 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki likieru kawowego beza orzechowa:  150 g cukru drobnego 3 białka 100 g posiekanych drobno orzechów(...)20x30cm) wyłożonej papierem do pieczenia.  Pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut. Wyjmujemy z piekarnika, studzimy. masa kawowa: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Łączymy z serkiem mascarpone, kawą i likierem do uzyskania gładkiego kremu. beza orzechowa:   Białka ubijamy na sztywno dodając partiami cukier oraz szczyptę soli.  Gdy białka będą lśniące dodajmy posiekane drobno orzechy oraz

Bon appetit mon amie
Mazurek kokosowy 126

czubate łyżki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru 1 jajko Na nadzienie: 100g wiórków kokosowych 150ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 250g serka mascarpone łyżka likieru kokosowego łyżeczka ekstraktu waniliowego – użyłam domowej roboty, na rumie Do dekoracji: praliny kokosowo-migdałowe 2 łyżki wiórków kokosowych kilka ładnych płatków migdałowych pół łyżeczki dżemu truskawkowego lub malinowego(...)takiego aromatu, spokojnie możemy dodać sklepowy czy to w paście czy w proszku i dodać dodatkowo łyżkę rumu do masy, ale nie jest to wymagane. Do dużej miski przekładamy mascarpone i chwilę ubijamy je mikserem. Miksując, dodajemy do serka masę kokosową i miksujemy do połączenia składników. Gotowym kremem wypełniamy do pełna upieczone tarty. Wierzch wyrównujemy i wstawiamy do lodówki

Smaczna Strona
Sernik z białymi Michałkami 127

się wydaje Sernik z białymi Michałkami Składniki na tortownicę o średnicy 18 cm 300 g ciasteczek owsianych lub herbatników 100 g masła 50 g masła orzechowego 250 g mascarpone 750 g twarogu sernikowego (polecam Mój ulubiony z Wielunia) 2 jajka 70 g cukru cukier waniliowy 8 cukierków Biały Michałek 30 ml śmietany 30% + 80 g białej czekolady + 70 g śmietany(...)brzegów formy. Następnie formę wstaw do lodówki na ok. 30 minut. W tym czasie przygotuj masę sernikową. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do dużej misy przełóż twaróg, mascarpone, jajka, cukier, cukier waniliowy oraz 30 ml śmietanki. Całość zmiksuj. Osiem cukierków pokrój w kostkę, delikatnie wmieszaj je w masę sernikową. Następnie sa spód ciasta wylej masę sernikową, wyrównaj wierzch

365 dni dookoła kuchni
Śmietankowe babeczki z czekoladą i chałwą 123

masła lub margaryny maślanej 3 żółtka 5 łyżek cukru pudru (z czubkiem) 16 g cukru waniliowego Krem: 500 ml śmietany 36% 2 fixy do śmietany 250 g mascarpone 200 g białej czekolady 100 g chałwy waniliowo – kakaowej 100 g borówek Kilka pierniczków Do miski przesiewamy mąkę pszenną oraz cukier puder. Wsypujemy również cukier waniliowy. Dodajemy kawałki masła oraz żółtka jajek(...)wszystko zależy od naszego piekarnika. Musimy obserwować czy brzegi są już zarumienione. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestygnięcia. Śmietankę ubijamy na sztywno z z fixami. Dodajemy serek mascarpone i przestudzoną czekoladę. Wszystko miksujemy do połączenia się składników. Kremem napełniamy upieczone i wystudzone babeczki. Wierzch dekorujemy pokruszoną chałwą, borówkami I pierniczkami. Chłodzimy w lodówce

VioletoweKucharzenie
Piernikowe gwiazdki z wafli ryżowych 110

nich :) My bardzo lubimy przygotowywać szybkie pralinki z dodatkiem wafli, a podane w formie ozdobionych gwiazdek świetnie nadają się na świąteczny stół. 100 g płatków ryżowych Sonko 100 g mascarpone 2 łyżki soku z pomarańczy 50 g gorzkiej czekolady łyżeczka skórki startej z pomarańczy łyżka przyprawy do piernika dobrej jakości (najlepiej domowej) łyżka kakao 10 suszonych śliwek bez pestek(...)kostek czekolady do dekoracji opcjonalnie lukier opcjonalnie cukrowe dekorki Pokruszone wafle przekładamy do malaksera i rozdrabniamy. Następnie przesypujemy do dużej miski i mieszamy z kakao i przyprawą do piernika. Mascarpone mieszamy z sokiem z pomarańczy, roztopioną w kąpieli wodnej gorzką czekoladą i łyżeczką startej skórki z pomarańczy. Dodajemy do wafli wraz z posiekanymi śliwkami i zagniatamy. Formujemy kulki wielkości orzecha

