z jagodami - 7023 przepisów (strona:160/469)

Borówkowy sernik na zimno 224

pełni, więc korzystam ile się da. Dziś przepis na borówkowy sernik na zimno. Jest to przepis bazowy, który możecie wykorzystać do wielu drobnych owoców np. malin, porzeczek, truskawek, jagód. Sernik jest bardzo smaczny, kremowy ale jednocześnie puszysty, borówki idealnie się tu sprawdzają. Składniki na tortownicę 23 cm: Składniki na spód: 150 gr ciastek maślanych 50 gr roztopionego masła Składniki umieścić(...)tortownicy. Składniki na masę serową: 500 gr sera trzykrotnie zmielonego schłodzonego (u mnie w wiaderku z Piątnicy) 200 ml śmietany 30% schłodzonej 250 gr borówek amerykańskich lub jagód 2 łyżki żelatyny namoczone w 4 łyżkach zimnej wody 1/4 – 1/2 szklanki cukru drobnego (u nas 1/4) 2 galaretki zielone rozpuszczone w 500 ml wrzątku, ostudzone i schłodzone owoce do dekoracji

moj przepis na
Racuchy drożdżowe 141

drożdżowe. Z jabłkami. Albo konfiturami – z malin, porzeczek, jagód. Racuchy z samym cukrem pudrem. Albo takie, które zawsze kojarzą mi się z najlepszymi wakacjami dzieciństwa – z jagodami i bitą śmietaną, kupowane w Kołobrzegu pod latarnią morską. Udało mi się ten smak i wspomnienie odtworzyć. Lekkie, puszyste racuchy. I od razu mam przed oczami wakacje i lato

Pociąg Do Kuchni
Tort śmietanowy z owocami 249

tylko te ‘małe’ ale również te ‘bardziej wyszukane podniebienia’ zachwycą się jego smakiem. Dorosłych… kawałek tortu, w którym pomiędzy puszystym biszkoptem kryją się truskawki, jagody bądź maliny, skąpane w śmietankowym kremie z dodatkiem serka mascarpone- przeniesie w słodki świat dzieciństwa. (Bo kto z nas nie uwielbiał w dzieciństwie zanurzać łyżeczki w ulubionych, świeżych owocach(...)łyżeczka proszku do pieczenia zapach śmietankowy SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone DODATKOWO: 750 g owoców jednego rodzaju (np.truskawek,wiśni, jagód, borówek amerykańskich…) lub mieszanych ( np. 500g truskawek i 250 g jagód) 150 g. płatków migdałowych NASĄCZANIE: Biszkopt można nasączyć słabą, lekko posłodzoną herbatą, lub rozcieńczonym z wodą kompotem owocowym

Domowe Torty
Owsiane ciasto twarogowe z migdałowymi ziarenkami i owocami 163

nich stworzyć? Ogranicza nas tylko wyobraźnia. Szykując się do obejrzenia finału "The Voice of Poland" przygotowałam pyszne owsiane ciasto twarogowe z migdałowymi ziarenkami i moimi ukochanymi jagodami. Te małe fioletowe owoce, których sporą ilość zamroziłam na zimowy czas, nadały niepowtarzalnego charakteru. A przyjemny, chrupki migdałowy akcent był przysłowiowym "strzałem w 10". Taka prosta "niby-krajanka(...)owsianych błyskawicznych 250 g chudego twarogu 2 łyżki mleka 2 całe jajka klasy M około 1 1/2 łyżki miodu (płynnego) 2 łyżki mieszanki ziaren "Migdałowy Przylądek" 5 łyżek mrożonych jagód lub borówek * na formę do zapiekania o wymiarach 21x11 cm x h. 4cm  Przygotowanie: Do miski wkładamy kostkę chudego twarogu, rozdrabniamy go widelcem. Następnie dodajemy miód (ilość miodu można

Słodkie okruszki
Pierogi z jagodami 191

oleju 1 jajko ok szkl gorącej wody 30 dag jagód cukier Ciasto: Mąkę przesiać do miski, zrobić wgłębienie, wlać olej i jajko oraz stopniowo tyle wody aby wyrobić elastyczne ciasto. Gotowe ciasto przykryć gorącym talerzem i odstawić na kilkanaście minut- będzie bardziej elastyczne. Ciasto rozwałkować i szklaną wykrawać kółka. Nakładać jagody, posypać cukrem i zlepiać pierożki. Gotować

Smakołyki Asi
Pianka jogurtowo-kokosowa z jagodami i galaretką 153

pokojowej 6 łyżek cukru pudru (lub wedle smaku) 7 łyżeczek (czubatych) żelatyny w proszku rozpuszczonej w 1/3 szklanki gorącej wody Dodatkowo: 2 galaretki z owoców leśnych ok. 250 g jagód lub borówek amerykańskich 3/4 szklanki wiórków kokosowych (opcjonalnie) Wykonanie: Ciasteczka umieścić w malakserze i wraz z masłem zmiksować na jednolitą masę. Dno formy (najlepiej kwadratowej o boku(...)jogurtową, wyrównać. Schłodzić w lodówce przez 12 godzin lub do całkowitego stężenia pianki. Przygotować galaretki - rozpuścić je razem w 600 ml wrzącej wody, całkowicie wystudzić. Na stężoną piankę wyłożyć jagody, zalać zimną galaretką. Odstawić do lodówki do stężenia. Po stężeniu galaretki deser można posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego! Zważywszy na to, iż nie zawsze możemy dostać śmietankę kokosową, z powodzeniem

MyCookBook.pl
babeczki z jagodami 105

mnie były jagody z syropu Sposób wykonania: Wszystkie składniki wsypałam do miski zaczynając od produktów suchych a kończąc na płynnych. Miksowałam przez kilka minut. Na koniec dodałam jagody z syropu i dokładnie wymieszałam łyżką. Ciasto przełożyłam do foremek napełniając je do połowy objętości (użyłam silikonowych). Piekłam w temperaturze 180 stopni przez 20 minut

Darcia w kuchni
Szarlotka pod owsianą kruszonką z jagodami 190

dzielę na dwie części (jedna na wyłożenie tortownicy, druga na kruszonkę). Wykładam tortownice ciastem, na ciasto wykładam gotowe jabłka, na jabłka kruszę ciasto na kruszonkę. Całość posypuję mrożonymi jagodami. Szarlotkę należy piec ok. 45 minut przy 180 stopniach. (termoobieg włączyłam na ostatnie 10 minut). Gotowe:) Smacznego! Pozdrawiam, Adrianna

Pause Gotowanie!
Sernik waniliowy z jagodami i galaretką 153

Składniki: ser z wiaderka waniliowy 1 szt jaja 5 szt ksylitol fiński  Kłos Pol 100 g budyń waniliowy 2 szt (80 g )   Dodatkowo: herbatniki 14 szt  jagody 350 g galaretka poziomkowa 2 szt ( 600 ml  wrzątku )    Wykonanie: Do misy wbijamy 5 jaj o temp pokojowej . Miksujemy na największych obrotach , wsypujemy ksylitol , nadal miksujemy(...)przypieka to zakrywam folią aluminiową. Sernik się piecze , a ja w tym czasie rozrabiam galaretki poziomkowe w 600 ml wrzątku. Zostawiam do ostygnięcia. Sernik upieczony  ostudzony . Wsypuje  jagody na niego i zalewam tężejącą galaretką . Wstawiam na noc do lodówki . Pyszny wyszedł

Różowa kuchnia
Włoska panna cotta oraz akcja "Smak języka" + zapowiedź niespodzianki :) 185

foremek lub salaterek. Odstawić do stężenia. Podawać z dowolnym sosem, owocami, karmelem itp. Ja zrobiłam do niej sos jagodowy : 1 szkl mrożonych jagód 100 ml wody 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej cukier do smaku  Jagody przełożyć do rondelka, dodać połowę wody i podgrzać. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z pozostałą wodą, dodać do jagód i ciągle mieszając zagotować. Dosłodzić do smaku

Kto ugości moich gości?
pierogi z leśnymi jagodami 127

jadłam. Osobiście najbardziej lubię pierogi na słodko i na takie dziś zapraszam. Składniki: 300 g mąki 250 ml gorącej wody  30 ml oleju szczypta soli 1,5 szklanki jagód świeżych lub mrożonych 2-3 łyżki cukru masło do polania Mąkę, wodę, sól i olej wymieszać i zagnieść elastyczne ciasto. Ponieważ mąka różnie może wchłaniać wodę, możemy potrzebować odrobinę mniej(...)więcej wody. Kiedy ciasto będzie gotowe rozwałkować je i dużą szklanką wycinać koła. Na każdym ułożyć po łyżce jagód wymieszanych z cukrem. Jeśli używamy mrożonych to nie rozmrażamy ich. Każde koło złożyć na połowę i skleić brzegi nadając im dowolny kształt. Wrzucać do osolonego wrzątku i gotować około 2-3 minuty od momentu wypłynięcia pierogów. Podawać polane stopionym masłem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ciasto kefirowe z owocami i kruszonką 134

Dodać proszek do pieczenia, cukier, kefir, olej i jajka. Wszystko wymieszać za pomocą rózgi i przelać do foremki wyłożonej wysoko papierem do pieczenia. Brzoskwinie pokroić i razem z jagodami wyłożyć na ciasto. Z podanych składników przygotować kruszonkę i posypać nią ciasto. Piec około godziny

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jagodowe śniadanie w słoiku 153

Składniki na 2 porcje: 6 łyżek granoli 2 jogurty naturalne 120 g mrożonych jagód 1 pomarańcza 1 banan 1 szklanka mleka Do słoika wsypać 3 łyżki granoli, zalać 1 jogurtem. Do blendera wlać mleko, dodać jagody oraz banana. Wycisnąć sok z pomarańczy*. Wlać do pozostałych składników. Zmiksować. Wyłożyć na jogurt. W ten sam sposób przygotować drugi słoik. Śniadanie

Moja Galeria Smaku
Jesienny skrzat. 158

laskowe) 100 ml dość grubo zmielonych ziaren słonecznika 3 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki mąki orkiszowej 1 pełna łyżeczka cynamonu (do smaku) 60 g sparzonych rodzynek 4 łyżki jagód goi 200 g posiekanej czekolady (u mnie jedna z orzechami, druga z wiórkami kokosowymi) 2 duże jabłka (obrane i starte na tarce o grubych oczkach)      Jajka wbijamy(...)dokładnie miksując). Do puszystej masy nie przerywając miksowania dodajemy olej, mleko, zmielone (np. w blenderze) płatki, orzechy, słonecznik, a następnie wymieszany z mąką i cynamonem proszek do pieczenia, rodzynki, jagody, czekoladę i jabłka. Gotowe ciasto zostawiamy w misie na około 15 minut. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 175-180 stopni C. Po 15 minutach trzepaczką mieszamy ciasto

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania