wykonaniu ciasto, które w dodatku nie wymaga pieczenia. Koniecznie wypróbujcie ten przepis! Foremka 26/21 centymetrów Składniki: ok 30 sztuk kakaowych herbatników 500ml śmietanki kremówki 250g serka mascarpone 1 śmietan fix 3-4 łyżki cukru pudru 1 gorzka czekolada (100g) 1 opakowanie podłużnych biszkoptów (ok 19 sztuk) 3-4 banany sok z połowy cytryny 2 galaretki cytrynowe(...)gorącej wody *** Na dnie foremki wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę herbatników *** *** W misie miksera umieszczamy zimną śmietankę oraz serek mascarpone, zaczynamy miksować, wsypujemy śmietan fix oraz cukier puder i ubijamy, aż krem zgęstnieje, nie za długo, aby krem się nie zważył *** *** Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Startą czekoladę dodajemy do kremu i całość mieszamy łyżką
Blog z Apetytembiałko zostawić) • 3 płaskie łyżki ciemnego kakao • 2 łyżki zimnej wody Masa serowa: • 1 kg twarogu trzykrotnie zmielonego lub dobrego sera wiaderkowego • 250 g mascarpone (jeśli nie mamy, można zastąpić gęstą śmietanką 36%) • 4 jajka + jedno zostawione białko • 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej • 1 szklanka cukru • ekstrakt waniliowy • 2 płaskie(...)przez 12 minut w 200°C (grzanie góra-dół). Po tym czasie odstawić do ostygnięcia. 5. Gdy spód się piecze, przygotować masę serową: zmiksować twaróg wraz z cukrem i mascarpone (lub gęstą śmietanką). Dodać dwie pełne łyżki mąki ziemniaczanej i zmiksować do połączenia składników. Zmniejszyć obroty miksera na wolne i dodać białko pozostałe ze spodu oraz stopniowo po jednym jajku
W mojej kuchnijajka 140 g cukru 80 g mąki 3-4 łyżki kakao 20 g skrobii ziemniaczanej szczypta soli 1 łyżka wody MASA 600 ml śmietany krówki 250 ml serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 80 ml wody DODATKOWO 1 puszka masy kajmakowej 1 słoik dżemu z czarnej pożyczki duża paczka herbatników Wykonanie Białka oddzielić od żółtek, następnie ubić(...)nagrzanym do 170 stopni, grzanie góra dół przez 20-25 minut do suchego patyczka. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając dodawać stopniowo serek mascarpone. Pod koniec ubijania wlać rozpuszczoną we wrzątku, ale przestygniętą żelatynę. Przestygnięty biszkopt posmarować masą kajmakową. Następnie ułożyć na niej warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć dżem porzeczkowy. Na dżem rozprowadzić przygotowaną
Alle Dobre!SKŁADNIKI Biszkopt (tortownica 22cm) 5 jajek ¾ szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Krem 250 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 200 g ciemnej czekolady 4 łyżki cukru pudru Dekoracja: 250 g Krem typu Nutella 150 g masła roślinnego Poncz 100ml wiśniówki 100 ml przegotowanej wody Łyżeczka cukru 50g mlecznej(...)minut (do tzw. suchego patyczka). Pozostawić do wystudzenia, następnie biszkopt podzielić na cztery blaty Krem Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną czekoladę odstawiamy do przestygnięcia. Serek mascarpone mieszamy mikserem z cukrem pudrem cały czas miksując dodajemy czekoladę i miksujemy do połączenia składników. Do masy czekoladowej dodajemy ubitą śmietanę i dokładnie łączymy na jednolitą masę. Składanie toru Składniki
RAROSSAPozostałe składniki: 300 gram orzechów włoskich+ szklanka mleka i 3 łyżki cukru 400 gram masy kajmakowej 660 ml śmietany kremówki 30% 5 łyżeczek żelatyny 2 śmietanfiksy 250 gram serka mascarpone kawa cappucino orzechowa do nasączenia biszkoptu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: orzechy blenduujemy lub drobno siekamy. Z rozdrobionych orzechów odsypujemy ok szklankę orzechów którymi oprószymy wierzch ciasta. Pozostałe orzechy zalewamy mlekiem(...)blasze wyłożonej papierem do pieczenia i nasączamy wcześniej przygotowaną kawą. ( z wierzchu biszkoptu odciełam przypieczoną skórkę) dobrze schłodzoną śmietanę wraz ze śmietanfiksami ubijamy na sztywno. Następnie dodajmy serek mascarpone i cały czas miksując po łyżce masy kajmakowej. Nkoniec dodajemy spażone i wystudzone orzechy. Miksujemy aż wszystkie składniki dobrze się połączą. w międzyczasie do szklanki wsypujemy żelatynę i zalewamy