Mienta blog
Piernikowy torcik śliwka w czekoladzie 138

sody oczyszczonej 1 łyżka powideł śliwkowych lub dowolnego w smaku dżemu szczypta soli czubata łyżeczka przyprawy do piernika Na krem czekoladowy 300 ml. śmietanki użyłam 30% 125 gramów serka mascarpone 200 gramów czekolady deserowej  płaska  łyżka cukru pudru Dodatkowo 200 gramów suszonych śliwek 2 łyżki powideł śliwkowych do posmarowania blatów tortowych rurki do deserów, pierniki i bezy(...)wystudzić i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny. Po tym czasie za pomocą miksera ubić śmietankę z czekoladą i cukrem pudrem  na puszystą masę i dodać serek mascarpone całość zmiksować tylko do połączenia składników na gęsty krem. Upieczone i dobrze wystudzone ciasto ( najlepiej upiec dzień wcześniej )dzielimy na trzy równe blaty Odłożyć 3/4 łyżki kremu do posmarowania boków

Andzia Pichci
Orzechowiec z nutą piernika i rogalikami 147

łyżka kakao ¾ szklanki oleju rzepakowego 1½ szklanki mielonych orzechów włoskich Garść posiekanych orzechów włoskich do posypania wierzchu biszkoptu Krem: 300ml słodkiej śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 250g serka mascarpone 1 śmietanfix Dodatkowo: 1 mały słoiczek powideł śliwkowych 2 opakowania rogalików mini 7days Czekolada mleczna by polać wierzch 100ml słodkiej śmietanki Sposób przygotowania Biszkopt: Jajka ucieramy z cukrem do białości(...)nagrzanego do 180⁰C na 45 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku przez 10 minut, po czym wyciągamy. Całkowicie wystudzony dzielimy na dwie części. Krem: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, mascarpone i śmietan fixem na gęstą masę. Przełożenie: Pierwszy biszkopt smarujemy powidłami i układamy rogaliki. Przykrywamy kremem śmietankowym, a następnie drugim biszkoptem. Śmietankę podgrzewamy, do gorącej wrzucamy posiekaną czekoladę. Pozostawiamy

Kuchnia w czekoladzie
Kokosowa słodycz i „Córka zegarmistrza” 132

połowy pomarańczy. Na to wykładam mus czekoladowy i ponownie 16 herbatników, które również nasączam sokiem z ½ pomarańczy. Ciasto wstawiam do lodówki i przygotowuję masę kokosową. Masa kokosowa: 250 g mascarpone 350 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 garść migdałów 7 łyżek wiórków kokosowych 7 pralinek rafaello lub princessa kokosowa Śmietanę ubijam na sztywno i cały czas ubijając dodaję(...)łyżce mascarpone oraz cukier puder. Następnie dodaję do masy wiórki, migdały i rozgniecione rafaello lub pokruszoną princessę i delikatnie mieszam łopatką. Tak przygotowaną masę wykładam na mus czekoladowy i przykrywam ostatnią warstwą herbatników. Herbatniki nasączam sokiem pomarańczowym. Ciasto ponownie wstawiam do lodówki. Następnie przygotowuję polewę czekoladową: 100 ml śmietany 30% 1 czekolada 1 łyżka miodu Śmietanę zagotowuję, ściągam z ognia

Słodki sentyment
Szarlotka z bitą śmietaną 199

pszennej 20 g maki ziemniaczanej szczypta soli Składniki na masę jabłkową: 1 kg jabłek szara reneta 1 galaretka cytrynowa Składniki na masę: 200 g śmietany 30% 200 g sera mascarpone 10 g cukru pudru Dodatkowo: wiórki czekoladowe Thermomix przepisy. Szarlotka z bita śmietaną Wykonanie: Do naczynia Thermomix zakładamy motylek i dajemy same białka ze szczyptą soli ubijamy czas(...)obcinamy tylko delikatnie wierzchnia warstwę. Biszkopt ponownie dajemy do tortownicy. Na biszkopt wylewamy tężejącą masę jabłkowa. Do czystego i suchego naczynia Thermomix zakładamy motylek i wlewamy śmietanę, dodajemy ser mascarpone i cukier puder. Ubijamy czas 1 min/obr.4 Przez otwór w pokrywie obserwujmy stopień ubicia śmietany. Jeżeli śmietana ubije się na sztywno przed czasem należy natychmiast wyłączyć urządzenie Thermomix . Ubita masę

Themo przepisy