piknik. Składniki na 4 porcje: 1 szklanka jagód 1 szklanka wydrylowanych czereśni 4 łyżki cukru pudru (lub więcej według smaku) 400 g serka śmietankowego lub gęstego jogurtu waniliowego w temperaturze pokojowej 4 łyżeczki żelatyny 1 niepełna szklanka mocno schłodzonej śmietanki 30% Żelatynę zalać 4 łyżkami zimnej wody, odstawić aby napęczniała. Jagody przebrać, umyć, osączyć na sitku. Owoce zmiksować
Pełny talerzPlanowałam czekoladową tartę z malinami, a wyszło jednak inaczej. A wszystko przez zakupy i spacer po lesie. Najpierw w warzywniaku dowiedziałam się, że nie ma i nie będzie już jagód. Później wybrałam się na spacer po lesie i z zaskoczeniem odkryłam krzaczki pełne jagód. Z perspektywą, że to najprawdopodobniej ostatnia szansa na jagodzianki zaczęłam po prostu zbierać. W drodze(...)ostudzenia. Krem waniliowy 3 żółtka 50g cukru pudru 20g mąki pszennej 250ml mleka 1 opakowanie cukru waniliowego 250ml śmietany kremówki + 10g cukru pudru dodatkowo 250g malin 2 garście jagód trochę jeżyn wiórki masła listki mięty do dekoracji Żółtka utrzeć z 20g cukru pudru na puch. Miksując dodać mąkę. W rondlu zgotować mleko z 30g cukru pudru i cukrem waniliowym. Cały
Pełny talerzwolnym ogniu do momentu aż kasza zgęstnieje (trwa to 2-3 minuty od momentu zagotowania). 2. Dodajemy len i błonnik. Dokładnie mieszamy, przekładamy na miseczkę. 3. Posypujemy jagodami i orzechami
Szefowa kuchnilub inne owoce Mleko z olejem i cukrem zagotować. Ostudzić. Mąki przesiać, dodać proszek i cynamon. Dodać płynne składniki. Banana rozdusić widelcem i skropić cytryną. Całość wymieszać. Dodać jagody. Wymieszać i przelać ciasto do blachy wyłożonej papierem. Piec w 160 stopniach ok 40-45 minut
Szybko Tanio SmacznieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam na zakręcone drożdżówki z serem i konfiturą jagodową. Wychodzą mięciutkie, puszyste, pachnące jagodami. Doskonałe na podwieczorek z szklanką mleka. Post Drożdżówki z serem i konfiturą jagodową pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeDelikatny* Pudding z płatków ryżowych i ricotty, z jagodami i borówkami *z ubitym białkiem Miał być zwykły, z samą ricottą, ale w trakcie robienia zachciało mi się wyjąć mikser i ubić białka, i tak oto powstała inna wersja, na tamtą wersję też przyjdzie pora ^^ Swoją drogą słoikowe śniadania stają się jednymi
More food, love and dreamskoktajl to ogromna dawka energii i witamin na dobry początek dnia ! :) Składniki (dla 2 osób): - 1 dojrzałe mango - 2 banany -pół jabłka - wiórki kokosowe - garść jagód lub borówek -jogurt naturalny -płatki owsiane Przygotowanie: 1. Jagody lub borówki myjemy i wrzucamy do blendera razem z jednym bananem i przelewamy na spód szklanek. Następnie posypujemy warstwę jagodową 2 łyżkami płatek owsianych
Zdrowo kolorowo lifestylowoproste i bardzo smaczne śniadanie, wyjątkowo smakuje. Składniki warto mieć w domu, są lekarstwem nawet na każde „mam ochotę na małe co nieco” -jabłka -mandarynki -nasiona chia -jagody goji -jogurt u mnie brzoskwiniowy -mąka migdałowa premium u mnie od OLVITA -olej ze słodkich migdalów, tłoczony na zimno, nieoczyszczony , u mnie(...)OLVITA -orzechy PECAN łuskane u mnie od SKWORCU -ananas kandyzowany u mnie od SKWORCU -pestki dyni Wlej ulubiony jogurt do miseczki. Dodaj 1 łyżkę nasion Chia oraz jagody Goji..Wymieszaj. Obierz jabłko, pokrój na małe plasterki i wymieszaj z jogurtem. Dodaj łyżeczkę mąki migdałowej premium. Mąka migdałowa smakuje...jak migdały. Nie została dodana tutaj przypadkowo. Mąka migdałowa