Blog kulinarny S9.PLszpinakowe: 300g świeżego szpinaku baby lub szpinaku mrożonego 2 jajka 125g cukru (pół szklanki) pół szklanki oleju 200g mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem śmietankowy: 250g serka mascarpone 250ml schłodzonej śmietanki 30-36% 2 łyżki cukru pudru Wierzch ciasta: 1 galaretka truskawkowa 350ml gorącej wody garść rodzynek w czekoladzie *** Jeżeli używamy mrożonego szpinaku należy(...)przez około 35 minut – do suchego patyczka. Studzimy *** *** Galaretkę rozpuszczamy w 350ml gorącej wody i odkładamy do całkowitego ostudzenia *** *** Gdy ciasto i galaretka wystygną, przygotowujemy krem. Śmietankę, serek mascarpone oraz cukier puder miksujemy razem do momentu uzyskania gęstego kremu *** *** Krem śmietankowy wykładamy na ciasto, wyrównujemy i całość umieszczamy w lodówce na około 20-30 minut *** *** Po tym czasie
Blog z ApetytemRazem tworzą zaskakujące połączenie, które po prostu trzeba spróbować! Zachwyci niejedno podniebienie :) SKŁADNIKI (na formę o średnicy 24 cm): 100 g masła 160 g herbatników 250 g serka mascarpone (można zastąpić serkiem typu Philadelphia) 200 ml śmietanki 30% 100 ml soku z limonki puszka masy kajmakowej, u mnie o gramaturze 460 g śmietan-fix (opcjonalnie) DO DEKORACJI: kilka listków(...)stopniowo płynne, roztopione masło i dobrze wymieszaj. Formę do tarty wysmaruj masłem, wyłóż masę herbatnikową, dobrze dociskając. Wstaw do lodówki na pół godziny, aby spód stał się stabilny. Mascarpone, sok z limonki i masę kajmakową ubijaj do połączenia składników. Na koniec dodaj śmietankę i ewentualnie śmietan-fix. Ubij. Masę przełóż na ciasteczkowy spód i wstaw do lodówki na minimum
Żarłoczekcukru 3 żółtka 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Galaretka z malinami: 2 i 1/2 opakowania galaretki malinowej 700 ml wody 500 g malin Krem śmietankowy: 250 g mascarpone 500 ml śmietanki 3 łyżki cukru Przygotowanie Wszystkie składniki na ciasto połączyć i energicznie wyrobić. Blaszkę natłuścić, obsypać mąką i wylepić ciastem. Piec 20 min w 180 st. Wyjąć wystudzić(...)galaretki rozpuścić w 700ml wody. Wrzucić maliny 500 g. Wykorzystałam mrożone. Tężejące wylać na ciasto i wstawić do lodówki. 250 g mascarpone ubić z 500 ml śmietanki i trzema płaskimi łyżkami cukru. Można dodać odrobine esencji waniliowej. Wyłożyć na galaretkę, ozdobić i schłodzić w lodówce. Autor przepisu: Anna Artykuł Malinowa chmurka bez chmurki pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisypełne łyżki mąki pszennej tortowej (80 g.) 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej (60 g.) Krem z białej czekolady: 200 g. śmietanki 36 % 250 g. białej czekolady 250 g. serka mascarpone Do nasączenia biszkoptu: 1/4 szklanki wody 1 łyżka cukru 1 łyżka soku z cytryny Dodatkowo: dowolne owoce (u mnie brzoskwinie i maliny) dżem truskawkowy (miałam swojski) Wykonanie: Śmietankę wlać(...)temperatury 170 stopni i piec 25 minut. Po upieczeniu odstawić do przestudzenia. Biszkopt można przygotować dzień wcześniej. Schłodzona masę czekoladową, przełożyć do miski, dodać serek mascarpone i zmiksować. Tylko do połączenia składników. Wierzch biszkoptu nasączyć, wcześniej przygotowaną wodą z cukrem i cytryną, następnie wyłożyć krem z białej czekolady. Wyrównać powierzchnię i udekorować owocami. Owoce
Agusiowe smakołykidobre. spód migdałowy: 200 g migdałów zmielonych 60 g masła 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka kakao 100 g czekolady gorzkiej masa serowa: 3 szklanki jagód 250 serka mascarpone 400 ml śmietany kremówki 30 % 450 g serka homogenizowanego 3 łyżki cukru pudru 5 łyżek żelatyny 100 ml wody galaretka jagodowa: 1 szklanka jagód 1 galaretka jagodowa 1 szklanka wody(...)gorący spód wykładam kawałki czekolady i ponownie wstawiam do gorącego piekarnika. Czekolada roztopi się i będzie można łyżką ją rozsmarować. Odstawiam do przestudzenia. Sernik: Jagody myję i miksuję blenderem. Mascarpone, serek homogenizowany, śmietanę,cukier przekładam do miski i ubijam aż masa zgęstnieje. Dodaję jagody i mieszam. Żelatynę namaczam w zimnej wodzie 100 ml i podgrzewam w kąpieli wodnej żeby się
wesoła kuchnia