Z Kuchni Do Kuchniprzepisu Marthy Stewart- najcudowniejsze połączenie smaków jakie ostatnio próbowałam. Jagody, limonka i kokos- wszystko to w wilgotnym miękkim cieście (dodatek maślanki czyni cuda!). Polecam koniecznie, dopóki jeszcze są jagody! Przepis znajdziecie u Marthy albo (pięknie obfotografowany) w ogrodach babilonu . A do tego dziewicze mohito- limonka ugnieciona z miętą prosto z grządki i odrobiną brązowego cukru, kostki lodu
les mirabellesmleka skondensowanego słodzonego 2 jajka 1,5 łyżki budyniu waniliowego 2 łyżki cukru 200 g jagód Twaróg zmiksować z mlekiem skondensowanym i jajkami. Dodać budyń i cukier, dokładnie połączyć. Masę serową wylać na przygotowany wcześniej spód. Na wierzch wyłożyć jagody (mrożone wcześniej rozmrozić i usunąć nadmiar wody). W piekarniku umieścić naczynie z gorącą wodą. Piec w temperaturze 160 stopni
Domowa cukiernia Ewyjagodowa: 1 litr jagód 2 budynie śmietankowe 2 galaretki o smaku owoców leśnych ok. 2/3 szklanki cukru sok z 1 cytryny Wierzch: ciastka pepitki, cukier puder Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, następnie dodać żółtka, a na samym końcu przesianą mąkę i proszek delikatnie mieszając na ostatnim etapie.Piec przez 20 minut w 170 s. Jagody zmiksować i zagotować(...)dodać cukier i sok z cytryny. Ilość cukru to sprawa indywidualna i zależy od samej słodkości jagód. Budynie rozpuścić w 3/4 szklance wody, tak samo galaretki, też w 3/4 szklanki wrzątku. Do gotującej masy jagodowej dodać budynie, mieszać do zagotowania, zdjąć z ognia i dodać galaretki. Dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Biszkopt zwilżyć wodą, może być z dodatkiem soku
Jadło i czytadłoDziś leśne jagody wylądowały na moim budyniowym placuszku. To ciasto zawszę się udaje, receptura jeszcze nigdy mnie nie zawiodła(...)jajek 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 1 szklanka oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie owocowe lub inne +2 łyżki mąki pszennej owoce np. jagody Budynie ugotować zgodnie z przepisem, dodatkowo dodać łyżkę mąkę. Następnie budyń wylać na tackę wielkości blachy i odstawić do lodówki do wystudzenia. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, odłożyć
Jadło i czytadłowiele, tylko tyle aby nie był cierpki. Po schłodzeniu w lodówce,smakuje wybornie :) Składnki - rabarbar trzy duże laski - jagoda kamczacka spora garść - cukier ok. 3 łyżki - woda 2 litry Wykonanie Rabarbar obieram, kroję w plasterki, wkładam do garnka, dodaję opłukane jagody kamczackie, zalewam dwoma litrami wody. Jak się zagotuje, dodaje trzy łyżki cukru ( można więcej ) Mieszam i gotuję ok.10
Kuchnia z widokiem na ogródSkładniki: 125 g płatków owsianych, 125 g płatków jaglanych, 1 garść suszonych jagód leśnych, 1 garść chipsów kokosowych, 1 garść jagód inkaskich, 2 garście blanszowanych migdałów, 3 łyżki słonecznika łuskanego, 3 łyżki sezamu, 5 łyżek miodu, 3 łyżki cukru trzcinowego, 2 szczypty soli, 6 łyżek wody. Przygotowanie: W misce mieszamy płatki owsiane z jaglanymi. Dodajemy do nich słonecznik(...)pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut w 160 stopniach. Mieszamy co 5 minut, tak by miód się rozpuścił i posklejał składniki ze sobą. Po wyciągnięciu z piekarnika dodajemy suszoną jagody leśne, inkasie i chipsy kokosowe. Granolę przekładamy do szczelnego słoiczka (ja przechowuję w słoiczku More than Jar ). Możemy tak ją przechowywać do kilku tygodni
Aga w kuchnizrobienia ciasta nie potrzeba ani wagi ani miarki bo wystarczy kubek od jogurtu który powinien mieć na taką ilość ciasta 200 g. Zapraszam na Jogurtowe ciasto z jagodami i polewą z chia. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie